Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Olivyia píše:
@hanka.br. Naprosto v pořádku. Ale to je jak kdybych řekla někomu, že chci udělat to a to a on mi na to řekl, že to je nesmysl. A já bych řekla, že má pravdu. Tak dál netřeba ne? A zakladatelka pořád dokola píše, ano, počkáme. Nebo co se tu ještě bude řešit? Důchodové zabezpečení při neuváženém těhotenství v mladém věku, kdy přítel přerušil studia, matka žebrala na sociálce a ve výsledku nula nula nic? Ale asi to evidentně někoho baví
Dokola ne, dospěla k tomu až později, ale pozitivní opravdu je, že už nad argumenty přemýšlí.
@Dooma na dítě radši zapomeň.. po tom, co jsem tady pročetla. alespoň na nějakou dobu. podle toho, co tu píšeš… opravdu nechápu, jak nad tím můžeš vůbec reálně uvažovat. je mi sice jen o pár let více než tobě, ale dítě jsem si pořídila v době, kdy mám dostatek peněz, manžel práci a můžu si dovolit zůstat s dítětem určitý čas doma a věnovat se z velké části jen jemu!!
některé diskutující se zase předvedly, ale mají pravdu. a když jsem dočetla úvodní příspěvek této diskuze.. no raději nic
hodně štěstí a růžové brýle sundej hned. ![]()
@simonka07 boze Diky, za lidi jako jsi Ty. Co umi reálne premyslet.
@hanka.br. píše: Žádná odpověď taky odpověď. Snad ten její student má aspoň všech pět pohromadě - což zřejmě má, když by si to raději hodil, než měl se zakladatelkou dítě. Což začínám docela chápat.
@hanka.br. Tak jsem to ale nemyslela! Jasne, ze je blbost, aby po roku a pul mela decko se studentem se kterym ani nebydli.. Ale da se to rict i normalne a ne hned tady do ni rejpat, vysmivat se a furt dokola opakovat, jaka je vlastně s prominutim koza. Snad se to da rict i normalne v klidu a ne hned nervit, ze z ni bude socka. Me jde jen o ten pristup ne o to ze ji to vymlouvate-to chapu!
No vy jí teda dáváte
.. Myslím že zakladatelka už pochopila že je nejrozumnější počkat..
.. Jste teda chytré jak rádio a pokud takovou slovní přestřelku praktikujete i doma s mužem, tak chudák chlap..
@Nikolllet píše:
@hanka.br. Tak jsem to ale nemyslela! Jasne, ze je blbost, aby po roku a pul mela decko se studentem se kterym ani nebydli.. Ale da se to rict i normalne a ne hned tady do ni rejpat, vysmivat se a furt dokola opakovat, jaka je vlastně s prominutim koza. Snad se to da rict i normalne v klidu a ne hned nervit, ze z ni bude socka. Me jde jen o ten pristup ne o to ze ji to vymlouvate-to chapu!
tak je spoustu párů co nechtěně počnou po kratší známosti i za horších podmínek
…
@Crystal87 no tak to už ale ani nebudu komentovat
ikdyž, někdo počne po půl roce a je vše ok, někdo po 12 letech a tragedie ![]()
@Zabak_kvak píše:
No vy jí teda dáváte.. Myslím že zakladatelka už pochopila že je nejrozumnější počkat..
.. Jste teda chytré jak rádio a pokud takovou slovní přestřelku praktikujete i doma s mužem, tak chudák chlap..
Pokud má doma někdo jelito, tak potěš. Ale to je o výběru partnera, v tomhle je opravdu každý svého štěstí strůjce. Je třeba si uvědomit, že rozumně uvvažujícímu člověku 90% zde řešených problémů a argumentů není třeba vůbec vykládat, protože na to přijde sám. Taková slovní přestřelka se spíš odehrává mezi rodiči a ještě nedospělými dětmi - je úplně jedno, jestli jim už je 18 let nebo ještě ne. Každý ten rozum dostane někdy jindy - někdo dřív, někdo později a (bohužel) někdo vůbec ![]()
Četla jsem jen první stranu a zakladatelce co říct? Zde se rozcházíte v zásadních věcech, životní otázce, jste tak odlišní, že jediné co poradit je to, že vyměnit přítele. Buď se smíříš s tím, že on dítě nechce a předpokládám, že do 30 ani chtít nebude - bude si užívat, nebo rozchod a lovit muže, co má stejné touhy a bude žít pro rodinu. Nemá to smysl.
@zoe546 Nevidím to tak tragicky, na úvahy o rodině má on prostě ještě čas. Pravdu máš ale v tom že jsou dost rozdílní a životní dráhu vidí každý jinak. To upnutí na rodinu zakladatelky mu v budoucnu nebude muset stačit, možná mu časem začne i vadit. V každém případě to ještě nejsou lidé s konsolidovanými životními postoji, což není na závadu, vždyť jsou mladí - hlavně si to zbytečně nepoxrat ![]()
Je otázka, jestli on ten vztah vidí stejně jako zakladatelka, ale na to se odpověď stejně nedozvíme. V každém případě je zde riziko, že zakladatelka bude čekat, až dostuduje, udělá doktorát, a on jí pak řekne, že se mu zdá málo zajímavá, příliš hodná či co ![]()
@Nikolllet píše:
@Crystal87 no tak to už ale ani nebudu komentovatikdyž, někdo počne po půl roce a je vše ok, někdo po 12 letech a tragedie
No právě:)proto bych nepoukazovala na to že jsou spolu jen rok a půl ![]()
@Crystal87 O to ale v tom mem komentari slo asi nejmin. Ja jsem chtela rict, ze tady nektere komentare jsou fakt nechutne a neprijde me fer zakladatelku tak nicit!
@Nikolllet píše:
@Crystal87 O to ale v tom mem komentari slo asi nejmin. Ja jsem chtela rict, ze tady nektere komentare jsou fakt nechutne a neprijde me fer zakladatelku tak nicit!
jojo s tím souhlasím ale to je prostě emimino…poslední dobou je tohle chování normální..zvlášt některých pár stejných uživatelek nic jiného neumí