Chodíte často s dětmi do kaváren apod.?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17631
21.11.16 13:01
@Kaliopa píše:
No ty hračky jsou dnes drahé, třeba zrovna to Lego Nexo Knights stojí větší balení kolem 3 tis. Kč, nebo třeba mikroskop stojí také 3 500 Kč, i Kapla je dráhá nebo stavebnice typu Malý voltík. Ale někdo zase třeba nekoupí tohle.

No a někdo koupí obojí. Drahé Lego a ještě bez problémů koupí tu horkou čokoládu a hafo jiných ptákovin. To se tady holky snaží naznačit a ty stále zatloukáš a zatloukáš. Tady si samozřejmě nikdo nemyslí, že nemáš 70 korun. Ale prostě těch peněz asi není tolik, když tu 10 stránek řešíme čokoládu za 70. Ale to je v pořádku, každý nemá na rozhazování, nebo někomu se to prostě příčí. Spousta lidí by považovala za rozhazování to Lego, protože existují téměř totožné a daleko levnější stavebnice a upřímně řečeno, ty základní sady daleko víc podporují kreativitu než tyhle, co se z nich dá postavit jen ta určitá stavba.
Já mít spořádanější děti a bydlet ve městě, tak jsem v kavárnách pečená vařená a obzvlášt s jinýma maminkama. Za ten zážitek by mi to prostě stálo. Protože tohle vůbec není o tom, co v té kavárně sníte a vypijete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.11.16 13:04
@Antonie Bolavá píše:
No a někdo koupí obojí. Drahé Lego a ještě bez problémů koupí tu horkou čokoládu a hafo jiných ptákovin. To se tady holky snaží naznačit a ty stále zatloukáš a zatloukáš. Tady si samozřejmě nikdo nemyslí, že nemáš 70 korun. Ale prostě těch peněz asi není tolik, když tu 10 stránek řešíme čokoládu za 70. Ale to je v pořádku, každý nemá na rozhazování, nebo někomu se to prostě příčí. Spousta lidí by považovala za rozhazování to Lego, protože existují téměř totožné a daleko levnější stavebnice a upřímně řečeno, ty základní sady daleko víc podporují kreativitu než tyhle, co se z nich dá postavit jen ta určitá stavba.
Já mít spořádanější děti a bydlet ve městě, tak jsem v kavárnách pečená vařená a obzvlášt s jinýma maminkama. Za ten zážitek by mi to prostě stálo. Protože tohle vůbec není o tom, co v té kavárně sníte a vypijete

Ty jsi můj člověk :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
21.11.16 13:08
@Nimie píše:
Ty jsi můj člověk :palec:

Jsme se dlouho nepotkaly :kytka:
Jako já jim vždycky koupila nějakej supr domeček a oni z toho udělaly kůlničku na dříví :cert: Pak se toho půlka poztrácí, samý speciální dílky, takže už to znova nepostavíš. Ale když vytáhnu krabici s namíchanýma kostkama a začnu stavět obvodový zdi, tak se holky slítnou jak vosy na bonbón :mrgreen: A je super co všechno dokážou samy vymyslet do toho domečku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
21.11.16 13:11

Myslím, že s penězi roste chuť.

Jasně, že si ten člověk koupí dražší auto, protože má větší záruku kvality. Koupíš si lepší boty. Mám kozačky za 7 tis. v akci, žádná luxusní značka, prostě „jen“ kvalitní kůže a ušití. Drží mi pět let a to v nich chodím opravdu sněhem deštěm a vypadají moc hezky i bez velké úpravy.

Na druhou stranu mně osobně se příčí vyhazovat za věci, u kterých tu kvalitu nevidím. Tak třeba Starbucks si taky občas dám, protože je všude, ale dobrý pocit z toho člověk nemá. Pokud není těma prachama úplně zblblý. To samé nábytek, když si můžu koupit od českého truhláře krásný dubový stůl, proč utrácet pětkrát tolik za nějaký z dovozu, který má ale světovou značku :nevim:

ale ne každý je takový, mám kamarádku, která opravdu jede na Louboutinu a obojku pro psa s drahými kameny. A je to prima holka. Každý žije jak umí :nevim: Pravda ale je, že jsem byla vychovávaná k nějaké skromnosti a to pro mě už obojek za x tisíc není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
21.11.16 13:11
@Antonie Bolavá píše:

Tak jo, jsem prostě chudák. Kdo si nechce něco koupit, tak se to bere dnes tak, že na to nemá a musí počítat peníze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
21.11.16 13:22

Celé je to o motivaci. pokud někdo vidí v nákladech 70,– skutečné náklady 12,– a 58,– značku nebo požitek, pak je to podle ekonomické teorie užitku OK. :mrgreen:

problém je jen v tom, že zatímco u bot někdo klidně tuto „marku“ přizná a že prostě takovou značku musí mít, protože je kvalitní atp… tak u kafe někde ze Starbacku nebo dnešní pražské kavárny se to přiznává dost špatně, aniž by dotyčná ze sebe neudělala „vola“ :D :D

takže nezbývá než prohlašovat, že na peníze nehledíme anebo v tom najít nějaký jiný užitek, např. přátelská atmosféra nebo možnost pokecání v teploučku. :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
21.11.16 13:23
@Kaliopa píše:
Tak jo, jsem prostě chudák. Kdo si nechce něco koupit, tak se to bere dnes tak, že na to nemá a musí počítat peníze :nevim:

