Chci opustit rodinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.10.22 09:50
@Aneta.Berg píše:
Mimochodem jestli si myslis, ze po uteku budes moct zit zivot bez pretvarky tak to tezko. Budes muset svuj pribeh tajit, ruzne si ho upravovat, falesne obhajovat…protoze tohle uprimne s nekym sdilet, se jen tak neda, aby se druhemu z takoveho pristupu neudelalo zle. Zkratka pretvarovat se budes, jen jinak.Mimochodem podle me tenhle prispevek ani neni myslen vazne, bud to pise nekdo placeny, aby rozproudil emotivni diskuzi nebo nekdo, kdo chce vedet, co by ostatni, kdybych ja nahodou…

Placená opravdu nejsem. Jsem zoufalá a už si tak trochu nevím moc rady. Takže ano, chci vědět, co by se dalo udělat. Mezi přáteli s tím jít ven nemůžu. Už jsem to zkusila, ale jak si sama psala s tímhle se moc ven jít nedá.

• Citovat
  • Upravit
15425
12.10.22 09:52
@Anonymní píše:
Do školky malý chodí, ale je pořád nemocný. Normální práci jsem zkusila loni, ale dítě pořád nemocné, babičky pohlídat nechtějí a já byla pořád doma, takže práce z domova byla nejlepší řešení. Otec je celé dny v práci a domu se vrací vyloženě až večer, kdy jde malý spát. Terapii jsem zkoušela, ale bohužel jsem si z ní odnesla špatné zkušenosti. Nasla jsem si sobce, takže mi s malým moc nepomáhá. On nosí peníze a tím to končí, moje chyba. Byl takový už před dítětem, jen jsem ho tolik nepotřebovala a nějak mi to nedošlo. Malý že mne už asi lásky moc necítí. Už se nezvládám přetvařovat. Přeci jen je chytrý a už dost prokoukne.

Tak si zaplať chůvu, oba vyděláváte, tak to snad nebude problém na pár hodin denně :nevim:
Jinak mi z toho běhá mráz po zádech, chudák dítě. Myslíš, že když ho teď necháš otci, že ten se najednou vzpamatuje a bude fungovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16441
12.10.22 09:54

Dítě není pes. Když někdo uteče od děcka, není to správné. Dospělý člověk má situaci řešit a ne od ní utíkat. Zakladatelka je ve svízelné situaci, protože je na vše sama, padá únavou, výčitkami, vztekem, že jí nikdo nepomůže - to je stav spousty matek bez pomoci, zacyklila se v bezradnosti, takových diskuzí je tu plno. Navíc asi i doma nic moc. Tady je snaha legalizovat, že když dítě nemá ráda, má právo odejít. Nemá. Na druhou stranu pokud by byla odpočatá, věci byly jiné, mela by i jiný život, jiné radosti. Musí najít řešení a opustit malé děcko, to řešení není. Podle popisu je vidět, kolik toho pro dítě dělá a zvládne, věřím, že když deleguje část péče jinam, zvládnou to spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
12.10.22 09:57
@tulipán píše:
Dítě není pes. Když někdo uteče od děcka, není to správné. Dospělý člověk má situaci řešit a ne od ní utíkat. Zakladatelka je ve svízelné situaci, protože je na vše sama, padá únavou, výčitkami, vztekem, že jí nikdo nepomůže - to je stav spousty matek bez pomoci, zacyklila se v bezradnosti, takových diskuzí je tu plno. Navíc asi i doma nic moc. Tady je snaha legalizovat, že když dítě nemá ráda, má právo odejít. Nemá. Na druhou stranu pokud by byla odpočatá, věci byly jiné, mela by i jiný život, jiné radosti. Musí najít řešení a opustit malé děcko, to řešení není. Podle popisu je vidět, kolik toho pro dítě dělá a zvládne, věřím, že když deleguje část péče jinam, zvládnou to spolu.

Nechci být hnusná, ale takhle „na vše sama“ je dost ženských a málokterá to řeší takhle radikálně. Předpokládám, že do té školky alespoň občas chodí. Snad by nebyl problém ze dvou platů zaplatit chůvu na pár hodin v týdnu nebo paní na úklid.
Případný odchod prostě dítě poznamená dost možná na celý život.

Příspěvek upraven 12.10.22 v 09:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
12.10.22 09:58
@Ledová káva píše:
Tak jako já nevím, to dítě na nikoho jiného než na matku není zvyklé, zakladatelka píše, že ani rodina, ani manžel se o dítě nezajímá. Ono když odejde od dítěte otec, většinou s ním zůstane milující matka. Tím neobhajuji odchody mužů od rodin, to vůbec ne, naopak, ale z pohledu toho dítěte je matka ta nejdůležitější osoba. Pro to dítě to musí být velká rána, když ho máma opustí.Příspěvek upraven 12.10.22 v 09:51

Souhlas. Vetsinou je alespon jeden clovek milujici. Tady si nedokazu predstavit, ze matka odejde a otec se doted nestaral. Co kdyz nebude mit zajem ho vychovavat… to je otresna situace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
12.10.22 09:59

Ja ta nijako neodsudzujem, su aj take zeny.

Planujes teda aj rozvod a zverenie dietata do otcovej starostlivosti? Aby si totizto tatinko zacal zvykat.. A mozno teraz sa zacne rodina viac angazovat.

Ja ti nebudem pisat, aby si vydrzala a neviem co… Ni ekazda zena chce byt matka, dobre to vie a osud to aj tak zariadi inac. Hlavne aby ten maly nemal velky sok, cize by som na to po rozhovore s manzelom zacala pripravovat aj okolitu „napomocnu“ rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
12.10.22 10:01

A teoretická otázka: co bude až u soudu otec řekne, že dítě do péče nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45712
12.10.22 10:04

Chlapecka je mi lito, kdyz odejdes ty, co s nim bude? Neslo by se domluvit s muzem, aby chodil z prace driv, a ty obcas sla vecer nekam sama, aby sis nekdy mohla odjet treba i na cely vikend sama a tak. Proste abyste si tu peci rozdelili, a ty nemusela zdrhat? Mysli na to dite, je tvoje a ma v podstate jen tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
12.10.22 10:04

Ty jo, to je drsný. Je mi tě upřímně líto. Nemáš nějakou příbuznou nebo kamarádku, která by si ho vzala k sobě a milovala ho? Spousta lidí touží po miminku, škoda, že ta adopce nevyšla, jak jsi plánovala. Kdyby se to klukovi vysvětlilo, nemusel by být nijak extra traumatizován. Nedávno jsem četla o tom, jak v Británii unesli sousedi 4 letou holčičku a stěhovali se s ní dlouho, takže je nikdo pak už nevypátral, nakonec žili v Austrálii. A ona si myslela, že se tak s její maminkou domluvili a prožila šťastné dětství a život. Prý na to přišla nedávno, je jí už přes padesát a byla překvapená, že původní rodina po ní strašně dlouho pátrala. Teď se setkala s otcem a sourozenci, matka už bohužel prý zemřela.
U vás o dítě nemá zájem ani manžel, ani prarodiče, to bude kluk opravdu chudák. Raději ho dejte k té adopci už teď a klukovi to pěkně vysvětlete tak, aby z toho neměl trauma. Poradit se s psychologem, jak na to.
Jinak by ses měla dát dohromady, trochu se o sebe starat (dobře jíst, odpočívat a obklopit se lidmi, co tě mají rádi, ex tě evidentně deptá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45712
12.10.22 10:05
@ivašot. píše:
A teoretická otázka: co bude až u soudu otec řekne, že dítě do péče nechce?

Tak asi pujde do domova. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
12.10.22 10:07

Ahoj. Nenáleží mi pravo tě soudit. Lidi je spousta a každý je jiný. Ale pořád nechápu proč si nešla na potrat? Si svobodná žena takže nějaký kecy okolo by mě fakt nezajimali. Nechala jsi to zajít takhle daleko. A to nebohé dítě za to nemůže :,(. :? Skoro každá matka na světě je na děti sama. A ty píšeš že ani to těhotenství si přece nechtěla. Teď jednas ze sobeckych důvodu. Si fakt strašná chudinka že si přivedla dítě na svět a je ti na obtíž a celou dobu jsi věděla že ho nechceš. Mě to hlava nebere. Mám vlastní tři děti nedovedu si tohle vůbec představit že bych tohle udělala. Pokud něco nechci tak to prostě nechci. Na potrat si měla jít! Přivedla si na svět dítě a teď chceš nulový kontakt? Wau já nemám slov. Alimenty chápu stridavou péči bych taky pochopila každý toho může mít dost ale nulový kontakt když si nešla na potrat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
12.10.22 10:10

Pročetla jsem to celé a půjdu proti zdejšímu proudu.
Zkus co a kde to jde vylepšit svou životosprávu. Upni se k našetření té cílené částky.
A pak se rozhodni.
V mezidobí, chceš-li, zkus najít a vyřešit i to trauma, které ti znemožnilo cítit mateřské city. Doporučuji jungovské téma matek ničitelek a to není myšleno na tebe, patrně už na tobě se někdo dopustil více či méně skrytého týrání.
A narozdíl od zdejších matek myslících si, že když půjdeš do práce, tak se to zlepší, si myslím, že se nic nezlepší, pokud se neuzdravíš ty.
A pokud je rána tak hluboká, že uzdravení je těžké, dlouhodobé nebo nemožné, je lepší to řešení, které sama cítíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
12.10.22 10:10
@safina píše:
Ty jo, to je drsný. Je mi tě upřímně líto. Nemáš nějakou příbuznou nebo kamarádku, která by si ho vzala k sobě a milovala ho? Spousta lidí touží po miminku, škoda, že ta adopce nevyšla, jak jsi plánovala. Kdyby se to klukovi vysvětlilo, nemusel by být nijak extra traumatizován. Nedávno jsem četla o tom, jak v Británii unesli sousedi 4 letou holčičku a stěhovali se s ní dlouho, takže je nikdo pak už nevypátral, nakonec žili v Austrálii. A ona si myslela, že se tak s její maminkou domluvili a prožila šťastné dětství a život. Prý na to přišla nedávno, je jí už přes padesát a byla překvapená, že původní rodina po ní strašně dlouho pátrala. Teď se setkala s otcem a sourozenci, matka už bohužel prý zemřela.
U vás o dítě nemá zájem ani manžel, ani prarodiče, to bude kluk opravdu chudák. Raději ho dejte k té adopci už teď a klukovi to pěkně vysvětlete tak, aby z toho neměl trauma. Poradit se s psychologem, jak na to.
Jinak by ses měla dát dohromady, trochu se o sebe starat (dobře jíst, odpočívat a obklopit se lidmi, co tě mají rádi, ex tě evidentně deptá).

Vážně si myslíš, že dítě, které matka dá do péče cizímu člověku a sama ho opustí, tím nebude traumatizované?

• Citovat
  • Upravit
2776
12.10.22 10:13
@ivašot. píše:
Nechci být hnusná, ale takhle „na vše sama“ je dost ženských a málokterá to řeší takhle radikálně. Předpokládám, že do té školky alespoň občas chodí. Snad by nebyl problém ze dvou platů zaplatit chůvu na pár hodin v týdnu nebo paní na úklid.
Případný odchod prostě dítě poznamená dost možná na celý život.Příspěvek upraven 12.10.22 v 09:59

Hele to není argument, že někdo jiný to zvládá. Jednak každá situace je jiná a i každý člověk je jiný, včetně toho dítěte a rodiny. Ony jsou taky ženy, co děti pak týrají nebo zanedbávají a tady je jedině dobře, že si zakladatelka uvědomuje, že její situace je neúnosná a chce ji řešit. Opuštění dítěte je samozřejmě nesprávné, ale když to dobře připraví, tak snad 5 leté dítě bude mít ještě šanci na slušnou rodinu a život. Jenže tady se mi zdá, že celá rodina je divná, ale mohl by být někdo, kdo se o něj postará.
Jedna známá vychovává svoje neteře z druhého kolene, jejich matka zemřela a otec je v kriminále. A dělá to ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16441
12.10.22 10:14
@ivašot. píše:
Případný odchod prostě dítě poznamená dost možná na celý život.Příspěvek upraven 12.10.22 v 09:59

Ano. Ja ji neobhajuji, ze ma zajeci umysly. Ale chuva by leccos vyresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí