Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@atominnka kdyby takový názor měl manžel.. Unich jsou jak pominutí s uklidem.. Oni byli tak zuvyklí cleý život..
On sice neni takový, že by si sedl a makej, pomůže hodně, ale fakt je takový, že rozebírá i lustr a odusnuje skříně a postel na vysátí ![]()
Taky miluju Vanoce, bratr hraje mim detem na klavir koledy, zpivame. Deti uz blazni. Ptaj se kde bude stromecek hi. Ja sama ani nevim. Uklid zacnu koncem listopadu. A pect uz asi budu taky od listopadu chci pect 8druhu cukrovi, mamce a bratrovi moje cukrovi chutna a pry chteji taky tak uz si pomalu pisi nakup co nakoupit. Deti si hrozne preji kola. Tenhle rok taky nebudu s nakupovanim blaznit uz ty kola jsou moc drahe. Pro dve deti. Chcete rict neco srandovniho? Ja uz k " VANOCUM " darek od dedy dostala s mamkou
nevedely jsme jestli se s mamou smat nebo byt zklamani. Nezabaleny darek novy mop na vytirani a rika zacatkem rijna tady mate darek k vanocum. Cumely jsme jak pero z gauce.
@Šmoulice píše:
A nebo další důvod, mohla jsi je vysušit. Stačí 2-3 min pečení navíc a je vymalováno
To by bylo taky možný, měla jsem tehdy novou troubu, chvíli trvalo, než jsme se skamarádili
letos to snad dopadne líp.
@Šmoulice píše:
A nebo další důvod, mohla jsi je vysušit. Stačí 2-3 min pečení navíc a je vymalováno
Jo, tohle bych řekla, že byl u nás důvod loni. Stály za starou belu, tvrdý jak broky. Manželovi připadly nedopečené, tak jsem to o 2 minuty protáhla a bylo to. Příště kašlu na jeho rady,
vytáhnu to klidně nedopečený a nechám to dojít venku. Protože předloni byly super.
To mi připomnělo moji babičku, která pekla perníčky, mouku skladovala v dóze ve špajzu (na baráku), perníčky udělala krásné a nechala je odležet, aby tedy změkly. Jenže čas ubíhal a perníčky pořád ne a ne změknout, pořád byly tvrdé jako šutr, až nakonec zjistila, že místo mouky čapla dózu, kde děda skladoval sádru
ale zas na druhou stranu jim ty perníčky aspoň vydržely, že jo
vždyť ono je stejně kolikrát škoda to jíst, jak je to hezky nazdobené
![]()
@letníček Hele, to je náhodou super. Aspoň máš čím udělat ten vánoční úklid. ![]()
@Fima píše:
Jo, tohle bych řekla, že byl u nás důvod loni. Stály za starou belu, tvrdý jak broky. Manželovi připadly nedopečené, tak jsem to o 2 minuty protáhla a bylo to. Příště kašlu na jeho rady,vytáhnu to klidně nedopečený a nechám to dojít venku. Protože předloni byly super.
Díky manželovi jsme měli dvoubarevné linecké, jemu přišlo hotové, až když bylo hnědé ![]()
@Tris123 píše:
To mi připomnělo moji babičku, která pekla perníčky, mouku skladovala v dóze ve špajzu (na baráku), perníčky udělala krásné a nechala je odležet, aby tedy změkly. Jenže čas ubíhal a perníčky pořád ne a ne změknout, pořád byly tvrdé jako šutr, až nakonec zjistila, že místo mouky čapla dózu, kde děda skladoval sádruale zas na druhou stranu jim ty perníčky aspoň vydržely, že jo
![]()
Tak to byly sakra trvanlivé perníčky.
![]()
@radkka píše:
To by bylo taky možný, měla jsem tehdy novou troubu, chvíli trvalo, než jsme se skamarádililetos to snad dopadne líp.
Tak to je pak jasný
Já když měnila troubu
ty jo to bylo spáleniště ![]()
Ta stará mrcha skoro nepekla a takhle zas jela jak blázen
![]()
@Fima @radkka Naštěstí můj chlap je většinou v práci když peču
![]()
Jelikož ty rady taky kolikrát stojí za to ![]()
Moje mamka má tak supervýkonnou troubu, že ji může nastavit maximálně tak na 50 a nesmí to spustit z očí, protože to trvá fakt úplně chvilku, v jednu chvíli je to nedopečené, za minutu už je to černé ![]()
@letníček jestli už peču?
Ty kráso, to fakt néé
Já začínám péct tak 14 dní před vánoci, dříve ne. A to dělám jen to cukroví co je lepší uleželé, takže např. perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky. Ale pak dělám ještě x druhů, které stačí péct pár dní před vánoci. ![]()
@Šmoulice píše:
Tak to je pak jasnýJá když měnila troubu
ty jo to bylo spáleniště
Ta stará mrcha skoro nepekla a takhle zas jela jak blázen![]()
![]()
No, přesně tak. Mně navíc stará nepekla rovnoměrně, když jsem si na ní zvykla, tak jsme si do nové kuchyně koupili novou troubu a to před Vánoci ![]()
@Tris123 píše:
To mi připomnělo moji babičku, která pekla perníčky, mouku skladovala v dóze ve špajzu (na baráku), perníčky udělala krásné a nechala je odležet, aby tedy změkly. Jenže čas ubíhal a perníčky pořád ne a ne změknout, pořád byly tvrdé jako šutr, až nakonec zjistila, že místo mouky čapla dózu, kde děda skladoval sádruale zas na druhou stranu jim ty perníčky aspoň vydržely, že jo
![]()
sádru jo?
No to je pěkný
Tak ale jako ozdoba na stromek dobrý
![]()