Chtějí, abych se vzdala dědictví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
1.6.20 21:53
@Katastrofaobecna píše:
To je ze zákona. Vypořádá se společné jmění. Dejme tomu byt je ve společném jmění, tzn tvoje je jeho polovona. Z poloviny bytu ziskas polovinu tzn tvoje bude třičtvrtě bytu a poslední čtvrtina se rovnoměrně rozdělí mezi deti. Manželka získává min 50% z dědictví z titulu manželky, zbytek se dělí rovným dílem.

Píšeš totální pitomost, manželka dědí úplně stejný díl jako každé z dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
1.6.20 21:55
@divine woman píše:
@Katastrofaobecna Prober se do nového OZ. Manželka a děti dědí rovným dílem.

I podle starého to tak bylo… minimálně 30 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
@Anonymní píše:
@divine woman závěť nebyla. Společné dítě máme.

Takže se váš majetek bude dělit počtem dětí + ty. Všichni rovný díl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
@Anonymní píše:

tak bych se nezdala, už kvůli společnému dítěti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
1.6.20 21:56
@Anonymní píše:

Tak tím spíš se ničeho nevzdávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
1.6.20 21:56
@Anonymní píše:
Ahoj holky, zajímá mě Váš názor. Nechci to tu rozebírat do detailů, ale manžel zemřel a čeká nás dědictví. Jeho rodiče chtějí, abych se všeho vzdala ve prospěch dětí (z prvního manželství). Byla byste některá z Vás ochotná to udělat?

ne, a řekla bych jim, že to je od nich dost hrubé… vzdala bych se ho pouze kdybych k tomu sama dospěla, že je to vhodné…

možná bych byla ochotna se domluvit na rozdělení majetku ne úplně rovným dílem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.20 21:57

@j.a.n.i1 neměla jsem v plánu se toho vzdát. Jen mě zajímal názor někoho jiného. Už si připadám jako blázen :zed:

• Citovat
  • Upravit
762
@divine woman píše:
Takže se váš majetek bude dělit počtem dětí + ty. Všichni rovný díl.

Ne jejich, ale jen polovina po manželovi ze SJM. Její polovina neprochází děděním.

Příspěvek upraven 01.06.20 v 22:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
@Anonymní píše:

Pak už tedy vůbec nechápu, proč by ses měla vzdát svého podílu ve prospěch dětí z prvního manželství, když je tu další dítě z dalšího manželství. 8o Zvláštní přístup a bylo by mi z toho tedy smutno. Nevzdala bych se nároku už kvůli svému dítěti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
1.6.20 21:58

Pokud šlo o dlouhodobý vztah, ve kterém bylo i vaše společné dítě, tak bych se dědictví nevzdala. Přijde mi to velmi zvláštní až hrubý požadavek od prarodičů, v tvé situaci. Je za tím něco? Že majetek komplet vybudoval před tebou a oni mu např. vydatně přispěli? Ale i tak by defacto " obrali" vlastní vnouče ve prospěch jiných vnoučat? Nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
1.6.20 22:00

@reincarnate Nemá pravdu, píše že z poloviny majetku (tedy po vyrovnání SJM) manželka dostane polovinu a zbytek rovným dílem děti. Tedy ji vychází 3/4 manželka a po 1/8 děti, což pravda není (počítáno na 2 děti, až dodatečně se ukázalo, že jich je víc). Přímo tam píše, že manželka získává 50% z dědictví, což je prostě pitomost (jasně, s jedním dítětem to vyjde).

Příspěvek upraven 01.06.20 v 22:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
1.6.20 22:01

Nevzdala bych se toho!!! Rodice pekny kvitkove vycurani. Nedelej to! Vsichni ti radi spravne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
1.6.20 22:01
@reincarnate píše:
Ne jejich, ale jen polovina po manželovi ze SJM. Její polovina neprochází děděním.

Máš pravdu, předsedo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
1.6.20 22:02

To je naprosto šílený, že po tobě něco takového nekdo chce.. Z takových zpráv je mi vzdycky smutno. Jsou to tvoje peníze/majetek a oni do toho nemají vůbec co mluvit. Přijde mi to extrémně neslušné a nevhodné. I kdybyste neměli společne dítě, což máte!!! Upřímnou soustrast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
1.6.20 22:03

Omlouvám se a objasňuji. Polovinu majetku ze SJM zdědí manželka a ze zbylé poloviny rovným dílem manželka a všechny manželovy děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová