Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mysticlipstick tak ono se tezko soudi,, nerikam, ze ja bych z toho nebyla nasrata,, ale treba je opravdu nemocna ![]()
Tohle prece nemuze delat ani manipulator, kdyz lze nekomu a je tam svedek, jeden den rekne jedno a dalsi neco jineho, kdyz kazdemu pritomnemu je jasne, ze lze. Ona muze byt manipulator, ktery dostal Alzheimera. Ja bych ji na to vysetreni vzala. ![]()
@Anonymní píše:
Ta je zdravá jak řípa, jen dobrá manipulátorka. Už několik let se nás takhle obdobně s mužem snaží rozeštvat.
Tak proč se s ní stykate a zvete na narozeniny? ![]()
@veria píše:
@Aries6 vzala na vysetreni? Ona je dite ktere lze nekam “vzit”? Kdyz nebude chtit, nedostanou ji nikam.Zakladatelko, asi spis omezit styky na minimum, pokud to dela schvalne.
Taky by me zajimalo, jak si nejen v teto diskuzi lidé představují, že jen tak někoho „vezmou na vyšetření“
řešíme v rodině a rada by se sakra hodila, jelikož dotyčná je přece úplně normální a nikam nepůjde
@Lenka_Hal no dobrá, ale jak se dospělý svéprávný člověk bere na vyšetření? už tu na to jsou dotazy, to proste nejde
@stinga To uz je zase jiny problem.
Podle konkretni osoby. Alespon to zkusit. Premluvit, nerict, o jake vysetreni jde, mlzit, neco za to slibit, privest doktora k ni…
@Lalelale píše:
Taky by me zajimalo, jak si nejen v teto diskuzi lidé představují, že jen tak někoho „vezmou na vyšetření“řešíme v rodině a rada by se sakra hodila, jelikož dotyčná je přece úplně normální a nikam nepůjde
Jak? Šikovně…
Zatím se mi podařilo všechny postarší členy rodiny k potřebným vyšetřením zmanipulovat ![]()
Jasně, že když na dotyčnou nastoupí „přiznej, že jsi magor, jedem k psychiatrovi“, tak nepojede.
@Bábrdl zcela bez rýpání, strašně by mě zajímal návod u konkrétní situace jak zmanipuluješ k vyšetření kohokoliv, kdo se cítí 100% zdravý. Pokud je to příliš osobní vypisovat chápu
Staci se s obvodnim lekarem domluvit na posouzeni,, ten pripadne doporuci dal
takhle to bylo u nasi babicky
Moje mám poté co zemřel táta si začala vymyslet nemoce, dokonce mi tvrdila, že podstoupila biologickou léčbu pak, že má nádor na mozku, když ji řeknu proč si takto vymyslí tak vše zapre, že nic takového neříkala, obvodní lékařka ji doporučila psychiatra ona se rozčilovala, že nikam nejde, že není blazen, přestala k obvodacce chodit a nikdo s ní nehne a i nadále si vymyslí nemoce. Já nevím podle mého by pomoct potřebovala, ale když jí to řeknu tak se akorát naštve a nekomunikuje.
@Lalelale píše:
@Bábrdl zcela bez rýpání, strašně by mě zajímal návod u konkrétní situace jak zmanipuluješ k vyšetření kohokoliv, kdo se cítí 100% zdravý. Pokud je to příliš osobní vypisovat chápu
Neznám nikoho, kdo by se cítil 100% zdravý. Zvláště ve vyšším věku. „Hele teto, sehnala jsem ti bezvadnou neuroložku na to tvoje koleno.“ No a když tam je, tak už pohovoří i o dalších věcech.
Nebo. „Podívej, teto, já vám, že tě Pavel pořád prudím, ať jde k doktorovi. Co tam zajít, ať ti dá štempl, že jsi úplně normální. Pak už s tím dá pokoj.“
@Bábrdl píše:
Neznám nikoho, kdo by se cítil 100% zdravý. Zvláště ve vyšším věku. „Hele teto, sehnala jsem ti bezvadnou neuroložku na to tvoje koleno.“ No a když tam je, tak už pohovoří i o dalších věcech.Nebo. „Podívej, teto, já vám, že tě Pavel pořád prudím, ať jde k doktorovi. Co tam zajít, ať ti dá štempl, že jsi úplně normální. Pak už s tím dá pokoj.“
Pokud máš příbuzné mdlého rozumu, krátkodobě to takto fungovat může. Obecně se to dělat nemá a většinou to ani nefunguje, jen dojde k úplné ztrátě důvěry.
@pionyrka No tak bezva, vymyslí si nádor, fajn. Hned mám možnost - ale to je hrozný, kde tě to bolí? s tím musí ti doktoři neco dělat, to takhle nejde. Já tě zavezu k obvodní a tam jí to vysvětlím a ona tě pošle na vyšetření, přece nebudeš trpět! Už jen kvůli naší Madlence, našemu Vojtíškovi musíš!
@amylon píše:
Pokud máš příbuzné mdlého rozumu, krátkodobě to takto fungovat může. Obecně se to dělat nemá a většinou to ani nefunguje, jen dojde k úplné ztrátě důvěry.
Tak ještě bych se mohla na tu armádu svých tětiček vys…, ale co naděláš, já jsem takový prorodinný typ. ![]()
No tak lže a co? Zřejmě úplně dobré vztahy nemáte, tak bych jí pozvala na oslavu, pokud nepřijde, je to její věc, nečekala bych na ni. A když bude vymýšlet něco jiného, tak bych to odkývala a pustila druhým uchem ven… Manipulovat se dá jen někým, kdo se nechá…