Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Tak na snídani si můžeš dát ovesnou či jinou kaši, jogurt atd. K večeři holt vařit, rýže, čočka, pohanka, ryba se zeleninou, brambory na různé způsoby. Je jasné, že chleba namazes a je hotovo. Já si to např. obcas bez dobrého chleba neumím představit.
@vonajebohyne Koukala jsem teď na oopsie bread a asi to musím okamžitě vyzkoušet
Díky, budu v tomhle duchu hledat dál ![]()
@Taka píše:
@vonajebohyne Koukala jsem teď na oopsie bread a asi to musím okamžitě vyzkoušetDíky, budu v tomhle duchu hledat dál
Zkus se podivat na IG. Pod ruznymi hashtagy tam mas spoustu fakt vychytanych low carb a bezlepkovych receptu. Treba na ty grusetky, coz jsou vlastne palacinky z vajec a syra, ktere se daji ruzne dochucovat a stocene se narezaji na nudle. Pouzivaji se jako priloha.
Já jim pečivo minimálně, k snídani si dám jogurt, kasi, musli do mléka, ke svačině většinou ovoce, někdy třeba presnidavku, pudink apod, k večeři si většinou dám to co mám k obědu prostě si udělám porci navíc ![]()
Pečivo nejim dlouho a když udělám si vlastní z psyllia. Místo klasických těstovin nebo rýže si dělám věci z kvetaku. Ale jinak jim většinu věcí bez příloh. Jako přílohu pouze zeleninu
Příspěvek upraven 13.04.18 v 12:30
@vonajebohyne Už to sjíždím a inspirace je tu snad nekonečno. Paráda ![]()
Taky nejím pečivo
na snídaně jím tvaroh na slano i sladko, jogurty, vajíčka na miliony způsobů.. ![]()
@MartinaIrena píše:
@radkka
Jeee, to me fakt zaujalo s tim ze nejis pecivo vubec. A muzu se zeptat na nejaky tipy, co delas treba na snidane a svaciny? Obed a vecere je v pohode, to jime maso a prilohu a zeleninu. Ale pro me treba, kdyz nekdo rekne, ze si k svacine da jablko nebo jogurt s ovocem, to bych umrela hlady. A k snidanico se propagujou obilne kase, to je porad to samy, ne?
A co snídáš ty?
My jíme kaše, pohankovou, jahlovou, rýžovou… Někdy s ořechy, někdy s čerstvým ovocem, jindy s domácím sušeným, nekdy na slano. Puding z avokáda, chia puding, tapiokovy puding, proteinová kaše… Hodně peču, bez lepku.
@kukushka55 píše:
V týdnu chodím z práce večer, takže potřebuju nějakou rychlou večeři, řešila jsem to vždy třeba zapečenými tousty, nebo pečivo s něčím nebo vajíčka s pečivem. Pořád samé pečivo, a to bych měla omezit. Kdybych nebyla tak hubená, tak jím každý den saláty. Asi nejlepší způsob se mi momentálně jeví navařit si nějaké bezlepkové jídlo na vícero dnů, a to jíst na večeři.?
A nejsi spíš hubená z toho, ze se láduješ hnusným toustovým chlebem? Těstoviny jsou i bezlepkové. Dají se přidat do zeleninového salátu. Nebo udělej salát s červenou čočkou. Není třeba vařit na několik dní. Připravuj si jídlo čerstvé. Pomazánky, husté polévky. Maso. Kolik ho sníš? Hádám, že moc ne. A ten dietolog - byl to doktor nebo nějaký šarlatán?
@reny14 píše:
Tak na snídani si můžeš dát ovesnou či jinou kaši, jogurt atd. K večeři holt vařit, rýže, čočka, pohanka, ryba se zeleninou, brambory na různé způsoby. Je jasné, že chleba namazes a je hotovo. Já si to např. obcas bez dobrého chleba neumím představit.
Jo, klasický kváskový chleba je dobrota.
@kukushka55 lidi ti tu poradili ohledně jídla, ale můžu se zeptat, kdo ti to testoval? Vyšlo ti docela dost věcí a pokud to byl nějaký „šaman“ ze stánku v OC, hodně zvaž, zda nechceš jít ještě jinam, protože to nemusí být vůbec pravda.
@kukushka55 píše:
Ahoj, nedávno jsem byla u jednoho „dietologa“, který mi testoval zátěže na potraviny. Vyšlo mi pár věcí - třeba lepek, sýry, těstoviny, vajíčka, arašídy, brambory atd.. Ani bych to neřešila, ale nemám moc dobrou pleť a navíc začínám mít opravdu znatelné problémy když sním např. těstoviny se smetanovou omáčkou. Mojí hlavní otázkou je - čím nahradit pečivo? Nejenom, že ho zbožnuju, ale tvoří velkou součást mého jídelníčku, jím ho na snídani a hlavně večeři. Bezlepkový chléb mi moc nechutná, je těžce dostupný a dost drahý. Máte tipy na nějaké bezlepkové a vydatné večeře? Jsem dost hubená, takže rozhodně nemůžu hubnout! Děkuji
večeře plné bílkovin - plátek masa, zelenina rýže, ryby..
snídaně - kaše - rýžová, ovesná, s chia semínky, bezlepková musli atd… doplnit ovocem
pokud seš alergik na mléko kravské dají se koupit jogurty a kefíry kozí ovčí, taktéž sýry atd…a ano tato strava leze do peněz tomu se bohužel nevyhneš
Z mého pohledu je velký rozdíl pšeničné pečivo z obchodu a třeba ječno-žitne domácí. Zkus si přečíst Život bez pšenice, autor tuším zmiňuje i fakt, že na současnou pšenici má reakci kdežto na nějakou původní nemodifikovanou odrůdu ne. A jinak zařadit víc přirozeně bezlepkovych potravin, neloupanou rýží, pohanku. A pokud máš akutní problém po těstovinách se smetanou omáčkou, vinila bych spíš tu smetanu, respektive laktózu v ní.