Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele, to mě ani nenapadlo, že by to mohlo být tím. Určitě se na to mrknu, protože při každé rýmě fakt trnu. Moc díky ![]()
@smurfka píše:
@Bábrdl tak dcera ma rymu z prechodu zima-teplo, takze celou zimu nudle u nosu. Alergie to neni, vyter z nosu negativni, takze jsme dostaly tento posudek. Do skolky chodi , mezi deti taky, kdo si co mysli na nejake pindy je mi jedno, kdyz mu to vadi at se zbali a jde
Přesně tak ![]()
@Anonymní píše:
@Pudloslava jak často dávat Helicid? Pro jak velké dítě? Je volně prodejný.
od mimin 5 mg (musi se 10 mg pulit - coz jde blbe, odhadem odyspes pulku kapsle), od batolat davam deset vecer 1×d, dokud blili tak dlouhodobe, nyni jen kdyz zacina ryma.
@Mrs.bloud píše:
@Pudloslava Souhlasim, ja to treba tak delam, ale ma to jeste druhou stranku, lidi jsou nastvany, ze se je na to ptas, zacnou te pomlouvat, ze ses pako, ktery to nejak moc resi, stejne tak na tebe koukaji, kdyz mas rousku. Dokonce me jedna holka rekla, ze je jako nejaka nechutna, ze s ni nemohu travit cas bez rousky. Tam slo o to, ze jsme byla tehotna tesne pred porodem a musela chodit pravidelne mezi skupinku lidi do uzavreneho prostoru v chripkove sezone a uplne vsichni tam byly nemocni. Takze ono vlastne ty relativne zdrave jedince omezujes at udelas cokoliv, protoze jim vadi proste jen ten fakt, ze nejsi jako oniProto rikam, ze troska ohleduplnosti by byla lepsi reseni.
@Bábrdl píše:
Tak lidi jsou různí. Ti, co se rádi navštěvují nemocní, mohou.
Ale pokud víš, že to někomu vadí, tak k němu přeci nelezeš, ne?
jasneze kdyz to vim, jenze taky mam hlavu jako cednik a taky se to nekdy behem zivota meni - znama to resila u batolat, ted uz vubec - a navic, pokud se dotycny takto dotazuje, dava najevo, ze mu na tom fakt zalezi, takze mu spis nelzes a nemaskujes nemoc treba kapkama do nosu a sirupem na kasel navic.
@Anonymní píše:
Můj poslední kašel trval měsíc. Nic nezabíralo. Kašel jsem měla i po antibiotikách. Pak se to zničehonic zlepšilo. Pak jsem dlouho jen tak trochu pokašlávala. Ani jsem to nevnimala. Doktorka na alergologii mi řekla, že to je nejspis refluxem. Mela jsem brát Helicid týden. Žádné zlepseni jsem nepozorovala. Jak dlouho se to má brát?
u me bylo zlepseni az po mesici o 80%, po roce o 100%. ted to beru jen obcas - pri nemoci a nekdy me pali zaha - predtim me nepalila. Oni totiz lidi jsou na sve nemoci zvykli, ze je nevnimaji. Casto je to videt u dusnych lidi, funi i vsede na zidli, ale kdyz se jich zeptas, renknou, ze se jim dycha dobre. teprve, kdyz to prelecis a ulevi se ti a pak se to zas vratis, vsimnes si, ze se neco deje.
@Bábrdl píše:
Jo, tak ta je extra stupidní.![]()
![]()
Jakože „potlačte příznaky, kašlete na následky, přeci nebudete špatná matka a nelehnete si do postele.“
ono to bohuzel odrazi realitu, ktery neni pro matky nikterak ruzova.
@Pudloslava píše:
u me bylo zlepseni az po mesici o 80%, po roce o 100%. ted to beru jen obcas - pri nemoci a nekdy me pali zaha - predtim me nepalila. Oni totiz lidi jsou na sve nemoci zvykli, ze je nevnimaji. Casto je to videt u dusnych lidi, funi i vsede na zidli, ale kdyz se jich zeptas, renknou, ze se jim dycha dobre. teprve, kdyz to prelecis a ulevi se ti a pak se to zas vratis, vsimnes si, ze se neco deje.
On ten Helicid zlepsuje mikrofloru, take muze proste jen podporit imunitu, aby se vylecil zanet v pruduskach. Ale ta informace s refluxem je zajimava.
@Netopýr1 No, ale to neni v poradku, ze nekdo kasle od jara do podzimu, to je proste nejaky chronicky zanet. Ja se na to divam tak, ze kazdy zanet se kterym dite normalne funguje zatezuje srdce a tak muzes zkratit zivot tveho ditete, meli byste to resit.
