Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@aiwwa píše:
Já kupuju v lidlu žitný chleba.
vím, že ho mají, ale všude není Lidl po ruce. Navíc nevím přesně, co obsahuje. Domácí by byl domácí. Leckde mají ty trvanlivé balené žitné chleby, ale čerstvý mi chutná víc.
@vonajebohyne píše:
Ciste zitne bochanky maji v Lidlu.
taky vím, ale jak píšu výše ![]()
@Do-not-touch žitné pečivo kyne velice dlouho. Pšenice ti vyběhne za hodinku, žitný chleba potřebuje tak pět a víc. Chce to trpělivost a zkoušet. Na pekárnu pozor, žitné těsto je velice hutné, aby to utáhla. Recepty na Dámě máš prozkoumané?
@Do-not-touch píše:
@Helileli mohla bys mi prosím do sz napsat nějaký recept na ječnožitné domácí pečivo, pokud máš? Moc dík
Ano, ciste zitne pečivo se dá bezne péct za pomoci kvasku. Celý proces moc pěkně popisuje Alemari (tusim, že na webovkach varimezdrave).
@kukushka55 Co to bylo zač, že píšeš dietologa v uvozovkách? byl to nebo nebyl lékař? A jak ta zátěž, tím myslíš co? Pokud bys neměla jednoznačně nějakou intoleranci, držela bych se normální stravy a nevynechávala nic.
@radkka píše:
Ano, moje děti to jedí a jí to i synovec, ten se vždycky těší k tetě s těma dobrejma kašemaTapiokový pudink jsem dětem teda ještě nedávala, dělám ho málo, nicméně děti jedí to, co jíme my, nehodlám jim dělat něco extra. Nejsem závodní jídelna
I ty jedna matko! Ty nechceš dětem vařit na přání? Miluješ je vůbec? Anebo nevíš, že správná matka je na světe pro děti!
![]()
@Agneth vkládám sem odkaz na recept na žitné pečivo, co jsem hledala a co jsi mi poradila
Třeba se někomu hodí.
https://www.varimezdrave.cz/…zrnny-chleb/
@Do-not-touch Našla jsi to dobře-to je ono. Recept mam vyzkoušeny a funguje tak jak má.
@inkakřivák píše:
I ty jedna matko! Ty nechceš dětem vařit na přání? Miluješ je vůbec? Anebo nevíš, že správná matka je na světe pro děti!![]()
Já nejsem správná matka, moje děti spí od narození ve své postýlce, nějaký týden dokonce ve svém pokoji, jejich matka pracuje a nechává je napospas jejich vlastnímu otci a co víc, nevaří na přání! ![]()
Jak se máš?
Napiš SZ ![]()
@lachtanice86 píše:
@aiwwa https://paleosnadno.cz/…tove-pecivo/
Děkuji. ![]()
Jdu sem pro inspiraci na snídaně do ruky.
Já totiž nepozřu žádnou kaši, stejně tak moje tři děcka. Ani pudink a nic, co má podobnou strukturu. Dcera nejí ani tu bramborovou, leda v nouzi nejvyšší.
A ještě teda rýžovou, ale tam musí být celá rýže, ne z rýžové mouky.
A sladké taky moc nemusíme.
V práci snídám za pochodu, takže někde si sednout v klidu a najíst se, nelze. Oběd mám až po příchodu domů, což je mezi 14 - 14.30.
I proto snídám až v práci, okolo půl 8, protože do oběda je to fakt dlouho. Svačiny řeším ovocem nebo zeleninou.
@aiwwa není zač a doporučuji stránky projít celé. Receptu je tam spousta. ![]()
@lachtanice86 píše:
@aiwwa není zač a doporučuji stránky projít celé. Receptu je tam spousta.
Právě to prolejzám. ![]()
@MartinaIrena @kukushka55 hele, já bezlepkář, manžel taky. Pečivo jíme minimálně - samozřejmě myslím to bezlepkové. Snídaně racio chleby nebo corn flakes, na sváču si dám v práci taky nějaký extrudovaný chlebík, teplý oběd, svačina odpo většinou ovoce nebo zelenina a večer teplá večeře… Tak 1× měsíčně si na víkendovou večeři upečeme / koupíme bezl. chleba, ale jinak prostě vaříme. Výběr jídla je dost velký, bezlepkových těstovin a spousta potravin je přirozeně bezlepková.
Ju a taky jsem „nekašovitá - stejně jako naše dítko“ takže tohle u nás nefunguje. Puding udělám čas od času, ale jinak prostě vařený jídlo
Syn (4( sice pečivo může, ale jak ho nevidí jíst u nás, tak ho moc nechce - tak 1 ks za den na sváču ve školce a to stejně půlku podle mě vyhodí…
Chce to jen kapku plánovat, popřemýšlet a do obchodu nám stačí dojít 1× za týden… ![]()