Co vy a Vanoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
25.10.16 13:33

@atominnka kdyby takový názor měl manžel.. Unich jsou jak pominutí s uklidem.. Oni byli tak zuvyklí cleý život..
On sice neni takový, že by si sedl a makej, pomůže hodně, ale fakt je takový, že rozebírá i lustr a odusnuje skříně a postel na vysátí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
25.10.16 13:33

Taky miluju Vanoce, bratr hraje mim detem na klavir koledy, zpivame. Deti uz blazni. Ptaj se kde bude stromecek hi. Ja sama ani nevim. Uklid zacnu koncem listopadu. A pect uz asi budu taky od listopadu chci pect 8druhu cukrovi, mamce a bratrovi moje cukrovi chutna a pry chteji taky tak uz si pomalu pisi nakup co nakoupit. Deti si hrozne preji kola. Tenhle rok taky nebudu s nakupovanim blaznit uz ty kola jsou moc drahe. Pro dve deti. Chcete rict neco srandovniho? Ja uz k " VANOCUM " darek od dedy dostala s mamkou :lol: nevedely jsme jestli se s mamou smat nebo byt zklamani. Nezabaleny darek novy mop na vytirani a rika zacatkem rijna tady mate darek k vanocum. Cumely jsme jak pero z gauce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
25.10.16 13:35
@Šmoulice píše:
A nebo další důvod, mohla jsi je vysušit. Stačí 2-3 min pečení navíc a je vymalováno :nevim:

To by bylo taky možný, měla jsem tehdy novou troubu, chvíli trvalo, než jsme se skamarádili :D letos to snad dopadne líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
25.10.16 13:35
@Šmoulice píše:
A nebo další důvod, mohla jsi je vysušit. Stačí 2-3 min pečení navíc a je vymalováno :nevim:

Jo, tohle bych řekla, že byl u nás důvod loni. Stály za starou belu, tvrdý jak broky. Manželovi připadly nedopečené, tak jsem to o 2 minuty protáhla a bylo to. Příště kašlu na jeho rady, :cert: vytáhnu to klidně nedopečený a nechám to dojít venku. Protože předloni byly super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
25.10.16 13:37

To mi připomnělo moji babičku, která pekla perníčky, mouku skladovala v dóze ve špajzu (na baráku), perníčky udělala krásné a nechala je odležet, aby tedy změkly. Jenže čas ubíhal a perníčky pořád ne a ne změknout, pořád byly tvrdé jako šutr, až nakonec zjistila, že místo mouky čapla dózu, kde děda skladoval sádru :lol: ale zas na druhou stranu jim ty perníčky aspoň vydržely, že jo :lol: vždyť ono je stejně kolikrát škoda to jíst, jak je to hezky nazdobené :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436

@letníček Hele, to je náhodou super. Aspoň máš čím udělat ten vánoční úklid. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
@Fima píše:
Jo, tohle bych řekla, že byl u nás důvod loni. Stály za starou belu, tvrdý jak broky. Manželovi připadly nedopečené, tak jsem to o 2 minuty protáhla a bylo to. Příště kašlu na jeho rady, :cert: vytáhnu to klidně nedopečený a nechám to dojít venku. Protože předloni byly super.

Díky manželovi jsme měli dvoubarevné linecké, jemu přišlo hotové, až když bylo hnědé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
25.10.16 13:38
@Tris123 píše:
To mi připomnělo moji babičku, která pekla perníčky, mouku skladovala v dóze ve špajzu (na baráku), perníčky udělala krásné a nechala je odležet, aby tedy změkly. Jenže čas ubíhal a perníčky pořád ne a ne změknout, pořád byly tvrdé jako šutr, až nakonec zjistila, že místo mouky čapla dózu, kde děda skladoval sádru :lol: ale zas na druhou stranu jim ty perníčky aspoň vydržely, že jo :lol: vždyť ono je stejně kolikrát škoda to jíst, jak je to hezky nazdobené :lol: :lol:

Tak to byly sakra trvanlivé perníčky. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
25.10.16 13:39

@radkka Asi máme podobné muže. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15494
25.10.16 13:40
@radkka píše:
To by bylo taky možný, měla jsem tehdy novou troubu, chvíli trvalo, než jsme se skamarádili :D letos to snad dopadne líp.

Tak to je pak jasný :-) Já když měnila troubu :-D ty jo to bylo spáleniště :mrgreen:
Ta stará mrcha skoro nepekla a takhle zas jela jak blázen :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15494
25.10.16 13:41

@Fima @radkka Naštěstí můj chlap je většinou v práci když peču :mrgreen: :mrgreen:
Jelikož ty rady taky kolikrát stojí za to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
25.10.16 13:42

Moje mamka má tak supervýkonnou troubu, že ji může nastavit maximálně tak na 50 a nesmí to spustit z očí, protože to trvá fakt úplně chvilku, v jednu chvíli je to nedopečené, za minutu už je to černé :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
25.10.16 13:42

@letníček jestli už peču? 8o 8o 8o Ty kráso, to fakt néé :lol: :lol: Já začínám péct tak 14 dní před vánoci, dříve ne. A to dělám jen to cukroví co je lepší uleželé, takže např. perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky. Ale pak dělám ještě x druhů, které stačí péct pár dní před vánoci. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
25.10.16 13:44
@Šmoulice píše:
Tak to je pak jasný :-) Já když měnila troubu :-D ty jo to bylo spáleniště :mrgreen:
Ta stará mrcha skoro nepekla a takhle zas jela jak blázen :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No, přesně tak. Mně navíc stará nepekla rovnoměrně, když jsem si na ní zvykla, tak jsme si do nové kuchyně koupili novou troubu a to před Vánoci :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
25.10.16 13:44
@Tris123 píše:
To mi připomnělo moji babičku, která pekla perníčky, mouku skladovala v dóze ve špajzu (na baráku), perníčky udělala krásné a nechala je odležet, aby tedy změkly. Jenže čas ubíhal a perníčky pořád ne a ne změknout, pořád byly tvrdé jako šutr, až nakonec zjistila, že místo mouky čapla dózu, kde děda skladoval sádru :lol: ale zas na druhou stranu jim ty perníčky aspoň vydržely, že jo :lol: vždyť ono je stejně kolikrát škoda to jíst, jak je to hezky nazdobené :lol: :lol:

sádru jo? :mrgreen: :mrgreen: No to je pěkný :lol: :lol: Tak ale jako ozdoba na stromek dobrý :palec: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák