Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Žampiónová polévka a kuře na paprice + domácí špecle (musela jsem vyzkoušet nové struhadlo na špecle).
Dnes byly placičky z ovesných vloček naslano s bylinkovým tvarohem. Na večeři budou francouzské brambory od včera.
Oběd ze včera, k večeři naložený krutí prso asi jen s pečivem s nějakým dresinkem
U nas dnes kureci polevka a holandske rizky s bramborovou kasi ![]()
Hrachová polívka, vepřové plátky, bramborová kaše, hruškový kompot
… na večeři palačinky s nutellou ![]()
To zni zajimave. Podelis se o recept na cele jidlo?
@tulipán píše:To zni zajimave. Podelis se o recept na cele jidlo?
@Marfusa2 píše:
Dnes byly placičky z ovesných vloček naslano s bylinkovým tvarohem. Na večeři budou francouzské brambory od včera.
Jasně že se podělím. U nás velmi oblíbené.
250 g ovesných vloček namočím aspoň na hodinu do mléka. Přebytečné mléko sliju a vločky trošku vymačkám. Do těsta potom většinou ještě trošku mléka přileju. Do vločkové hmoty nakrájím jednu cibuli, prolisuji 2 stroužky česneku, osolím, opepřím, přidám trošku mletého čili. Ochutnám jestli je dost slané. Pak přidám 1 PL olivového oleje a 2 vajíčka. Trošku hladké mouky a trošku strouhanky. Někdy ještě naředím mlékem. Těsto má být hustší než na bramboráky. Pak už jenom lžící nandavám na rozpálený olej a smažím z obou stran do křupava. Dietní verzi lze péct v troubě na pečícím papíře. Tvaroh sem koupila už hotový
Dobré jsou teplé i studené. Někdy dělám jako přílohu k masu a někdy jíme jen tak. Jsou velmi syté. Dobrou chuť.
U nas dnes fazolova polevka, pecena makrela a pecene brambory s rozmarynem.
Tak já dneska koupila plecko, nechala si ho namlít a tak dnes bude rajská s kuičkami a těstovinami a na zítřek mleté maso v zelném listu s braborem. polévka je čočková ze včera
@21.6.2014 to jsem delala vcera a je i na dnesek.Ja si delam cizrnovy salat ![]()
@tiffany delam ji na indickem koreni nebo kari, hodne cesneku, ale tu pachut neosalis nicim
,ze vsech obilovin a lustenin ji mam nejmin rada a delam jen protoze je zdrava, extra si nepochutnam nikdy.
Jo nebo pohankovy placicky, hodne cesneku, majoranka, vejce trochu mouky nebo strouhanky.