Tak kdybys tady neřešila kolik ta čokoláda stojí a že to jsou vyhozené peníze, tak by to asi nikoho nenapadlo. Ale když napíšeš, že než utrácet za cukrárnu, tak radši koupíš hračky, tak si z toho každý logicky vyvodí, že je to pro tebe buď a nebo, protože jinak bys to takhle nestavěla proti sobě. Kdo opravdu peníze počítat nemusí, tak nepřemýšlí jestli půjde párkrát v měsíci do cukrárny nebo koupí Lego.
My tady nejsme tak tupé, abysme si myslely, že kdo něco nechce, tak na to nemá, ale z tvých příspěvků to tak nějak přirozeně vyplývá. Možná se jen blbě vyjadřuješ. Nebo máš k těm penězům fakt trochu nezdravý vztah, reaguješ trochu přehnaně. Dopřát dětem jednou za čas předraženou horkou čokoládu si myslím, že není nic proti ničemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.11.16 13:24
@Kaliopa píše:
Tak jo, jsem prostě chudák. Kdo si nechce něco koupit, tak se to bere dnes tak, že na to nemá a musí počítat peníze :nevim:

Ale ne, jen to fakt moc řešíš. Akvapark je taky drahá záležitost, ale taky si to tam radši užiju než si říct „nebude nic, je to předražené, tak tam z principu nepůjdu“. Ale tohle je fakt asi i o tom, že kavárnu vnímáš takhle špatně nezávisle na ceně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
21.11.16 13:25
@Nimie píše:
Ale ne, jen to fakt moc řešíš. Akvapark je taky drahá záležitost, ale taky si to tam radši užiju než si říct „nebude nic, je to předražené, tak tam z principu nepůjdu“. Ale tohle je fakt asi i o tom, že kavárnu vnímáš takhle špatně nezávisle na ceně.

Asi ano, asi bych si tedy měla více „dopřát“ a nemyslet tolik ekonomicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.11.16 13:29

@Sněžení sorry, ale fakt meleš nesmysly. Kávu jsem donedávna nepila vůbec, v kavárně jsem si dávala hlavně čerstvé zákusky, které doma nedělám a ano, scházíme se tam hlavně z jiných důvodů než se tam nacpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
21.11.16 13:31
@Nimie píše:
@Sněžení sorry, ale fakt meleš nesmysly. Kávu jsem donedávna nepila vůbec, v kavárně jsem si dávala hlavně čerstvé zákusky, které doma nedělám a ano, scházíme se tam hlavně z jiných důvodů než se tam nacpat.

můžu (bez rýpání) vědět, za jakým účelem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
21.11.16 13:32
@Nimie píše:
ale fakt meleš nesmysly. Kávu jsem donedávna nepila vůbec, v kavárně jsem si dávala hlavně čerstvé zákusky, které doma nedělám a ano, scházíme se tam hlavně z jiných důvodů než se tam nacpat.

Pak nechápu, proč na to reaguješ :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
21.11.16 13:34
@Tamtama píše:
můžu (bez rýpání) vědět, za jakým účelem?

Hele, já si to dokážu představit. Sejít se s kámoškama a jejich dětma někde v příjemným prostředí s dětským koutkem, my bysme pokecaly, deti by si hrály a ještě by nám k tomu někdo uvařil kafe a nikdo by neměl doma bordel. Kdybych nežila v díře, kde jednou týdně přijede pojízdný obchod a to je vše, tak jsem asi vyloženě kavárenský typ. Teda mít se tam s kým scházet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.11.16 13:37
@Antonie Bolavá píše:
Jsme se dlouho nepotkaly :kytka:
Jako já jim vždycky koupila nějakej supr domeček a oni z toho udělaly kůlničku na dříví :cert: Pak se toho půlka poztrácí, samý speciální dílky, takže už to znova nepostavíš. Ale když vytáhnu krabici s namíchanýma kostkama a začnu stavět obvodový zdi, tak se holky slítnou jak vosy na bonbón :mrgreen: A je super co všechno dokážou samy vymyslet do toho domečku

To jo :kytka: no u nás na tom ujíždí kamarádi, výsledkem jsou akorát hádky o to, kdo zase ztratil jaký dílek :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
21.11.16 13:37
@Kaliopa píše:
Asi máš pravdu, já to tak vnímám. Třeba bych si sama nikdy nekoupila trdelník za 70 Kč, protože vím, že je to jen těsto obalené trochu ve skořici či podobně. Dětem jsem tedy občas koupila, ale vymlouvám jim to, že je to neekonomické.
mě podle tohohle příspěvku přijde, že si život nedokážeš užívat, já jsem pro vytváření rezerv, ale s rozumem, abych všechno přepočítávala jak si to doma můžu udělat levněji a podobně… i ten trdelník na Vánočním trhu má to kouzlo Vánoc, posezení s přáteli v kavárně kde si můžu vybrat co chci, neřeším nádobí, neřeším obsluhu, to prostě za peníze nekoupím, právě ty okamžiky. Pro mě je prostě návštěva nějaké akce spojená stím, že prostě si tam něco koupíme, nebo zajdeme právě do nějaké té kavárničky :nevim:
@Kaliopa píše:
Asi máš jiný pohled na investice. Pokud mluvíme o investicích, tak to znamená, že ty peníze by Ti měli v budoucnu přinést další peníze. A podle mne Ti vypité kakao apod. žádné peníze nepřinese. Takže to není investice, ale prostá spotřeba, útrata. Ale to je jen tak na okraj, abychom si ekonomicky rozuměly.

ale investice jsou právě i do těch zážitků a já neznám příjemnější záležitost zastavit se v zimě s přáteli třeba právě z Vánočních trhů ještě do naší kavárničky na kávičku nebo čokoládku, děti tam mají hrací koutek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí