Chodíte často s dětmi do kaváren apod.?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3395
21.11.16 12:16

@Sněžení no snad nejdůležitější je typ mletí a čerstvost mletí, typ kávy, pak ještě ten správný stroj

ale hodně si vybírám i podle zemí, už mám svoje favority

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.11.16 12:19
@Kaliopa píše:
Ta stavebnice typu Malý Voltík se jmenuje myslím Boffa a stojí kolem 3 tisíc Kč.

Boffa mi nic neříká, nemyslela jsi Boffin? :think: Ale ta se běžně prodává za cenu něco mezi 1 - 2 tis., přímo stavebnice Malý Voltík taky zhruba tak. Každopádně cenově to vychází +- podobně jako běžné stolní hry, to mi nepřipadá tak hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.11.16 12:20

@Sněžení nj, tak pak je nesmysl to srovnávat se situací, kterou řeší zakladatelka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
21.11.16 12:20

Tak já nevidím rozdíl mezi čajem z pytlíku a z čajovny, pro mě je to obojí chuťově stejné.. kafe mám nejradši rozpustné s cukrem a mlékem.. :mrgreen: a že něco neumím uvařit, jím jen jídla, která uvařit umím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.11.16 12:22
@Sněžení píše:
Jinak obecně nejvíc šetří ti nejbohatší. :mrgreen:

To je takový mýtus.

Nemám ve svém okolí mezi lidmi, co slušně vydělávají, žádného vyloženého šetřílka, když ty peníze máš, tak si prostě koupíš lepší oblečení, protože je kvalitnější a pohodlnější, tak si koupíš lepší auto, protože je bezpečnější, koupíš si lepší jídlo, protože je chutnější :nevim: Já jsem si taky neuměla představit, že bych třeba jela domů v noci taxíkem „i kdybych ty peníze měla“. Ale když ty peníze fakt máš, tak to prostě uděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
21.11.16 12:24

@EmmaAnna tak moje štěstí je, že si země a názvy nepamatuji, takže si objedávám i ty, co se mi zdály kyselé dříve. Káva se mele vždy 1 sekundu před spařením, takže tohle neřeším.

Pro každou extrakci platí jen čas, množství, teplota alternativně tlak, u čaje ještě navíc počet extrakcí. Stroj je dán, ten nezměním, ale extrakční křivka je pro každou látku jiná, takže to nemá u kávy smysl řešit.
U čaje jsou třísloviny a pomocné látky, tak tam se to řešit musí a vzhledem k neexistenci automatu i může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.11.16 12:25
@Bábrdl píše:
To je takový mýtus.Nemám ve svém okolí mezi lidmi, co slušně vydělávají, žádného vyloženého šetřílka, když ty peníze máš, tak si prostě koupíš lepší oblečení, protože je kvalitnější a pohodlnější, tak si koupíš lepší auto, protože je bezpečnější, koupíš si lepší jídlo, protože je chutnější :nevim: Já jsem si taky neuměla představit, že bych třeba jela domů v noci taxíkem „i kdybych ty peníze měla“. Ale když ty peníze fakt máš, tak to prostě uděláš.
:palec: jako jo, on bude mezi těmi lidmi trochu rozdíl - jeden to začne rozhazovat, druhý k tomu bude přistupovat víc šetřivě. Ale je nesmysl se chovat jako kdybych neměla nic, když mám dostatek :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
21.11.16 12:26
@Bábrdl píše:
To je takový mýtus.Nemám ve svém okolí mezi lidmi, co slušně vydělávají, žádného vyloženého šetřílka, když ty peníze máš, tak si prostě koupíš lepší oblečení, protože je kvalitnější a pohodlnější, tak si koupíš lepší auto, protože je bezpečnější, koupíš si lepší jídlo, protože je chutnější :nevim: Já jsem si taky neuměla představit, že bych třeba jela domů v noci taxíkem „i kdybych ty peníze měla“. Ale když ty peníze fakt máš, tak to prostě uděláš.

Já se bavila o bohatých lidech. Ti si zpravidla „slušně nevydělávají“. To je jiná sorta, o které píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
21.11.16 12:29

@Sněžení a to já právě můžu ty nakyslé a ovocné kávy :)dávám si nejradši ty „medové“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.11.16 12:34
@Sněžení píše:
Já se bavila o bohatých lidech. Ti si zpravidla „slušně nevydělávají“. To je jiná sorta, o které píšeš.

O bohatých bohatých to platí ale také. Ano, jsou spořiví, neutrácí za blbiny, ale rozhodně nejsou nejšetřivější a nebudou se chovat jak chudáci, pokud jsou aspoň trošku v pořádku a nesnaží se tím něco dokázat. Nemůžeš jako bohatá si ponechat uvažování chudého, to nejde dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.11.16 12:36
@Nimie píše: :palec: jako jo, on bude mezi těmi lidmi trochu rozdíl - jeden to začne rozhazovat, druhý k tomu bude přistupovat víc šetřivě. Ale je nesmysl se chovat jako kdybych neměla nic, když mám dostatek :nevim:

Ono právě nemáš pocit, že „rozhazuješ“. Kolikrát, když tady čtu, za co jsou schopné holky vyžít, říkám si, že kdyby třeba viděly, za kolik jsem si koupila boty, bylo by to pro ně „rozhazování“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
21.11.16 12:36
@Nimie píše:
O bohatých bohatých to platí ale také. Ano, jsou spořiví, neutrácí za blbiny, ale rozhodně nejsou nejšetřivější a nebudou se chovat jak chudáci, pokud jsou aspoň trošku v pořádku a nesnaží se tím něco dokázat. Nemůžeš jako bohatá si ponechat uvažování chudého, to nejde dohromady.

Mohu se zeptat, zda doopravdy znáš někoho hodně bohatého, cca od 100 mil výše? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.11.16 12:42
@Sněžení píše:
Mohu se zeptat, zda doopravdy znáš někoho hodně bohatého, cca od 100 mil výše? :lol:

Od 100 mil. výše co? Měsiční příjem? Roční? Majetek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.11.16 12:43
@Bábrdl píše:
Ono právě nemáš pocit, že „rozhazuješ“. Kolikrát, když tady čtu, za co jsou schopné holky vyžít, říkám si, že kdyby třeba viděly, za kolik jsem si koupila boty, bylo by to pro ně „rozhazování“.

No jasně, já tím rozhazováním myslela spíš, že si bez rozmyslu koupíš cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
21.11.16 13:00
@Tamtama píše:
Nechodím vůbec, oba naráz bych je nejradši nebrala ani do samošky pro pečivo, dělají ostudu
edit: z procházky chodí tak špinaví, že se kolikrát svlékají už na chodbě :mrgreen:

naši venku přede dveřmi na podestě - jako že fakt venku…kolikrát až do trenek, jsou jak dobytci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí