Čím nahradit pečivo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3145
13.4.18 15:44

Z mého pohledu je velký rozdíl pšeničné pečivo z obchodu a třeba ječno-žitne domácí. Zkus si přečíst Život bez pšenice, autor tuším zmiňuje i fakt, že na současnou pšenici má reakci kdežto na nějakou původní nemodifikovanou odrůdu ne. A jinak zařadit víc přirozeně bezlepkovych potravin, neloupanou rýží, pohanku. A pokud máš akutní problém po těstovinách se smetanou omáčkou, vinila bych spíš tu smetanu, respektive laktózu v ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
13.4.18 16:24
@radkka píše:
A co snídáš ty?
My jíme kaše, pohankovou, jahlovou, rýžovou… Někdy s ořechy, někdy s čerstvým ovocem, jindy s domácím sušeným, nekdy na slano. Puding z avokáda, chia puding, tapiokovy puding, proteinová kaše… Hodně peču, bez lepku.

No, právě že hrůza. Často snídám právě nějaký to pečivo namazaný ideálně pomazánkou (ty hodně střídám, rybí, vajíčkovou, pažitkovou, ředkvičkovou atd.) a k tomu se snažím aspoň chroupat zeleninu. Nebo mám ráda chleba s máslem a zapíjím kefírem. Občas vajíčka na hniličko, pro změnu zajídám pečivem. :? Někdy taky upeču buchtu, jenže to je zase pečivo. Občas si dám pro tu kaši, ale nedovedu si představit je jíst denně. Přijdou mi právě všechny na jedno brdo. Tak proto se na to ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
13.4.18 16:29
@MartinaIrena píše:
No, právě že hrůza. Často snídám právě nějaký to pečivo namazaný ideálně pomazánkou (ty hodně střídám, rybí, vajíčkovou, pažitkovou, ředkvičkovou atd.) a k tomu se snažím aspoň chroupat zeleninu. Nebo mám ráda chleba s máslem a zapíjím kefírem. Občas vajíčka na hniličko, pro změnu zajídám pečivem. :? Někdy taky upeču buchtu, jenže to je zase pečivo. Občas si dám pro tu kaši, ale nedovedu si představit je jíst denně. Přijdou mi právě všechny na jedno brdo. Tak proto se na to ptám.

A pečivo s pomazánkou není pořád to samé dokola? :mrgreen: Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody… Asi tak. Buď něco chceš změnit a budeš zkoušet, co ti bude vyhovovat, nebo jez dál tohle :nevim: Mně pečivo vůbec nechybí, manžel ho přestal jíst postupně také, oba denně sportujeme (hodně), oba pracujeme a máme dvě děti, energie potřebujeme dost, ale pečivo k tomu potřeba není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
13.4.18 16:42

@radkka Jo, to je pravda, chce to zkoušet. Proto se ptám. Jen si nejsem zcela jistá, že by mi děti snědly puding z avokáda, chia puding, tapiokovy puding a podobně… tobě to děti snědí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
13.4.18 16:55
@MartinaIrena píše:
@radkka Jo, to je pravda, chce to zkoušet. Proto se ptám. Jen si nejsem zcela jistá, že by mi děti snědly puding z avokáda, chia puding, tapiokovy puding a podobně… tobě to děti snědí?

Ano, moje děti to jedí a jí to i synovec, ten se vždycky těší k tetě s těma dobrejma kašema :mrgreen: Tapiokový pudink jsem dětem teda ještě nedávala, dělám ho málo, nicméně děti jedí to, co jíme my, nehodlám jim dělat něco extra. Nejsem závodní jídelna :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
13.4.18 17:02

@radkka Vidíš a to já třeba dětem vařím dost často zvlášť. Protože jinak bych si nikdy nemohla dát to, co je pro malá batolata nevhodné. Např. houby, kysané zelí, omáčky s chilli, zeleninové směsi s paprikou, luštěniny, celozrnnou rýži apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
13.4.18 17:08
@MartinaIrena píše:
@radkka Vidíš a to já třeba dětem vařím dost často zvlášť. Protože jinak bych si nikdy nemohla dát to, co je pro malá batolata nevhodné. Např. houby, kysané zelí, omáčky s chilli, zeleninové směsi s paprikou, luštěniny, celozrnnou rýži apod.

Snad je samozřejmé vynechat to, co děti nemohou… Obvykle je to ale pouze přísada, kterou dám jen do našich dospěláckých porcí. Nehodlám děti zvykat na to, že jim budu vytvářet, jí se to, co se připraví, nechceš nejez ;) Kaše děti milují, hotovo je to za pár minut, stejně jako namazat rohlík… Akorát to má nějakou výživnou hodnotu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
13.4.18 17:16

@radkka Tak to ti gratuluju. Mě kaše ani jedno dítě nejedlo už ani jako kojenec. A to jsem se opravdu snažila. A prostě ne a ne. Radši zůstali hubení jak lunt. Ale je teda fakt, že ty kojenecký kaše jsou fakt humus největší, jak jsem zjistila až později, takže jsem za to vlastně ráda. Asi z podobnýho důvodu nechtěli ani sunar a jiný šmakulády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116193
13.4.18 17:21
@lachtanice86 píše:
Pečivo nejim dlouho a když udělám si vlastní z psyllia. Místo klasických těstovin nebo rýže si dělám věci z kvetaku. Ale jinak jim většinu věcí bez příloh. Jako přílohu pouze zeleninuPříspěvek upraven 13.04.18 v 12:30

Dala bys mi, prosím recept na nějaké slané pečivo z psyllia? Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
13.4.18 17:26
@MartinaIrena píše:
@radkka Tak to ti gratuluju. Mě kaše ani jedno dítě nejedlo už ani jako kojenec. A to jsem se opravdu snažila. A prostě ne a ne. Radši zůstali hubení jak lunt. Ale je teda fakt, že ty kojenecký kaše jsou fakt humus největší, jak jsem zjistila až později, takže jsem za to vlastně ráda. Asi z podobnýho důvodu nechtěli ani sunar a jiný šmakulády.

Kojenecké jsem měla jednu krabici a ještě se tu někde valí, vařím dětem normální kaše, ne tyhle hnusy… Já bych to taky nejedla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
13.4.18 17:34

@Helileli mohla bys mi prosím do sz napsat nějaký recept na ječnožitné domácí pečivo, pokud máš? Moc dík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
13.4.18 17:38

@Do-not-touch dělávala jsem kvaskovy chleba, místo pšeničné mouky ječnou, má dost podobné vlastnosti jako pšeničná. Ale už je to dlouho, recepty mi zmizeli s rozbitým tabletem a momentálně jsem ráda, když frknu do trouby bábovku na snidani :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
13.4.18 17:45

@Helileli děkuju za reakci i tak. Mě by zajímalo, jestli je možné upéct čistě žitný chleba (ideálně zadělat v pekárně). Čistě žitné pečivo se shání obtížněji a zkusila bych to doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116193
13.4.18 17:46
@Do-not-touch píše:
@Helileli děkuju za reakci i tak. Mě by zajímalo, jestli je možné upéct čistě žitný chleba (ideálně zadělat v pekárně). Čistě žitné pečivo se shání obtížněji a zkusila bych to doma.

Já kupuju v lidlu žitný chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
13.4.18 17:49
@Do-not-touch píše:
@Helileli děkuju za reakci i tak. Mě by zajímalo, jestli je možné upéct čistě žitný chleba (ideálně zadělat v pekárně). Čistě žitné pečivo se shání obtížněji a zkusila bych to doma.

Ciste zitne bochanky maji v Lidlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková