Co byste dělali na mém místě - tchýně nesnáší mé dítě.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
17.10.17 11:55
@opulus píše:
To je v rozporu s tím, co píše zakladatelka - dva rozdílné přístupy aplikované na stejnou situaci.

Já ti to vysvětlím. Mám kamarádku, která má vnučku od svého dítěte a pak nevl. Vnuka (vnuka svého přítele).

Je pyšná na to, že „nedělá rozdíly“, ale dělá je, jen to nevidí.

U nevl. vnuka jí nedělá problémy být přísná až tvrdá. A řekne: kdyby mě takhle provokovala moje vnučka, taky bychom šli z hřiště domů (dítě je rozmrzelé a prudí)… Ale vtip je v tom, že když to samé udělá její vnučka, není to „provokování“, je to tím, že je unavená a pomůže pomazlení.

Spoustu věcí nevl. vnuk dělá „schválně“ a vnučka „to tak nemyslí“. A je schopná se s tebou hádat, že to nemůžeš srovnávat.

A takhle je to často i u macech a otčímů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
17.10.17 11:57
@Bábrdl píše:
Já ti to vysvětlím. Mám kamarádku, která má vnučku od svého dítěte a pak nevl. Vnuka (vnuka svého přítele).

U nevl. vnuka jí nedělá problémy být přísná až tvrdá. A řekne: kdyby mě takhle provokovala moje vnučka, taky bychom šli z hřiště domů (dítě je rozmrzelé a prudí)… Ale vtip je v tom, že když to samé udělá její vnučka, není to „provokování“, je to tím, že je unavená a pomůže pomazlení.

Spoustu věcí nevl. vnuk dělá „schválně“ a vnučka „to tak nemyslí“. A je schopná se s tebou hádat, že to nemůžeš srovnávat.

souhlasím. Tak ono je to i tak k přístupu k sobě samému. taky není člověk na sebe tak přísný jako k ostatním ( samo jak v čem). Je to prostě tak nstavené, aby vydržel sám se sebou, potažmo s těmi vlastními dětmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
17.10.17 12:37
@Bábrdl píše:
A ty by ses „postavila“ své matce ve věci, v které bys s ní nejspíš souhlasila, jen proto, že to chce tvůj muž?

To je v danych souvislostech velice tajimava otazka…
Pokud by muj muz videl problem tam kde ja ho nevidim. Pak bych se snazila asi zjistit od muze co konkretne za problem je. Vic bych si toho asi vsimala a kdybych naznala ze tam ten problem skutecne je pak bych nemela problem to sve matce rict.

Podle toho co pise zakladatelka ale partner po posledni dovolene tento problem priznal. Takze to asi taky videl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
17.10.17 13:15
@Bábrdl píše:

V tom máš pravdu a souhlasím - děje se to.
Stejně silná citová vazba, a s tím spojená schopnost omlouvat si, k vlastnímu a nevlastnímu dítěti asi běžná není, ale lidské jednání je řízeno i rozumem a podrobeno vnitřním morálním hodnotám. Jakožto „otčím“ by se měl snažit tento přístup vybalancovat rozumem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.10.17 13:38
@opulus píše:
V tom máš pravdu a souhlasím - děje se to.
Stejně silná citová vazba, a s tím spojená schopnost omlouvat si, k vlastnímu a nevlastnímu dítěti asi běžná není, ale lidské jednání je řízeno i rozumem a podrobeno vnitřním morálním hodnotám. Jakožto „otčím“ by se měl snažit tento přístup vybalancovat rozumem.

Ale to se točíme v kruhu, protože já ti stále píšu, že lidé, kteří to dělají to NEVIDÍ. Oni si myslí, že rozdíly nedělají. Takže mají pocit, že to vybalancovali rozumem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
17.10.17 13:39
@Bábrdl píše:
Ale to se točíme v kruhu, protože já ti stále píšu, že lidé, kteří to dělají to NEVIDÍ. Oni si myslí, že rozdíly nedělají. Takže mají pocit, že to vybalancovali rozumem.

Nevěřím, že někdo křivdí a neví o tom. Tomu skutečně nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.10.17 13:43
@kontramatka píše:
Nevěřím, že někdo křivdí a neví o tom. Tomu skutečně nevěřím.

Zadej si tady v diskuzi „nevlastní syn/dcera“ a řekni mi, jestli si opravdu myslíš, že ty macechy vidí ty nevlastní děti 100% realisticky a že se na ně nedívají přísněji než na vlastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
17.10.17 13:46
@Bábrdl píše:
Zadej si tady v diskuzi „nevlastní syn/dcera“ a řekni mi, jestli si opravdu myslíš, že ty macechy vidí ty nevlastní děti 100% realisticky a že se na ně nedívají přísněji než na vlastní.

dívají. Ale vědomě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.10.17 13:46
@kontramatka píše:
dívají. Ale vědomě.

Jakože si řeknou „schválně ho budu vidět hůř než je?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
17.10.17 13:50
@Bábrdl píše:
Jakože si řeknou „schválně ho budu vidět hůř než je?“

Prostě ty cizí děti nemají rádi. Přetvařují se, snaží se nějak to přežít, ale skutečnost je taková, že je to pro ně nutné zlo. Je to zapšklost, zloba, nesnášenlivost, ale vše potlačené v rámci nějakého společenského standartu.
Nevím co to je za lidi, nesoudím je, ale přijde mi neuvěřitelné, ž někdo nemá rád dítě, že někomu vadí nějaké dítě, že někdo křivdí dítěti jenom proto, že není jeho.
Jsem přesvědčená, že člověk s dobrým srdcem by to nikdy nedopustil. Mluvím samozřejmě o soužití s nevlastním dítětem, vnoučetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
17.10.17 13:52
@kontramatka píše:
dívají. Ale vědomě.

al e to přeci nění pravda. Je to nevědomé. Myslíš, že většina žen jsou mrchy a řeknou si - haj. zlici malí, nejsou moji, tak jim zatopim?
Prd. Myslí si, že specielně jsou tidle fakt nevychovaní, páč otec je rozmazluje, protože je s nima málo, exka je navádí, navíc ty její výchovné metody…
Kdežto v té samé situaci si žena řekne, že jsou to chudáci malí, ve stresu z rozvodu a je třeba mít pro ně pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
17.10.17 13:53
@kontramatka píše:
Prostě ty cizí děti nemají rádi. Přetvařují se, snaží se nějak to přežít, ale skutečnost je taková, že je to pro ně nutné zlo. Je to zapšklost, zloba, nesnášenlivost, ale vše potlačené v rámci nějakého společenského standartu.
Nevím co to je za lidi, nesoudím je, ale přijde mi neuvěřitelné, ž někdo nemá rád dítě, že někomu vadí nějaké dítě, že někdo křivdí dítěti jenom proto, že není jeho.
Jsem přesvědčená, že člověk s dobrým srdcem by to nikdy nedopustil. Mluvím samozřejmě o soužití s nevlastním dítětem, vnoučetem.

ty si vážně myslíš, že k cizím dětem přistupuješ stejně jako k vlastním? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
17.10.17 13:59
@Lama Lama píše:
ty si vážně myslíš, že k cizím dětem přistupuješ stejně jako k vlastním? 8o

Když bude brečet moje dítě, budu vědět čím ho utišit. Když bude brečet nevlastní dítě, budu se snažit přijít na to, čím ho utišit, jak mu pomoci. Rozhodně nebudu v domnění že to je uřvaný spratek. Prosím tě, nemusíš kulit oči a podobné výmluvné smajlíky.
Nemusíš se s mým názorem ztotožňovat, nemusíš si ho dokonce ani všímat. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.10.17 14:03
@Lama Lama píše:
al e to přeci nění pravda. Je to nevědomé. Myslíš, že většina žen jsou mrchy a řeknou si - haj. zlici malí, nejsou moji, tak jim zatopim?
Prd. Myslí si, že specielně jsou tidle fakt nevychovaní, páč otec je rozmazluje, protože je s nima málo, exka je navádí, navíc ty její výchovné metody…
Kdežto v té samé situaci si žena řekne, že jsou to chudáci malí, ve stresu z rozvodu a je třeba mít pro ně pochopení.

Přesně tak!

Viz třeba tahle diskuze. Přítel se snaží svoji dceru „vmísit“ do mé rodiny, mně ani mým rodičům se to nelíbí. https://www.emimino.cz/…dina-149855/

Třeba z té diskuze:

„Ještě, když ona je opravdu hodně hlučná a místo, aby si jí srovnal tatínek, musím to dělat za něj já.“

Opravdu je ta holčička „opravdu hlučná“, nebo to tak slyší macecha, ale u vlastního by to tolerovala. Pak by na tu holčičku vyjela, protože je hlučná, ale na své ne, protože u něj jí připadá, že ještě tak hlučné není. A má pocit, že je spravedlivá. neuvědomuje si ty různé standardy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
17.10.17 14:03
@kontramatka píše:
Když bude brečet moje dítě, budu vědět čím ho utišit. Když bude brečet nevlastní dítě, budu se snažit přijít na to, čím ho utišit, jak mu pomoci. Rozhodně nebudu v domnění že to je uřvaný spratek. Prosím tě, nemusíš kulit oči a podobné výmluvné smajlíky.
Nemusíš se s mým názorem ztotožňovat, nemusíš si ho dokonce ani všímat. Děkuji.

no, samo že nemusim. Ale tak asi se tu napíšou názory jen proto, aby si ho ostatní nevšímali. Od toho je to diskuze. Jesti nechceš, aby na to nikdo nereagoval, tak to můžeš v klidu psát doma do wordu.
Já reagovat chci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová