Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to jeji otec. Nebranila bych styku, je to dulezity vztah. Pokud ma zajem, je to dobre. Nahradnich otcu jsem zazila asi pet. Neni to dobry pro dite, akorat se mu mota hlava. Bio otec vzdy bude pouze jeden a ten jen tak rozchodem vymazan byt nemuze. Hadejte, kolik nahradnich otcu zustalo v mem zivote po rozchodech me matky?
@Anonymní píše:
Co dělat abych nemusela dceru dávat ex.
Zemřít.
@35ja píše:
Chápu jak to myslíte..řeknu jak to vidím já, tatínek měl asi hodně problémů aby se o dceru zajímal..vím že to není omluva.na jednu stranu by byla škoda když má o dcerku zájem mu bránit, pokud s ním je rozumná řeč tak se přeci můžete dohodnout když ho malá dlouho neviděla že jejich setkání by bylo za vaši pritomnosti. nekomplikujte si život naschvalama, táta se třeba srovná a dá si život do pořádku.
Moc hezky napsané. Holt někdy se problémy nahromadí, může se to stát každému z nás. Ale dítě prostě má nárok vídat se se svým biologickým otcem. A pokud se snaží dát si život do pořádku, tak mu přece nebudu házet klacky pod nohy.
@lolink píše:
Je to jeji otec. Nebranila bych styku, je to dulezity vztah. Pokud ma zajem, je to dobre. Nahradnich otcu jsem zazila asi pet. Neni to dobry pro dite, akorat se mu mota hlava. Bio otec vzdy bude pouze jeden a ten jen tak rozchodem vymazan byt nemuze. Hadejte, kolik nahradnich otcu zustalo v mem zivote po rozchodech me matky?
Obdivuju tu odvahu žen, které neustále začínají s někým jiným a přitom sebou vláčí děti. Mají odvahu. Nebo je to sobectví? Tohle bych nezvládla. ![]()
@Uslava píše:
Obdivuju tu odvahu žen, které neustále začínají s někým jiným a přitom sebou vláčí děti. Mají odvahu. Nebo je to sobectví? Tohle bych nezvládla.
Sobectvi. Boji se byt samy.
@j.a.n.i1 píše:
Ano, ona uz jednoho tatu ma a tim je tvuj ex, ten kdo ji mota hlavu jinym chlapem si ty!
No, presne ![]()
Po trech mesicich novy tatka, to je teda mazec…
@Uslava píše:
Obdivuju tu odvahu žen, které neustále začínají s někým jiným a přitom sebou vláčí děti. Mají odvahu. Nebo je to sobectví? Tohle bych nezvládla.
Ani já ne. S otcem dětí jsme spolu též nebyli od května a mladšímu byly 3 a kousek, takže podobná situace
se mi to vrací v hlavě. Nový muž už existoval, on to trvalo dlouho než jsme se dohodli na rozchodu, rozvodu, péči, než došlo k soudům..ale děti jsem do toho netahala. Až snad rok dva poté, a hodně postupně. A neříkají mu tati, i když se k nim tak chová a můžu už říct, že mají hezký vztah ( po 1,5 roce spolubydleni, určitě bych si to netroufla říct po třech měsících)
@Uslava píše:
Domluv si na OSPOD, že vztahu dítěte a otce bránit nebudeš, ale protože se neznají, je třeba abys u toho byla a nebo spíše někdo, kdo tomu rozumí. Prostě pod dohledem. Kdybyste byli u toho spolu, asi by to dobrotu nedělalo. Takhle malé dítě bude klidně říkat táta Honza a táta Franta, z toho se snad nikdo nezblázní. A dej to na soud a předtím si zjisti, jaké zázemí otec pro dítě má. To je taky důležité. Jestli žije na ulici, tak asi těžko dostane dítě přes noc. Nech mu soudně stanovit alimenty, ať máš něco v ruce. Také svěření do péče. Podle mě tě jen otravuje, alimenty platit nebude chtít stejně, Dcera ho taky bavit nebude. Jen vyštěkává a to ho dlouho bavit nebude. Držím palce.![]()
Jojo, a pak táta Karel, táta Pepa, táta Jarda… z toho se nikdo nezblázní. Jestli někomu držím palce, tak tý holčičce.
Snad se nikdy nedostaneš do finančního bahna, ex ti nevezme dceru a neoznačí novou partnerku jako novou maminku. Pevně doufám, že dostane šanci se vrátit své dceři do života, pokud si to zaslouží. K tobě a tvojí sobeckosti se ani vyjadřovat nebudu a k tomu, že už měla nového tatínka po pár měsících už vůbec ne. Zkus přestat být tak zahleděná do sebe a uvědom si, že tohle není jenom tvoje věc. Je to především záležitost tvého ex a vaší dcery. ![]()
@blobfish píše:
Jojo, a pak táta Karel, táta Pepa, táta Jarda… z toho se nikdo nezblázní. Jestli někomu držím palce, tak tý holčičce.
To mě mrzí, že máš takové zkušenosti. Někomu to vyjde poprvé, někomu podruhé, někdo to pokouší pořád a někdo vůbec. Nikdo z nás neví, jak bude zakladatelka dál žít svůj život. Ani já, ani ty.
@andelka83 Vubec nic ho neomlouva v tom ze se nezajimal ix mesicu o dceru a nic na ni neplatil.To je neomluvitelné.
v květnu konec a to jsi moc dlouho sama nebyla
to každému novému bude říkat táto? A tvůj ex až si najde novou partnerku tak jí dcera bude říkat mami?
@Marek04 píše:
Tak pises ze malem prisel o strechu nad hlavou, tak asi nema penize aby ni neco poslal, coz ho vubec neomlouva, ale nevim proc by jeste k tomu nemohl vidat vlastni dceru.mam nejradeji takove matky, co zabranuji styku s vlastnim ditetem. Mi to udelat (ex)manzelka, tak bych „plival krev“!
chudak decko, kteremu pletes hlavu tim, ze si domu pritahnes po par dnech od rozchodu s manzelem druheho frajera.
Příspěvek upraven 06.09.19 v 11:00
To, ze po 4 mesicich rika cizimu frajerovi táto trochu budi v nezasvecenych dojem, že to taky asi nemas uplne v hlavě srovnané.
@Marek04 píše:
jak jeho ex zacla hned po rozchodu pichat s jinym frajerem, ktery s ni evidentně bydlí, když mu dcera říká " tati " tak asi má co jíst.
nesouhlasím s tím, co dělá zakladatelka, ale ty máš taky dost.
@AnnaNuvoletta07 píše:
Snad se nikdy nedostaneš do finančního bahna, ex ti nevezme dceru a neoznačí novou partnerku jako novou maminku. Pevně doufám, že dostane šanci se vrátit své dceři do života, pokud si to zaslouží. K tobě a tvojí sobeckosti se ani vyjadřovat nebudu a k tomu, že už měla nového tatínka po pár měsících už vůbec ne. Zkus přestat být tak zahleděná do sebe a uvědom si, že tohle není jenom tvoje věc. Je to především záležitost tvého ex a vaší dcery.
Označení maminka a nebo tatínek neznamená nic. Důležité je, kdo se jako maminka a nebo tatínek k dítěti chová.
Domluv si na OSPOD, že vztahu dítěte a otce bránit nebudeš, ale protože se neznají, je třeba abys u toho byla a nebo spíše někdo, kdo tomu rozumí. Prostě pod dohledem. Kdybyste byli u toho spolu, asi by to dobrotu nedělalo. Takhle malé dítě bude klidně říkat táta Honza a táta Franta, z toho se snad nikdo nezblázní. A dej to na soud a předtím si zjisti, jaké zázemí otec pro dítě má. To je taky důležité. Jestli žije na ulici, tak asi těžko dostane dítě přes noc. Nech mu soudně stanovit alimenty, ať máš něco v ruce. Také svěření do péče. Podle mě tě jen otravuje, alimenty platit nebude chtít stejně, Dcera ho taky bavit nebude. Jen vyštěkává a to ho dlouho bavit nebude. Držím palce.