Chci opustit rodinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2773
12.10.22 10:17
@Ledová káva píše:
Vážně si myslíš, že dítě, které matka dá do péče cizímu člověku a sama ho opustí, tím nebude traumatizované?

Ano, myslím, že v milujícím prostředí bude mnohem méně traumatizované, než když zůstane s matkou, co ho nemá ráda a nic k němu necítí a s otcem, kterého nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
12.10.22 10:17

Postup by to byl zcela určitě správný, ale podle mě to neklapne. Ukažte mi chlapa, který to dokáže pochopit a začít tímto způsobem fungovat. První co udělá, že to zase řekne své matce a ta to pošle dál. A zase začnou pokusy o nápravu špatné ženy. Chápu, že chcete, aby byly napáchané co nejmenší škody na dítěti. Ale to dítě to odnese tak, jako tak. Bohužel.

@sediza

• Citovat
  • Upravit
58
12.10.22 10:18

Bohužel současná společnost není nastavena tak, aby dokázala akceptovat, ze někdo nechce děti. A bude to trvat ještě dlouho, než se takový názor přijme. Do dotyčných se tak dlouho ryje, až nakonec podlehnou, znám to ve svém okolí a sama jsem ten případ, naštěstí jsem teda nepodlehla, i když jsem musela odriznout par lidi a nestykam se ani s rodinou, podle které se mnou musí byt něco v nepořádku, když nechci děti. Stůj si za svým. Mateřství není pro každého, jen to proste ne každý dokáže pochopit. Aspoň ze ten malý má už tento věk a bude za chvíli aspoň v rámci možnosti samostatný. Já bych takhle nešťastná zit nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
12.10.22 10:20
@safina píše:
Ano, myslím, že v milujícím prostředí bude mnohem méně traumatizované, než když zůstane s matkou, co ho nemá ráda a nic k němu necítí a s otcem, kterého nezajímá.

At jsou jakýkoliv, každé malé dítě svoje rodiče miluje. Určitě by to pro něj bylo hrozný, kdyby ho najednou dali jinam. Tady ho nikdo netýrá a kdyby se rodiče trochu byli schopni domluvit, mohl by mít chlapeček docela dobrý život s vlastními rodiči. Ale to by museli oba chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
12.10.22 10:21

Chudák dítě, zkazis tim život sobě, ale především jemu…už tady proboha je…navíc miminkovske období máš za sebou, teď už to bude jen lepší…dej tomu ještě šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
@safina píše:
Hele to není argument, že někdo jiný to zvládá. Jednak každá situace je jiná a i každý člověk je jiný, včetně toho dítěte a rodiny. Ony jsou taky ženy, co děti pak týrajínebo zanedbávají a tady je jedině dobře, že si zakladatelka uvědomuje, že její situace je neúnosná a chce ji řešit. Opuštění dítěte je samozřejmě nesprávné, ale když to dobře připraví, tak snad 5 leté dítě bude mít ještě šanci na slušnou rodinu a život. Jenže tady se mi zdá, že celá rodina je divná, ale mohl by být někdo, kdo se o něj postará.
Jedna známá vychovává svoje neteře z druhého kolene, jejich matka zemřela a otec je v kriminále. A dělá to ráda.

A myslíš, že zakladatelka to dítě minimálně citově netýrá?
Je fakt, že mě nějaké slušné řešení, vzhledem k té nefungující rodině, nenapadá.
Jen mi prostě dlouho nebylo z nějaké diskuze tak smutno, jako z téhle. Tak se omlouvám, jestli jsem na zakladatelku moc přísná :,(

Příspěvek upraven 12.10.22 v 10:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105930
@Anonymní píše:
Do školky malý chodí, ale je pořád nemocný. Normální práci jsem zkusila loni, ale dítě pořád nemocné, babičky pohlídat nechtějí a já byla pořád doma, takže práce z domova byla nejlepší řešení. Otec je celé dny v práci a domu se vrací vyloženě až večer, kdy jde malý spát. Terapii jsem zkoušela, ale bohužel jsem si z ní odnesla špatné zkušenosti. Nasla jsem si sobce, takže mi s malým moc nepomáhá. On nosí peníze a tím to končí, moje chyba. Byl takový už před dítětem, jen jsem ho tolik nepotřebovala a nějak mi to nedošlo. Malý že mne už asi lásky moc necítí. Už se nezvládám přetvařovat. Přeci jen je chytrý a už dost prokoukne.

