Co byste dělali na mém místě - tchýně nesnáší mé dítě.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.10.17 14:42

@Ellusa @terezahlavackova @Alinal atd, holky děkuji za vaše příspěvky, že mě tak trochu chápete, po té „čočce“, co jsem tady dostala od některých, tak se to hezky čte.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.17 15:04
@terezahlavackova píše:
Ja bych treba to ze muz pojede sam se synem obcas jako tak spatne nevidela. Ale teda ne jako jedine reseni. Takze tento vikend bych ho tam se synem. pustila. zvlàst jestli je to natruc. At ma chlap dobry pocit. Pristi vikend bych jela taky kdyz se tam holky maji potkat. V pripade problemu bych tchyni usmernila…chlap to v tomto pripade neudela.

jinak holky se nepotkávají až tam (u tchýně), přítelova dcera je u nás od pátku a v neděli jedeme tam, i přesto chtějí být spolu i v tu neděli.
Teď mě tak napadlo, jestli se tak tchýně k mé dceři nechová i proto, že jsme jí „ukradli“ vlastní vnučku, protože než jsme se s přítelem poznali a i ještě nějakou dobu, co jsme se znali, tak vždy vnučka byla u nich, každých 14 dní od pátku do neděle + o prázdninách a teď jí vidí cca 1× za měsíc na pár hodin. Když jsme tam, tak jí pořád přesvědčují, ať jezdí častěji. Např. o těchto prázdninách měla být téměř celé prázdniny u babičky (tchýně), tak si to domluvili, resp. tak to naplánovala tchýně. Jakože přes týden u nich a o víkendu, že si jí přítel vezme sem. No jenže pak tam nechtěla jet, že se tam nudí a chtěla být tady s mojí dcerou a hrát si. Takže byla skoro celé prázdniny tady. Ono to bylo podobně i minulé prázdniny a předminulé prázdniny. Jednou dokonce, když přítel u rodičů spal a měl tam i jeho dceru, tak strašně brečela, že chce jet sem, nepřesvědčili jí a musel jí sem přítel odvézt (a zase jet zpět, protože tam musel ten víkend cosi dělat). Tak jestli prostě tchýně to nebere tak, že moje dcera jí ukradla vnučku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.17 15:06
@Ellusa píše:
Děkuji. Já ji taky chápu, protože bez opory v partnerovi stejně nic moc nedosáhne, i když samozřejmě cesta, že nechá bábinu si to dovolovat, je taky špatná - když nezakročí chlap, musí ona. Ale primárně to musí se svou matkou vyřešit on, když ona není soudná a chová se k malé holce takto.

panebože děkuji za tyto řádky :potlesk: :dance: přesně tak bych si to představovala.

• Citovat
  • Upravit
6006
14.10.17 15:11
@Anonymní píše:
panebože děkuji za tyto řádky :potlesk: :dance: přesně tak bych si to představovala.

Určitě by to takto bylo nejlepší, nicméně bych s tím, že přítel svou matku usměrní, až tak nepočítala. Spíš buď připravená na to, že to budeš muset udělat Ty. Buď slušná a stručná. Doporučila bych Ti knížku Nenechte sebou manipulovat (když zadáš do googlu, je volně ke stažení)- nemyslím si, že Tvá tchýně musí být nutně manipulátor, ale pokud nejsi tak argumentačně zdatná, mohlo by se Ti to hodit. Chápu, že nechceš dělat zle, ale ono to stejně dřív nebo později budeš muset řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
14.10.17 17:08
@Anonymní píše:

No jo bambulko jenze to je presne to co tvuj chlap uz 7 let neudelal a po poslednich promluvach tak jak o nich pises ani neudela a to i presto ze uz konecne zacal videt problem… tskze ano bud predvedcis chlapa aby on zbrzdil matku nebo to holt zbyde na tobe. A to i kdyz chapu a plne rozumim tomu ze se ti do toho strasne ale strasne nechce…

Jeste je teda dalsi otazka- kdyz bys do toho ho.na teda slapla sama, tchyne se nafrci- postavi se alespon tehdy chlap za tebe? Nebo bude delat ze tam neni a ze se ho to netyka…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
14.10.17 17:14

Jinak si myslim ze je v zasade fuk z jakeho duvodu to tchyne dela. Dulezite je ze takto by to byt nemelo a jak uz tu zaznelo nescetnekrat- milovat ji nemusi ale slusne akceptovat ano. Urednika za prepazkou taky nemiluji ale nevyhrozuju mu ze kdyz mi to razitko neda tak ho serezu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17045
14.10.17 17:27

Prolétla jsem letmo diskuzi a nikde jsem se nedočetla..
1. Jak oslovuje dcera tchyni? Nemůže být problém v tomhle?
2. Co maminka „pravého“ tatínka - stýká se s ní dcera? Nemůže tchyně žárlit?
Jinak přeji pevné nervy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
14.10.17 17:51

Tohle prostě musí vyřešit tvůj přítel. Čím dřív, tím líp. Od tebe to jeho matka nepřijme. Jak píšeš, když tam ty s dcerou jezdit nebudete, tak jí to vadit nebude. Je pravděpodobné, že se nakonec dozvíš i od ní, že tam jezdit nemusíš. A svého syna si už ona přesvedčí o tom, aby tam jezdil jen se synem, případně s její pravou vnučkou. Tobě se to nebude líbit a vytvoří to problém mezi tebou a přítelem. Přítel bude postaven mezi volbu partnerka vs. matka.

Osobně nesouhlasím s názorem, že buď tam musí jet všechny děti nebo žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
14.10.17 18:05

Tchýně je očividně pěkná… ale promiň, vina je i na tobě, vědomě necháváš svou dceru takhle trápit. Kvůli tomu, že se bojíš ozvat, necháváš trápit malého človíčka! Pokud tam nechceš jezdit, tak tam prostě nejezdi. Vím, že ty vztahy jsou někdy složité a člověk nechce odřezávat rodinu, ale proboha, jak dlouho necháváš dceři takový kouř? Mně stačilo, aby nám tchýně začala dost nepříjemně kecat do jména pro holčičku, co čekáme, prakticky jsem dostala vynadáno a měsíc jsem se tam neukázala. Zkus si taky trochu dupnout. A popravdě, ano respekt ke starším, maminka partnera a tak dále, ale chovat se takhle k mému dítěti.. To bych byla hodně hnusná a asi by z toho byla pěkná scéna. A pak by to přítel už řešit musel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
14.10.17 21:10

A já bych nechala přítele jezdit samotného se synem. Myslím, že dcerka je dost velká na to, jí říct, že holt babička není spravedlivá a že tam nějáký čas nepojedete.
Rozhodně, jak píšeš tam vítány nejste a tchyně touží jen po „vlastní krvi“,tak jet tam mi přijde úplně pod úroveň!
S dcerou bych si naplánovala pěkný výlet a myslím si, že manžel, když uvidí, že Ti to nevadí, že jsi spokojená tak otočí a s Vámi na ten výlet pojede také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
14.10.17 21:32

Zakladatelko, diskuze jsem četla jen kus, ale jezdí tvá dcera k tvým rodičům nebo rodičům expartnera? jako že by věděla, že tahle babička je „cizí“ a ona má i své babičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
15.10.17 00:36
@Ellusa píše:
A přesně to je to, co do budoucna může vrazit klín mezi sourozence. Takže jen kvůli okamžitému klidu a neschopnosti rodičů prosadit slušné chování to budou pak klidně ty děti nést do budoucna. Protože nejde jen o to, jestli to pochopí ta holčička (pravděpodobně ano), ale i jak a v čem bude vyrůstat to mimino (a to bude mít zafixované model, jaký mu rodina nastaví, tedy že on je něco „víc“, protože on může k babičce) - fakt kdo zažil, by takovou radu nikdy nedal.

Uvažuješ v rozměru, že jedno dítě zavidí druhému. Mezi těmi dětmi je velký věkový rozdíl. Její dcera by tam bez přítelovi dcery jet neprahla. Mohlo by se dcery dotknout, kdyby se sama dožadovala, že chce za touto babičkou a bylo jí to znemožňováno a synovi ne - jenže tady o tu babičku vůbec nejede. Dcera je ve věku, kdy dokáže mnohé věci už pochopit a to i fakt, že to nejsou její prarodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
15.10.17 10:59

@Ellusa A ta dcera může ke svému otci, který si logicky nebude brát jejího bratra? Ona také někam jde a jeho tam nikdo nebere. Dost to přeháníš.
Synův pocit vyjímečnosti by mohl vzniknout, kdyby ona chtěla k té babičce, ale nemohla tam. Jenže té dceři o tu babičku vůbec nejde, jde jí jen o přítelovu dceru. Jeho (bratrovo) návštěvy babičky jí mrzet nebudou.

Prosím, nehodnoť mě, neznáš mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
15.10.17 11:28
@Ellusa píše:
Nápodobně. Navíc klasicky krátkozrace vidíš jen to, co je teď, max. za pár let. Já upozorňuji na to, jaké dopady to může mít na jejich vzájemný budoucí vztah.

Buď bez obav, ja tohle nedělám. Já nic o tvé (ne)zkušenosti nepsal.
O tom jaký bude jejich vztah v budoucnu nebudu spekulovat, ale myslím si, že tam budou rozhodující uplně jiné faktory než to, že syn má jinou babičku než dcera, a ona k té jeho nejezdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
15.10.17 14:58

Myslím, že to žádný negativní dopad mít nebude. Děti nejsou věkově blízké, starší dceři to lze již vysvětlit. Záleží na rodičích a jejich postoji. Manželství, kde má jeden dítě z minulého vztahu jsou mraky a většina těch dětí jezdí s biologickým rodičem občas samo na víkend. A vše v pohodě. Proč by měly být jako siamská dvojčata? Dívka bude mít za chvíli své zájmy a tohle jí bude ukradené :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová