Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Slysil, přesně tohle jsem si říkala „tak zase je jedna kontrakce za mnou, přiblížila jsem si ke konci“ Nám PA v kurzu dokonce radila si ten porod užít včetně té bolesti, to mi sice až tak nešlo, ale snažila jsem se o jistý nadhled a oproštění se od toho negativního co ta bolest přináší a myslet jen na to že už nebude trvat dlouho a já budu mít svoje děťátko u sebe.
Já jsem se běhm kontrakcí také uklidňovala tím, že zítra už to všechno bude krásný, budu mít nádherný miminko a bude mi dobře. Sice mi moc dobře nebylo, ale tu malou jsem měla, že ![]()
Nepřihlášená Verruna
Ahojky,už teď vím,že mě čeká plánovaný císařský řez. Chtěla bych se Vás zeptat, v kterém týdnu těhotenství se asi provádí?
Děkuji Petra
Anonymni Petro ![]()
U nas delaji palnovaneho cisare od cca 36tt. Zalezi na tom, jaka je indikace. Ja mela cisare kvuli KP asi 1.5tydne pred prvnim terminem.
Ahoj dušičko,já mám po první CS ztenčenou dělohu v místě jizvy. ALe asi bude záležet na tom, jak se bude děloha natahovat a jak bude pružná. Jen jsem chtěla mít představu … P.
Peto, tak to opravdu bude zalezet na Tvem stavu. Ale dr. si to urcite pohlidaji. Preji pohodove tehu a krasne zdrave miminko ![]()
Ahoj holky,rada bych prispela svou troskou do mlyna..
Mam za sebou dva porody,oba dva cisarskym rezem..
Prvni cisar byl akutni, od prijezdu do porodnice cca do pul hodinky jsem byla na sale a sup a sup a malej byl venku, nasledovala resuscitace maleho, a honem na JIPku na dychaci pristroje a do inkubatoru.. Maly mel omotanou pupecny snuru kolem krcku,byl bez prisunu kysliku.Na mozku nalez jako hrom a nikdo nevedel,zda bude zit,pozdeji zda se bude hybat,apod..
Bylo to desny, ale zvladl to, mel nekolik krizi,ktere diky peci lekaru prezil.. Nebyt tak rychleho zasahu lekaru, synka bych jisto jiste nemela!!!
Prvniho synka jsem videla az 3.den na JIPce..bylo mi hrozne,ale byl tak spokojeny a spinkal..byl totiz v umelem spanku,diky krecim,ktere mel..
Druhy cisar byl planovany… Muj broucek si usmyslel,ze bude velky a jeste ke vsemu polohou KP..takze jasnacka..
Bylo to sice planovane,ale snad jeste horsi pro me,nez ten prvni.. Myslim psychicky.. U prvniho jsem nic nevnimala,byl to fofr,ted jsem si vsak celou pripravu uzila naplno..
Broucek se narodil a za par minutek mi byl prinesen..
Byla to krasa,strasne rada na to vzpominam..
Oba cisare jsem mel v epidurale a byla to parada..az na ten prvni tedy po psychicke strance..
Bylo mi dobre pred,behem,i po sekci a rekonvalesce dobra, vecer uz jsem chodila.. Nic me extra nebolelo, snad jsem chodila lepe,nez kolegyne,ktera rodila ve stejny den a prirozene…
Preji vsem pohodove porody,at je to cisar,nebo spontanni porod, preji vsem zdrava a stastna miminka!!!
já měla plánovaný císař kvůli KP, v 38.týdnu. nejhorší na něm bylo to čekání,to je opravdu šílený na psychiku.jinak zákrok,rekonvalescence i kojení ok. moje spolubydlící na pokoji po spontánním porodu vypadala mnohem hůře a furt z ní tekly očistky..,já je měla z většiny vyčistěné při operaci.
jo,a den a noc na JIP mi naopak bodnul ![]()
Tak se k Vám asi taky připojím, naše holčička si usmyslela, že sedět je prostě lepší než viset hlavou dolů, takže už dlouho jsme hlavičkou nahoru. Dnes jsem byla na KO, tak jsem prý adeptka na císařský řez, ovšem jinak nic pan doktor neřekl. Na další KO jdu v pondělí, to budu 38+1, tak si až říkám, jestli už není pozdě, jestli už by se nemělo něco plánovat!? No nevím…už jsem se s tím docela smířila, jen doufám, že mi ji pak brzy ukážou a tak…asi se to všude dělá jinak…
Lenko na příští kontrole by ti asi měli už dát termín, mě ho dali týden před a malý se narodil 39+3. Měla jsem spinál, tzn. umrtvení jen spodku a malého jsem viděla hned, byl u toho i manžel a nemůžu si na nic stěžovat… přeji pohodový porod a zdravé miminko.
Já právě chodím na kontroly ke svému doktorovi, ne do porodnice jako některé ostatní maminky od nás z diskuze…tak mě tam třeba pošle na kontrolu, uvidím. Jinak jsem ráda za Tvoji odpověd, bylo by super, kdybych mohla Lucinku taky hned vidět
tak snad se to podaří.
ahoj budoucí maminy, nebo maminy. mám problém, první mimčo jsem porodila neplánovaným císařem ( otevřená na 2 prsty, mimčo nešlo ven, neotevřela se mi branka ani o píď) po 10 hodˇ. trápení mě vzali na císařa, protože to malí už nevydržel a přestal dýchat. teď mě trápí to že po 3 letech čekáme druhý a já mám z porodu přirozenou cestou takovou hrůzu, že jsem bohužel kvůli tomu ani druhé mimi nechtěla. Jenomže mi bylo řečeno, že pokud byl císař poprvé mám v podsatě právo na druhý. Dneska jsem byla na gyndě konzultovat to s gynekologem, že bych nechtěla zažít to samé, už kvůli tomu malému a bylo mi řečeno, že přírodní cesta je přírodní cesta a pudu rodit normálně a hotovo. je mi z toho strašně a mám ještě větší strach
, přitom hodně známých bylo na druhého císařa normálně aniž by měli při tom prvním nějaké větší komplikace( myslím tím, že šli na prvního císaře kvůli většímu mimču a na ten druhý šli automaticky, aniž by bylo mimčo veliké.) šly by jste to konzultovat za jiným gynekologem? co si o tom myslíte?
Ahoj anonymní, já jsem a tom stejně, první dítě mám sekcí a pokud bych měla mít druhé, chtěla bych opět sekci.. Rodila jsem v Podolí a byla tam se mnou kamarádka, která první dítě měla sekcí a u druhého jí daly na výběr, jak jej chce přivést na svět. Takže u mě je úplně jasný, že si porodnici vyberu podle toho, kde mi sekci udělají. Takže ve tvém případě bych určitě konzultovala s více doktory. Hodně zdaru a ať to dobře dopadne.
Tea1 píše:moc ti děkuji za odpověď, nejsem žádná ošušinka a hysterka, která se jen tak něčeho lekne, ale vážně jsem si s malím vytrpěla dost a nechci aby se to opakovalo. holt první zkušenost a zrovna hooodně blbá zkušenost.
Ahoj anonymní, já jsem a tom stejně, první dítě mám sekcí a pokud bych měla mít druhé, chtěla bych opět sekci.. Rodila jsem v Podolí a byla tam se mnou kamarádka, která první dítě měla sekcí a u druhého jí daly na výběr, jak jej chce přivést na svět. Takže u mě je úplně jasný, že si porodnici vyberu podle toho, kde mi sekci udělají. Takže ve tvém případě bych určitě konzultovala s více doktory. Hodně zdaru a ať to dobře dopadne.
Ahoj Anonymní. Já jsem na tom byla stejně. Po několika hodinách velkých bolestí kdy jsem se skoro neotvírala, jsem skončila na akutním císaři. A můj gyndr mi na šestinedělní prohlídce hned řekl, že nejlepší bude další miminko taky císařem. Takže bych určitě zkusila jiného doktora. Stresovat se z porodu ještě během těhotenství určitě miminku nepomůže. držím palce ať vše dobře dopadne.