Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ja bych se nevzdala niceho a uz vubec ne casti strechy nad hlavou, kdyz mam osirele decko a jsem na nej ted sama. To jsou napady ![]()
@divine woman
Aha, tak to se moc omlouvám za mystifikaci…
. My když řešili dědictví právě po tchyni (2013), tak nám notářka řekla, že to nejde, že by se manžel vzdal svého podílu ve prospěch táty, ale že by to jen znamenalo, že se táta a druhý bratr budou dělit na půl… Takže se nakonec udělala dohoda, že se oba synové vzdali svých podílů, ovšem s dodatkem, že manžel švagrovi vyplatí cenu té 1/6 byty, jeho podílu… a šlo to tím pádem celé tátovi.
Je možné, že se to s NOZ změnilo, nebo notářka kecala, zjistili jsme zpětně, že kecala i v jiné věci a stálo nás to dost peněz…
@Anonymní píše:
@Lara Farseer díky za názor. U nás nejde vůbec o veliký majetek. Ani ten milion se dohromady nedá. Je to pár šupů, ale které se mi teď budou sakra hodit, že jo
Mrzí mě to, že děti z předchozího manželství jsou zajištěné, mají maminku a ta partnera. Kdežto my jsme zůstali sami. Tudíž mě mrzí ten přístup, že to jsou stále chudinky z rozvedené rodiny. Ale přišli o tátu zrovna tak, jako moje dítě.
Zakladatelko, je mi moc líto, čím procházíš. A tchánovci… no masakr. Každopádně hleď zabezpečit sebe a své dítěTchány částečně odpálkuješ tím, že za syna se dědictív vzdát nemůžeš a pokud chceš udělat ústupek, můžeš se vzdát své části a pak budou dědit děti rovným dílem (vůbec bych neřešila, že se můžeš teda vzdát ve prospěch prvních dětí). Ale tvá povinnost to není.
Doufám, že máte alespoň nárok na sirotčí a možná i vdovský důchod (třeba my bychom neměli, manžel je OSVC a nevyplatí se mu to prý platit, takže má velkou pojistku, abychom kdyžtak doplatili hypo a něco nám ještě zbylo na provoz)
Drž se, prarodiče jsou fakt hyeny… a jsi hodná, že se snažíš tam jezdit a budovat vztah k vnoučeti…
@j.a.n.i1 píše:
Ne, ty nedostaneš větší část, ty dostaneš úplně stejnou část jako každé z dětí, takže nevidím sebemenší důvod, proč by ses měla nároku vzdávat.
Nejdřív se vypořádá SJM. Manželka dostane větší část. Taky to t s řeším.
A zakladatelko nikoho neposlouchej. Jestli neměl dluhy, rozhodně se toho nevzdávej. Budeš to potřebovat. A o přijmutí dědictví nezletilých dětí rozhoduje opatrovnický soud
Tak svým způsobem tchánovce chápu, bojí se, že se znova časem vdáš a majetek pak rozfofrujete s novým manželem.:-) Ale je to od nich nefér a necitlivé vůči tobě, zvlášť teď. Ale chápu i tebe, že s nimi coby prarodiči tvého dítěte chceš vycházet dobře. Tak snad jedině udělat kompromis. Dědictví bych se rozhodně nevzdala, maximálně jako dobrou vůli dala pak dětem z prvního manželství něco málo peněz navíc.
@topkiss píše:
Nejdřív se vypořádá SJM. Manželka dostane větší část. Taky to t s řeším.
A zakladatelko nikoho neposlouchej. Jestli neměl dluhy, rozhodně se toho nevzdávej. Budeš to potřebovat. A o přijmutí dědictví nezletilých dětí rozhoduje opatrovnický soud
By me zajimalo, jak člověk může dostat neco, co uz je jeho ![]()
Já nechápu, co máte stále s tím vypořádáním SJM. To jako automaticky manželství = SJM nebo co? Víte prd, jak to měli zařízené a už radite, co a jak
@ZuzaM píše:
Tak svým způsobem tchánovce chápu, bojí se, že se znova časem vdáš a majetek pak rozfofrujete s novým manželem.:-) Ale je to od nich nefér a necitlivé vůči tobě, zvlášť teď. Ale chápu i tebe, že s nimi coby prarodiči tvého dítěte chceš vycházet dobře. Tak snad jedině udělat kompromis. Dědictví bych se rozhodně nevzdala, maximálně jako dobrou vůli dala pak dětem z prvního manželství něco málo peněz navíc.
rozfofrujete majetek? Zakladatelka píše že je to pár set tisíc. To na žádné vyskakování není, když vemu v potaz že zůstala sama s dítětem.
@j.a.n.i1
Záleží na tom, jak to měli. Jestli všechen majetek nabyli až spolu v manželství nebo něco před
@topkiss píše:
@j.a.n.i1
Záleží na tom, jak to měli. Jestli všechen majetek nabyli až spolu v manželství nebo něco před
To je úplně fuk, pořád platí, že dostane stejně jako ostatní a rozdíl bude akorát v tom, co je její rovnou.
@RadimHrb píše:
Já nechápu, co máte stále s tím vypořádáním SJM. To jako automaticky manželství = SJM nebo co? Víte prd, jak to měli zařízené a už radite, co a jak
Ano, pokud to nezměníš smlouvou, tak kupodivu automaticky manželství = SJM ![]()
@Anonymní píše:
@divine woman závěť nebyla. Společné dítě máme.
Uprimnou soustrast ![]()
V zadnem pripade bych se nevzdavala dedictvi ve prospech deti z predchoziho vztahu. Misto alimentu dostanou sirotci duchod, stejne jako vase spolecne dite. Kdyz nebyla zavet, tak se majetek bude delit tak, ze ty dostanes polovinu a zbytek rozdeli mezi vsechny deti.
@j.a.n.i1
Tak jasně. Ale v celkovym součtu nakonec bude mít nejvíc.