Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co udělat vstřícnej krok a poslat ji na dovču? Tam ledacos může přehodnotit. A jestli má Alzheimera, tak budeš mít klid. Jestli ne, tak bude mít problém. Samo dopravu zaplať jenom jednosměrnou a problém u tebe vyřešen ![]()
@Bábrdl píše:
Tyjo a co když nelže?
Co když si fakt pamatuje, jak byla u toho doktora a dával jí tu léčbu?
Tak biologická léčba se schvaluje třeba i půl roku a pak trvá nějakou dobu a moje máti dle její vyprávění štíhlá vše ve třech mesicich i s léčbou.
@Bábrdl píše:
Však já myslela u doktora. Neurologa, který „se mu podívá na bolava záda a přitom…“
No ja nevim. Neurolog sam o sobe k nejake diagnoze nestaci ![]()
A jak se zeptat nenapadne - vote, kde jste? Odecitejte sedmicku od stovky… to nepujde.
@Bábrdl píše:
Tyjo a co když nelže?
Co když si fakt pamatuje, jak byla u toho doktora a dával jí tu léčbu?
To si pamatovat nemuze, takhle se nadory mozku neleci.
@Baba @pionyrka Ženský!!! Já jsem tim přeci nechtěla říct, že by se to reálně stalo. Jen, že ti mamka nemusí lhát a skutečně si to „pamatovat“. V tom vidím velký rozdíl - lhát, abych byla zajímavá, a ztratit kontakt s objektivní realitou.
@MarcelaN píše:
Může. Moje tchýně se nejdříve snažila vystrnadit mě a rozeštvávala nás s manželem. Neuspěla, naopak mě manžel bránil a tak hodila přes palubu i jeho. Definitivně jsme ji vyrazili ze života, když před zbytkem rodiny pronesla o mě nehoráznou lež a když se mě manžel opět zastal, obvinila ho že lže on a stalo se to. Bylo to před dost lety a pořád se ta megera těší dobrému zdraví (víme od zbytku rodiny)
Aaaano, u nás je to dost podobné.
@pionyrka píše:
Tak biologická léčba se schvaluje třeba i půl roku a pak trvá nějakou dobu a moje máti dle její vyprávění štíhlá vše ve třech mesicich i s léčbou.
No tak jo, tak si to vymyslela. A co? ubližuje tím někomu? Zpestřuje si asi život. Stejně jako někdo třeba kecá tady na emiminu ( čímž nemyslím probůh nikoho konkrétního, aby teda hned někdo nevyletěl). Jsou tu občas story, které se pak prokážou jako pohádky. No co, virtuální realita.,
@inkakřivák píše:
No tak jo, tak si to vymyslela. A co? ubližuje tím někomu? Zpestřuje si asi život. Stejně jako někdo třeba kecá tady na emiminu ( čímž nemyslím probůh nikoho konkrétního, aby teda hned někdo nevyletěl). Jsou tu občas story, které se pak prokážou jako pohádky. No co, virtuální realita.,
No, jenom tim ublizuje svoji rodine, ale jinak v pohode
![]()
Jak ubližuje rodině vyprávěním, že měla nádor na mozku a podstoupila biologickou léčbu? To mi vysvětli? normální lidé vědí, že tohle je nesmysl, a tudíž se tím nebudou zabývat. Jen pokývnou a řeknou si, že má babička jo fantazii.
@inkakřivák píše:
Jak ubližuje rodině vyprávěním, že měla nádor na mozku a podstoupila biologickou léčbu? To mi vysvětli? normální lidé vědí, že tohle je nesmysl, a tudíž se tím nebudou zabývat. Jen pokývnou a řeknou si, že má babička jo fantazii.
Ze tim citove vydira?
Treba. Manipuluje, chce pozornost. A kazdy vi, jak se leci mozkovy nador a jestli je to fantazie nebo realna moznost? Taky ne.
Nevím, myslím si, že snad lidé vědí, že nádor není záležitost na tři měsíce. Ale možná mám iluze. A citově vydírá? Tím že si vymyslí hloupost? To si myslím by měla jednodušší předvádět třeba bolavou kyčel. Ale nevím. Prostě evidentní hlouposti bych nechala plynout, a tohle hloupost je. Snad každý člověk v tomto státě se setkal s onkologickým pacientem, z logiky toho, že každý čtvrtý člověk u nás onemocní nějakou formou. Takže každý snad ví alespon něco. Nejen to, že i umřít trvá dýl, natož vyléčit. Asi mám fakt iluze.
@Baba píše:
Ze tim citove vydira?Treba. Manipuluje, chce pozornost. A kazdy vi, jak se leci mozkovy nador a jestli je to fantazie nebo realna moznost? Taky ne.
Diky… nekdy se divim, ze na tuhle osobu jeste reaguji.
@Baba Jo že chce pozornost, tomu věřím. Jenže to chce každý starý člověk. Protože bohužel oni jsou většinou dost osamělí. Mladí mají svůj život, své starosti, a rodiče hodně odsouvají. Nakonec to je problém, o kterém snad víš víc než já. Kolik je opuštěných starých lidfí, kteří i třeba mají děti, mají vnoučata, a přesto sedí sami v domovech důchodců a čekají, jestli je někdo alespon pozdraví. Neříkej, že tohle neexistuje.
@inkakřivák osobně si myslím, že ti lidé sedící osamoceně v domovech důchodců si to zavinili sami. Nikdo se takhle ke svým rodičům nechová bez důvodu. Ze svého okolí znám asi 3 takové a mohu říci, že za takové hnusárny, které provedli svým dětem si tu osamocenost plně zaslouží
@MarcelaN píše:
@inkakřivák osobně si myslím, že ti lidé sedící osamoceně v domovech důchodců si to zavinili sami. Nikdo se takhle ke svým rodičům nechová bez důvodu. Ze svého okolí znám asi 3 takové a mohu říci, že za takové hnusárny, které provedli svým dětem si tu osamocenost plně zaslouží
Raději anonymně, tohle je citlivé. Mužova matka už 11 let nepracuje, pochlastává, ačkoliv do důchodu půjde až za 3 roky. Žije hůř jak bezdomovec dům totálně zničila, má v něm asi 5 50 kilových psů, smrad, všude nachcáno, nasráno. Je totálně mimo, všem lže, snaží se se všemi manipulovat. Vždy někomu ublíží a potom to přetočí, že ona je vlastně ten chudák a my ubližujeme jí. A co ostudy nadělala při jejích extempore po vesnice to ani nespočítám. Byli jsme nuceni přerušit veškeré kontakty, jinak to nešlo.