Ja mam zas teorii, ze je hodne dulezita kvalita zivota, zivotni styl a dostatek pohybu na cerstvem vzduchu a to je neslucitelne s duslednym dolecovanim kazdeho prdu. a tak s kaslem a rymóu chodime noralne na vylety do mrazu - verim tomu, ze z toho telo nakonec profituje. Ale nam se nestava, ze bych nachrchlany dite vzala ven a ono potom ulehlo s ATB, kazdy si musi udelat tu svou zkusenost, co si muze dovolit.
@Pudloslava píše:
Mne se dýchá většinou dobře. Akorát při pohybu někdy funim, třeba do schodů. A samozřejmě vliv má to, jak jsem unavená. Chytám od děti ty jejich virózy, ale většinou jsem do pár dni v pohodě - i ryma mě přejde třeba za tři dny. Jen bývám delší dobu zahleněna. Vím, že nemůžu jíst večer sladké, protože pak mě pálí zaha, když si lehnu. Horší je, když už dostanu kašel. Z toho se léčím fakt dlouho. Vlastně je to od té doby, co jsem měla černý kašel. Předtím jsem kašel moc nemívala. Léky na astma mám, ale jen při potížích (když narazim na něco, na co jsem hodně alergická), a to je fakt vyjimecne. Poslední výsledky ukázkové. Takže bych měla Helicid brát pořád nebo ho nasadit hned s nějakym kašlem?
@Mrs.bloud to není ale pravda, mně na ORL i dětska řeka, že některé děti to tak mají. Kdyby měly zánět, musí mít vyšší CRP a to moje děti třeba nemají, i když kaslou. Kamarádky malej je astmatik, kašle téměř neustále, nejvíce pri změně počasí, taky už ji unavujou matky, které všude jen koukají a od stolu ho diagnostikují, jak je strašně nachcipanej. Taky už ji to celkem nebaví, už říkala, že si dá snad na čelo cedulku, mě dítě je astmatik, kašle, tak na mě tak blbě furt necumte.
chodíme s jejími dětmi celkem často, jsme u nich, oni u nás a moje děti v životě od jejich malýho nic nechytly.
@Mrs.bloud píše:
@Netopýr1 No, ale to neni v poradku, ze nekdo kasle od jara do podzimu, to je proste nejaky chronicky zanet. Ja se na to divam tak, ze kazdy zanet se kterym dite normalne funguje zatezuje srdce a tak muzes zkratit zivot tveho ditete, meli byste to resit.
Vidíš,já prokaslala snad devět měsíců,všechny výsledky v pořádku, včetně spirometrie,bronchoskopie, CT atd. Helides beru dlouhodobě. A prostě se důvod nezjistil. Opakuje se to pravidelně. Nakonec vždy zaberou antibiotika, ale jen ty doxy něco. Takže fakt kašlu,ale nakažlivá pro nikoho nejsem, protože mi prostě nic není,jen mám drazdivejsi průdušky. Takže ano,někdo může kašlat a nic mu přitom není.
Tak z tejto diskusie som v soku.
Prosim vas, s infektami dychacich ciest sa medzi ludi nechodi! Nikam, ani do prace, je to bazalna slusnost neroznasat vasu chorobu na inych. Pretoze pre vas to moze byt banalna, blba viroza, ale ineho clvoveka s chronickym ochorenim, ci s oslabenou imunitou to moze zkolit. ![]()
Prechodenou virozou, ci chripkou si naviac mozete nabehnut na neprijemne komplikacie, bakterialne superinfekcie, zapaly priedusiek, pluc, stredneho ucha, perikarditida!!!, a dalsie chutovky.
Příspěvek upraven 28.12.18 v 14:13
@Šmoulice píše:
@DenininaTak nám můžeš ten ušlý zisk kompenzovat, ty karmo
![]()
![]()
Nevidím důvod proč nedat dítě s rýmou do školkyNebo s ním jít do kolektivu. Já pracuji i s rýmou a kolikrát jsem pracovala i s antibiotiky.
A hysterči jak chceš![]()
No TVL. Absolutna absencia empatie, slusnosti a ohladuplnosti. Ludia ako ty by mali zit niekde izolovani na samote v horach, mimo spolocnosti ludi a zvierat, aby neskodili okoliu. Bohuzial zijete v spolocnosti a tak zostava len dufat, ze svojou bezohladnostou poskodis co najmenej ludi okolo seba.
@Šmoulice píše:
To je mi sice líto, ale to je tak všechno
Já nemůžu a nebudu řešit ostatní. Ač ti to nejspíše přijde sobecké , ale to bych nemohla nikdy nic. Takže na cizí ohled opravdu brát nehodlám. Pokud to vadí někomu z rodiny, ok beru. Naštěstí ale okolo sebe mám normální lidi, kteří to takhle hystericky neprožívají
A hlavně je nějaký kašlíček, nebo rýmička nerozhodí