Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, ján jsem tak ráda, prostředí tříletej ještě mmr nemá, mladší roční nemá ještě vůbec nic, nejstarší má všecko, naštěstí bez následků, to je hrozný…
@kočička Evička píše:
seš praštěná, fakt…řekla jsem, že je blbost, že pomoc spočívá podle tebe jenom v tom, že ten, komu máme pomoci si o ni musí požádat a pak ten požádaný teprve pomůže…copak pomoc tkví vždy jen a pouze v tom, že o ni někdo „musí“ požádat sám? Takže si nic neuzurpuju, přečti si po sobě svoje a následně mé příspěvky
Jde o to, že jsi to formulovala jako jedinou možnost. Je to jen tvůj názor, pak kdo je praštěný? Ja na rozdíl od tebe nepovažuju svoje názory za pravdu. Proto jsem psala o tom respektu, což asi ty a zakladatelka máte problém pochopit. ![]()
@Krrysa nejstarší má kdeco, tenkrát jsme ještě za hexu platili, má navíc prevenar, neštovice a meningokoka ale vše ok, jen teda je alergik a astmatik ale to je rodinné dědictví
, u Tomíka jsme se prostě vnitřně bála tak má jen hexu a priorix jsme odložila na 18m a stejně špatně a malá má jen hexu ![]()
Tak mi dnes kamoska volala ze melmalej horecku a byli u doktorky tam pry predvedl takove dilo ze dostaly doporuceni na neurologii
@Markéta80 taky myslím.. asi to doktorkapotřebovala vidět a vlastní oči nebo nevím… kluk totiž oslaví 3. narozeniny už za dva měsíce
@Gabrielaaa tak přiznám se že podle prvního příspěvku jsem myslela že diskuze je o našem nejstarším po kontrole datumu založení diskuze jsem zjistila že ne
tak tedy ten náš se projevoval úplně stejně, u něj diagnostikovali ADHD, teď už je větší a až na občasné výkyvy je celkem v pohodě ale tedy do 5 let to bylo na průstřel
pak se to začalo pomalu zlepšovat
@anickadomnik budu doufat že to u nich bude také jen tohle a bude se lepšit.. je těžké s ním být a pro ni ještě těžší, třeba když emůže s klukem jít ani do obchodu apod. normální činosti.. naštěstí už s tím konečně začnou něco dělat a budou o tom vědět více.. jsem ráda že je to u vás tak lepší, to je radost slyšet
@Gabrielaaa no já s klukem třeba na hřiště chodila ráno po sedmé hodině, to tam nikdo nebyl, později už to bylo nemožné, ve školce taky byly problémy, protože si chtěl hrát výhradně sám někde v rohu a když za ním přišli jiné děti že si budou hrát s ním tak je odehnal a pokud neodešli tak je bil a kousal. Na návštěvy jsme taky nikam nechodili, ani moc do obchodu… ale časem se to opravdu hodně zlepšilo, jen to chtělo ten čas, hodně pevný režim a nervy. Třeba to bude mít podobné i tvá kamarádka.
@anickadomnik ty jo jsem ráda že mám doma takového kliďase, fakt, můžu s ním kamkoliv, i když když se rozjede je k nezastavení ale tak nějak jinak, nikdy není agresivní apod.. snad je to taky přejde, a když najdou něco jiného alespoň se s ním třeba naučí pomoí odboríků pracovat
@Gabrielaaa uvidí co na neurologii, Tomík šílenej řev, sestra s doktorkou ho naháněli takže byl vzteklej že si nemohl dělat co chtěl, na mě nereagoval. byli jsme tam 10 minut a doktorka že to chce hospitalizaci ale jedině se mnou
, při hospitalizaci doktor hned že to je autismus, pak při vizitě se chodilo do herny a na mě at ho pustim at ukáže co umí, nestačili si chytat hrnky s kafem
, konvici vylil hned takže se předvedl no, pak šel na rezonanci mozku, měl být napůl uspanej, na lehátku to nešlo tak jsem ho nesla a tam doktor jestli už dostal léky, tam skákal, 4 doktoři na něm leželi aby mu zavedli kanylu
, po vyšetření na mě volali at tam jdu, zavřený oči a už skákal z lehátka na zem, čekala jsem že den bude mimo, prospal se na pokoji hodinu a do večera už lítal po pokoji
, eeg teda bylo strašný a zbytečné, pak jsem doktorku slyšela v sesterně že to ještě nezažila, my pak kolem procházeli že už jdeme domů a doktorka to je on, že prý vypadá tak klidně ![]()
@Markéta80
taky říkala že mu budou dělat eeg.. to je co? taková ta helmička s elektordami nebo co to je?
@Gabrielaaa jo ale dítě musí vydržet 20 min v klidu, proto šel na rezonanci jestli nemá něco na mozku, eeg udělat prostě nešlo, řval, kopal, kousal, doktorce roztrhnul plášt, pak jí urval ten odznak, ten se mu líbil protože se dalo s nim točit
, to dle mého dělat nebudou jestli ho neudrží v klidu což asi ne. Já říkala rovnou že to je zbytečné,,ne prý to zvládnou, malej pak řval ještě hodinu, ještě jsme ho musela vykoupat, ve vlasech měl to lepidlo
, to byl šílenej zážitek ![]()
@marra2 píše:
Já bch na nejake zavery o autismu jeste pockala. Nemusi to byt nemoc, muze proste opravdu byt zivejsi a v neposledni rade proste NEVYCHOVANÝ.No sama s tim nic neudelas, kamarádka by mela navstivit psychologa a odhalit pricinu. Pokud tak neudela a dite bude stale rust jako drivi v lese, tak se asi budete muset stykat pouze bez deti.
Diskuzi jsem nečetla celou, ale to co píšeš, je naprostá blbost. Ani naprostou nevýchovou nedocílíš ve třech letech absence očního kontaktu, nekomunikaci a neporozumění řeči. Tohle je bohužel popis autíka. A autismus nevyvolá „růst jako dříví v lese“. Podle popisu se matka snaží „vychovávat“, ale bohužel standartními prostředky a ty tady nezaberou. Kdybys byla v Číně, někdo by na tebe mluvil čínsky, pak mluvil čínsky hodně nahlas a potom ti nařezal, stejně bys nevěděla, co po tobě chce. ![]()
Tomu dítěti nic „nepřelítá přes nos“, ono prostě nerozumí světu kolem, je zmatené a proto agresivní.