Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Šmoulice píše:
Tak to je pak jasnýJá když měnila troubu
ty jo to bylo spáleniště
Ta stará mrcha skoro nepekla a takhle zas jela jak blázen![]()
![]()
No, přesně tak. Mně navíc stará nepekla rovnoměrně, když jsem si na ní zvykla, tak jsme si do nové kuchyně koupili novou troubu a to před Vánoci ![]()
@Tris123 píše:
To mi připomnělo moji babičku, která pekla perníčky, mouku skladovala v dóze ve špajzu (na baráku), perníčky udělala krásné a nechala je odležet, aby tedy změkly. Jenže čas ubíhal a perníčky pořád ne a ne změknout, pořád byly tvrdé jako šutr, až nakonec zjistila, že místo mouky čapla dózu, kde děda skladoval sádruale zas na druhou stranu jim ty perníčky aspoň vydržely, že jo
vždyť ono je stejně kolikrát škoda to jíst, jak je to hezky nazdobené
![]()
sádru jo?
No to je pěkný
Tak ale jako ozdoba na stromek dobrý
![]()
Neblbni, pečení ještě fakt ne
U nás se péct začíná až kolem Mikuláše. Po Vánočních dárcích už pokukuju, protože nemám ráda nakupování na poslední chvíli. Navíc pak jsou právě jiné starosti, jako pečení, shánění stromečku, ryby apod. Dárky už mám pro malou, asi přibližně 5 dárků a i tak se mi to zdá moc, je ještě malá a stejně ji zajímá vždy jen jedna věc, a právě jsem něco objednala i pro rodiče… Přiznám se, že je nemám ještě promyšlené a tápu, takže i proto to řeším zavčasu ![]()
Příspěvek upraven 25.10.16 v 13:47
A holky kdy dáváte jakoby vánoční dekorace - myslím truhlíky, ne do okem nějaké. zvonečky a světýlka.. takže jakoby teď pozdimní, ale už doplněné většičkami atd..
Bude listopad tak už přemýšlím, ale ať nejsem za blbce ![]()
@Šmoulice píše:
Jojo a hned z kraje září to chce nepečené věci. Ať to má pořádnej šmak.
A perníky v květnu, aby se pořádně uležely
a co rovnou o vánocích napéct dávku i na další rok?
![]()
@radkka píše:
No, přesně tak. Mně navíc stará nepekla rovnoměrně, když jsem si na ní zvykla, tak jsme si do nové kuchyně koupili novou troubu a to před Vánoci
Já v té staré mrše pekla bábovku skoro dvě hodiny!!! A to jsem ještě stála opřená o troubu, nebo ty dvířka musela podepřít ![]()
Takže pečení 45-50 minut pro bábovku, mi přišlo jako scifi ![]()
Já jsem letos rychlá, mám už skoro všechny dárky. Děti budou mít každý tak 9 - 10 dárků, z toho 2 - 3 hodnotnější. Vždycky jsme mívali víc, ale letos to chci komornější. Hrozně se těším, protože to budou 2. Vánoce v novém, ale první, kdy budeme mít krásný nový stůl, který ještě nedorazil. Těším se, až ho vyzdobím atd. Letos se na Vánoce fakt těším. Loni to bylo tak hektické, navíc děti měly angínu, takže to za moc nestálo, letos snad budeme fit. Peču až v prosinci, nemá smysl toho dělat tuny, dělám jen 4 - 5 oblíbených druhů, to nám stačí. Těším se, až uplácám pár chlebíčků a sedmene si všichni k pohádkám a půjdeme na procházku, ozdobíme stromek, prostě ta vánoční pohoda. A kašlu na prosinocové mytí oken, myju teď v říjnu. To musí stačit. O tom Vánoce nejsou. ![]()
@Janasas vyloženě vánoční truhlíky s větvičkama apod. až tak na první advent… ![]()
@Yasminn píše:
a co rovnou o vánocích napéct dávku i na další rok?![]()
![]()
![]()
![]()
No vidíš
To je nápad ![]()
Takže letos všechno dvojitě a bude i na příští rok.
![]()
To jsi mi to nemohla poradit před rokem?
Bych to teď měla nachystaný ![]()
Co já vím, jestli u té trouby letos neporodím
![]()
@Pomka právě mám v okolí nadčece, kteřína začátku listopadu už prostě dají.. tak jsem si říkala, jslti je to normální- svítí už uprostřed listopadu- což je tak za 14 dní…a neco
@Janasas píše:
@Pomka právě mám v okolí nadčece, kteřína začátku listopadu už prostě dají.. tak jsem si říkala, jslti je to normální- svítí už uprostřed listopadu- což je tak za 14 dní…a neco
Ne nepřijde mi to normální…
@Janasas píše:
No, každého věc, mně to brzy přijde
Ono je taky něco jinýho, když venku padá už sníh a když je tam ještě babí léto
Já bych dala až před tím Adventem.
@Pomka tako jako jasně.. ale víš co doma, je doma, tak si může člověk něco dá, ale zase být atrakce pro okolí ![]()
Máme u nás jeden dům a ti to mají od půlky listopadu až dokonce unora..
@Šmoulice já si pamatuju když jsem pekla bábovku u našich když ještě měli starou troubu. Pekla se asi hodinu a půl, aby nebyla syrová a nahoře už samozřejmě byla černá
Takže se vždy musel vršek odříznout. Děs..
![]()
@Šmoulice píše:
No vidíš![]()
To je nápad
Takže letos všechno dvojitě a bude i na příští rok.![]()
![]()
To jsi mi to nemohla poradit před rokem?Bych to teď měla nachystaný
Co já vím, jestli u té trouby letos neporodím![]()
no původně jsem si tak skvělý nápad chtěla nechat jen pro sebe no.
Ale letos jsem vyměkla, a řekla, že se s tak skvělou myšlenkou podělím
![]()