Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@RadimHrb píše:
Bože, vy co odsuzujete ty rodiče, se proberte. Oni spolu „plánovali“ budoucnost, tzn., že i když spolu už měli dítě, tak pravděpodobně spolu byli jen krátce a ona se za tak krátkou dobu může dostat i třeba k majetku původně od rodičů a jim se to prostě nelíbí. Ona ještě může roztahovat nohy jinýmu a bude si užívat za jeho prachy a jejich syn se má na to divat, jak si užívá s jiným?
Ty si pako fakt ![]()
Ahoj zakladatelko, jak to dopadlo? Jsem ve stejné pozici jako ty děti z prvního manželství ale naopak nás chce vystrašit a vykopat poslední EX-manželka a její dítě. Ex je už dlouho přesto si nárokuje věci a jde na to přes city a je to strašně nepříjemné ![]()
Ahoj, no zatím nijak. Přeji Ti pevné nervy, je to docela záhul na nervy. Ale rozhodla jsem se, že se ničeho vzdávat rozhodně nebudu, ať si každý myslí co chce.
Já jsem taky pevně rozhodnutá. Přitom u nás jde o majetek ve větší hodnotě a udělali jsem už dle nás dost ústupků. Jen nám bylo řečeno tolik hnusného a tak strašně to bolí od lidí z rodiny. Respektive od jednoho člena rodiny. Zbytek drží při sobě. My máme finální stání příští týden.
@Anonymní píše:
Ahoj, no zatím nijak. Přeji Ti pevné nervy, je to docela záhul na nervy. Ale rozhodla jsem se, že se ničeho vzdávat rozhodně nebudu, ať si každý myslí co chce.
To je fajn, nenech se tchany zastrašit. Ty sama jsi vdova s budesto mit i bez muze beztak dost těžké…
@Anonymní píše:
Já jsem taky pevně rozhodnutá. Přitom u nás jde o majetek ve větší hodnotě a udělali jsem už dle nás dost ústupků. Jen nám bylo řečeno tolik hnusného a tak strašně to bolí od lidí z rodiny. Respektive od jednoho člena rodiny. Zbytek drží při sobě. My máme finální stání příští týden.
Drzim palce ![]()
@Hanka1 Děkuji, je to taková kudla do zad. Až člověk začne řešit, jestli se toho fakt nemá vzdát ale proč? Dědím po zemřelém rodiči a byl to prostě můj rodič. Je to jediné, co mi po něm zbylo. Žádný další záměr s majetkem není, vše zůstane tak jak bylo jen se změní zápis v katastru. To je vše. Nikdo nikoho nevyhodil z nemovitosti, vše zůstane při starém a přesto to není po chuti a jsem za hyenu. ![]()
@Anonymní píše:
@Hanka1 Děkuji, je to taková kudla do zad. Až člověk začne řešit, jestli se toho fakt nemá vzdát ale proč? Dědím po zemřelém rodiči a byl to prostě můj rodič. Je to jediné, co mi po něm zbylo. Žádný další záměr s majetkem není, vše zůstane tak jak bylo jen se změní zápis v katastru. To je vše. Nikdo nikoho nevyhodil z nemovitosti, vše zůstane při starém a přesto to není po chuti a jsem za hyenu.
Hlavně se drž, tenhle citový nátlak je nejhorší. Taky jsem si připadala špatně, ale pořád si říkám, že manžel dal za život dětem dost. A my se synem zůstali sami.
Holky, tak jsem do toho řízla, řekla jsem, jak to bude a jsem samozřejmě ta nejhorší. Vůbec nechápu, proč jsou děti z prvního manželství víc, než moje dítě ![]()
Držím palce, já už to mám zasebou. Naopak nám v podstatě bylo řečeno, že my děti s prvního a druhého manželství si nic nemame nechávat a vše má dostat poslední dítě. Ale necouvli jsme, již to nabylo právní moci a vše je na čtvrtiny. A jsme za hyeny. Čekám, že se to časem uklidní. Uvidíme…
@Anonymní píše:
Držím palce, já už to mám zasebou. Naopak nám v podstatě bylo řečeno, že my děti s prvního a druhého manželství si nic nemame nechávat a vše má dostat poslední dítě. Ale necouvli jsme, již to nabylo právní moci a vše je na čtvrtiny. A jsme za hyeny. Čekám, že se to časem uklidní. Uvidíme…
Ale vždyť jo, takle to má být. Každému tak, jak mu náleží.
Přesně tak, proto je to tak i dáno zákonem. Uvidíme co se bude dít dál.
@Anonymní píše:Škoda že zákon moji tchýni nezajímá, možná by to pochopila
Přesně tak, proto je to tak i dáno zákonem. Uvidíme co se bude dít dál.
Dobrý den všichni, rozhodně se ničeho nevzdávat, ať je vše řešeno spravedlivě. Mám aktuálně podobný příběh. Exmanžel odešel k milence, po roce si ji vzal a teď chce po našem prvorozeném synovi ( 20 let ), aby mu u notáře podepsal dohodu o vydědění, mladšího syna (12 let ) to nejspíš čeká o šest let později. Nechápu s jakým člověkem jsem dvacet let v manželství žila
Pěkný den.
Nedělej to. Něco podobnmého jsme měli v rodině a zle jsme na to doplatili. Proč by ses měla vzdávat?? Rozhodně se ničeho nevzdávaj a trvej na svém zákonném podílu.