Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já si troufám říci, že mám kamarádku na život a na smrt. Jen se ale taky nevidíme 5× do týdne, vidíme se třeba 1× za měsíc či za dva, ale víme o sobě. Známe se od první třídy, prožily jsme spolu pubertu, první lásky, její potrat, úspěchy a neúspěchy ve studiu, naše svatby, porody atd. Jsme v kontaktu a když se jedné něco děje, zavoláme si a podpoříme se ve všem. Ale není to o tom,že se vídáme 5× do týdne, to ani nejde. Ale vím,že jsem na ní měla štěstí, spousta známých má jen známé,ale málokdo opravdovou kamarádku nebo kamaráda.
Ahoj,
mám kamarádku už od gymplu. Známe se už 25 let (to je hrůza
). Byla těhotná o hodně dřív než já (ona má kluky 17 a 14 let, já mám pětiletá dvojčata). Prožívala jsem s ní rozvod, neshody s partnerem, ona mi pomáhala při odchodu od bývalého manžela (poskytla mi na pár dnů azyl), sdílíme spolu dobré i zlé. Pomohla mi najít dobrou práci (byla moje nejbližší nadřízená). Ale ona před půl rokem odešla pracovat do Německa, bude tam ještě rok. Na víkendy jezdí domů. Vidíme se výjimečně, ale trávíme spolu týdně 2-3 hodiny na Skypu. Probíráme spolu soukromé a důvěrné záležitosti. Víme o sobě asi skoro všechno. Už se mi stalo, že mi psala z Německa SMS, abych šla na Skype a řešily jsme nějaké její problémy. Jsem si jistá, že kdybych potřebovala pomoct já, tak mi také pomůže. Naše osudy jsou podobné (např. rozvod), máme obě docela dost naloženo na svoje bedra, ale můžeme se jedna na druhou spolehnout. Mám i další kamarádky, ale kdybych potřebovala pomoc, obrátím se jen na tu jedinou. Nejsem zvyklá řešit svoje problémy s kopou lidí. A jsem ráda, že i ona se obrátí na mě. Jen kdybych jí mohla někdy pomoct víc, než jen tím, že jí vyslechnu a řeknu jí svoje postřehy. Společně si zanadáváme a zase je líp.
JSEM NA TOM OPRAVDU UPLNĚ STEJNĚ JAKO TY . NA VÍC ŽIJU NA VESNICI A VŠUDE TO MÁM DOST Z RUKY, TAKŽE TY CO MAJÍ ŘIDIČÁK A JEZDÍ, TAK SI JEZDI S KAMARÁDKAMA RUZNĚ NA BAZENY A KAVIČKY A JÁ MÁM ŘIDIČÁK JEN NA OZDOBU A SEDIM VYLOŽENE DOMA JEN NA ZADKU A JEN KDYŽ JE HEZKY TAKCHODIM S MALYM NA DETSKE HŘIŠTĚ KDE SI OBČAS ŘEKNU S EZNÁMÝMA AHOJ,ALE JSOU TAM UŽ NAVRTVENY SKUPINKY DO KTERYCH NESNAŽÍM UÝŽ ZAPADAT.TY UŽ JSOU ZAJETE. TAKŽE SI PŘIPADAM VE SVYCH 27 DIVNE SAMA A NEMOŽNÁ
Jak už tu někdo psal, taky jsem se přesunula do kategorie, že máme sice „známé“, ale prostě nikoho opravdového. Setkala jsem se s pěknou falší a závistí, takže už jsem svým způsobem také opatrná a každého si k sobě nepustím nějak extra blízko. Ale chybí mi to pořádné vypovídání se… prostě o všem…jednu velkou kámošku mám, ale díky stěhování jsme se také trochu vzdálili a hlavně mám každá úplně jiné starosti. Já sice žije ve velkoměstě, kde by mělo být příležitostí mraky, ale nevím, asi něco dělám špatně ![]()
ahoj, já mám to štěstí že kamarádku mám, ona osobně děti neplánuje ale zato má moc ráda moje dítě a je z ní super teta
sice se nevídáme xkrát týdně ale píšeme si skoro denně na icq a víme o sobě vše. Na druhou stranu mi ale taky chybí někdo kdo by měl stejnou situaci jako já, malé dítě, celej den doma a s kým bych se třeba od den stýkala na kafčo a popovídáni si. Myslím že to už je úděl mateřství a dospělosti, na kamarádky není čas a každý si jdeme tou vlastní cestičkou
![]()
Škoda,že se nemůžeme všichni co tady píšeme sejít.Možná by jsme každá našla nějakou spřízněnou duši mezi náma ![]()
petra79 píše: Škoda,že se nemůžeme všichni co tady píšeme sejít.Možná by jsme každá našla nějakou spřízněnou duši mezi náma
taky jsem to chtěla napsat ![]()
marty2010 píše:petra79 píše: Škoda,že se nemůžeme všichni co tady píšeme sejít.Možná by jsme každá našla nějakou spřízněnou duši mezi námataky jsem to chtěla napsat
Taky jsem chtela napsat neco podobneho ![]()
Mám několik dobrých kamarádek.Ale není to o tom,že bych je vídala každý den.Takže pokud chci třeba jít ven na procházku s kočárem a nechci jít sama,tak mám dost často smůlu,a musím jít sama.
Jedna se mi odstěhovala 100km daleko jezdí sem jen k rodičům,další tři jsou 17km daleko,další místní,ale má dvě děti a čas taky pořád nemá.Jiná je též místní bydlí 2ulice ode mě,ale holčička se jí narodila předčasně a ven s ní zatím moc nechodí-no ono v tomhle počasí se ani nedivím.Takže mám několik dobrých kamarádek,ale nevídám je tak často,některé 1měsíčně,některé dvakrát do měsíce.
Seznamka maminek dobrý nápad
,ale bydliště budou od sebe nejspíš dost vzdálené.
donaga píše:
Jako myslíte seznamku maminek? Živě to vidím, prckové lezou jedem přes druhého, těhotné se s pupky snaží protlačit davem, vzduchem se nese okřikování potomků a do toho se všechny snaží poznat kdo je kdo z emimina![]()
To by byla sranda…
No ja bych spise jen jednu spriznenou dusi,ta by mi stacila.
Jéé,hezky se to chytlo.No ale holky,kolik z vás je tady z Prahy?co jsem skoukla pár profilů tak jsem zatím na nikoho nenarazila ![]()
Taky to znám.Nejlepší kámoška se odstěhovala.A co mě zůstaly tak už to není ono-buď jsou to mladší holky s miminkama a nebo bezdětné pracující.Co jsou tu vrstevnice každá chodí do práce a má už děti velké-14 a víc.V ulici na mateřské nikdo,babička v místě-takže ani kam zajet.A to chci ještě jedno dítě-a už vím že to bude horší,zůstamu ůplně sama. ![]()
Já jsem z Prahy, ale trávím teď čas napůl v Pze a napůl u rodičů