A jak to bude dělat, když odejdeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
12.10.22 10:23

Teda, tohle asi dám přečíst některým členům mojí rodiny, kteří do mě neustále hustí, ať koukám mít dítě a co nejdřív, ačkoli sama děti nechci… Takhle to pak dopadá. Je mi teda zakladatelky líto, docela se do ní umím vcítit, ale bohužel, žádnou radu nemám. Leda to probrat s manželem, zkusit najít řešení. Ale nevím no. Nejvíc to bohužel odnese to dítě, ať už ona zůstane a malej ucítí, že ho máma nemá ráda, nebo odejde a on se s tím bude celej život vyrovnávat…smutný kino tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403

Mého ex opustil v dětství otec. Kompletně - taky s ním nechtěl mít nic společného. Ex se z toho nikdy nevzpamatoval. Měl z toho x psychických problémů a hlavně měl v hlavě nastavené, že je špatný člověk, když se ho zřekl otec.

Měla by ses zamyslet, jestli se chceš syna vzdát úplně nebo jestli se s otcem domluvit na střídavce. Když budeš mít víc času na sebe, tak by ses mohla cítit lépe a k synovi si pomalu vytvořit vztah.
Ale dobře bych si to na tvém místě rozmyslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář

Jenže je velký rozdíl, když ta změna proběhne u nemluvněte a u pětiletého. Jasně, že i pětileté dítě si zaslouží milující prostředí, ale při změně rodičů už si bude klást otázky, proč bylo pro rodiče nechtěné? I když mu to bude sebelépe vysvětleno, tak časem dojde k myšlence, jestli v něm není nějaká chyba. Pak jako dospělý jedinec může mít nemalé problémy se vztahy a celý kolotoč se může opakovat. Pět let už je zkrátka moc.

@safina píše:
  • Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
12.10.22 10:28

A myslíte, že to pomůže?

@Monikap3 píše:
Teda, tohle asi dám přečíst některým členům mojí rodiny, kteří do mě neustále hustí, ať koukám mít dítě a co nejdřív, ačkoli sama děti nechci… Takhle to pak dopadá. Je mi teda zakladatelky líto, docela se do ní umím vcítit, ale bohužel, žádnou radu nemám. Leda to probrat s manželem, zkusit najít řešení. Ale nevím no. Nejvíc to bohužel odnese to dítě, ať už ona zůstane a malej ucítí, že ho máma nemá ráda, nebo odejde a on se s tím bude celej život vyrovnávat…smutný kino tohle…
  • Citovat
  • Upravit
294
12.10.22 10:28

@DinkyD akceptuji že jde někdo na potrat že nechce děti to se dá pochopit a dnes je to běžná věc ae porodit ho a v 5 letech takto jednat jako pardon to je neomluvitelne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
12.10.22 10:33

Neomluvitelné je spíše to, že lidé navádějí druhé na cesty, po kterých rozhodně nechtějí kráčet. O to hůř, když se to děje ve vlastní rodině.

@Lucie241 píše:
@DinkyD akceptuji že jde někdo na potrat že nechce děti to se dá pochopit a dnes je to běžná věc ae porodit ho a v 5 letech takto jednat jako pardon to je neomluvitelne :zed:
  • Citovat
  • Upravit
294
12.10.22 10:33

@Prostě Vodnář tak to je Teda hloupý člověk když nemá vlastní hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
12.10.22 10:35

@Prostě Vodnář takže až ji rodina řekne skoč z okna ona skočí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí