Co vy a Vanoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
27.10.16 13:35

No já měla termín 13 prosince.. přenášela jsem, a doktorka říkala, že mám přijet po svátcích na vyvolání a praskal mě voda 24.prosince :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
27.10.16 13:58

@Šarlota4 :mrgreen: :mrgreen: já naopak vždy rodila kus před termínem :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
27.10.16 14:02

Holky- nedčenkyně.. jaký poradít adventní věnec. Chci si nechat objednat u květinářky, dělají podle přání..
Máte raádi klasiku a nebo i basrevnost.. Já viděla jena pani si nechala udělat růžovo fialový :mrgreen: ale tak každý má jiný vkus..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
27.10.16 14:05

@Janasas my vyrábíme se synem sami :palec: nás to baví a k lesu pro větvičky to máme, co by kamenem dohodil ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
27.10.16 14:08

@Andrejka84 to my vyrábíme kde co okolo, takže to si nechávám vyrobit, protože pečem perníky s dětmi, děláme řetěž s dětmi, a různé papírové ozdoby a to už nestíhám.. ale různé vazby a trůhlíky- položila jsem už dotaz si dělám sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
27.10.16 14:12

Já potřebuju letos vyměnit skříně v chodbě a v předsíni - znáte takový to deset let starý odkladiště, kam se švihne vše, co se jednou za uher potřebuje a nechce se to vyhodit?? Jo, tak přesně to :zed:
Nové skříně už mám, teď se ještě ukecat na to, všechno to vyházet někam, skříně vyměnit, věci probrat a naskládat zpátky…A protože u nás není k hnutí, chci to udělat co nejdřív, dala sem si limit Vánoce, abysme byli napřesrok v čistém.
A hrooooozně se mi do toho nechce - toliko k vánočnímu úklidu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
27.10.16 14:13

Prosím, dejte tipy i pro dospělé, nejen pro děti.  :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
27.10.16 14:15

Já si věnec vyrábím sama..holky pomáhají-nikdy jsem ho nekupovala…miluju na něm skořici, skořábky od ořechů(půlky)nebo celé ořechy, sušený pomeranč a sušené šípky-max. kupuju ty doplňky…ale spoustu věcí máme doma…větvičky mám z lesa..korpus zůstává stejný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
27.10.16 19:46

:mavam: Tak už se nám rozhořely reklamy na vánoce. Máte na to náladu? Já ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
31.10.16 09:26
@chipsa píše: :mavam: Tak už se nám rozhořely reklamy na vánoce. Máte na to náladu? Já ne :mrgreen:

Já ještě žádnou neviděla. Asi je to tím, že na televizi moc nekoukám, tak nemám moc šanci něco vidět. Zato každý rok čekám aspoň na internetu na britskou reklamu od John Lewis a tam se vždycky totálně dojmu. A pak když začnou v rádiu pouštět Půlnoční od Neckáře. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.16 07:15

No dárky už jsou aktuální. Z ;) važuju pro desitiletou dceru mikroskop. Ve škole jí to baví a pořád o tom doma básní. Našli jsme tento kovový s možností připojit do počítače, navíc to má kufr a ted najěké preparáty.
http://www.mikroskop-shop.cz/…tset13-p1678
Je to skoro třitisíce, ale zase nechci nějakou hračku. Nemáte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
6.11.16 08:52

Vanoce milujeme cela rodina.

Darky mam nakoupene, krom manzela ( to nejprijemnejsi nakonec :) ), barak uklizeny, cukrovi nepecu, pekla jsem ho roky a vzdy me to spolehlive zkazilo Vanoce :mrgreen:. Jsem matla, nebavi me to, je po tom vsude svincik a stve me, jak to je porad po ruce a prestoze sladky nemusim, tak kdyz je, tak to jim s ostatnima a protoze mam blby metabolismus, tak po tom spolehlive kynu a je mi blbe. Ja si dam si radsi cokoladu, nejake fiky a datle a dobrou zmrzlinu a pro manzela objednam domaci Mincepies ( takove anglicke cukrovi), on je miluje.
Vence vyzvedneme v mistnim zahradnictvi a ja si je jen nazdobim.
Stromecek zivy a uz se tesim, az zase vytahnu nadherne sklenene koule, nektere mam jeste po nasich. Mrzi me, ze nemam treba i po babicce, jako dite si pamatuju, ze mela nadherne ozdobyskleneny a jeste takovy koralkovy. Koupila jsem si novy Vanocni ubrus, jeste musim vymyslet, jak letos vydekoruju stul na Stedry vecer.
No a letos jsem dokonce sla i do Vanocniho svetru :mrgreen: a uz se tesim az v nem vyrazim do kavarny.
No a protoze ja uz letos ten nejlepsi darek dostala, tak uz si budu jen prat, aby vse zustalo, tak, jak je a uz ani nic nepotrebuju.
Uz se tesim na sezeni u stromecku, poslouchani koled a vanocnich pisnicek a na pohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
6.11.16 08:56

@Fima taky uz se klepeme na reklamu od John Lewis :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
6.11.16 09:02
@letníček píše:
Ahoj :mavam:, nakupujete uz darky? Ja mam zatim jen tri pro svou prvni dceru. A nic dalsiho pro rodinu jeste nemam. Premyslim jestli panikarit jestli to vse stihnu nakoupit, napict. Co myslite vy? Vetsinou davam jedn1-2darky pro svou rodinu a svym dcerkam kazdy cca 13darku. A mam jen tri a to jen pro prvni dcerku. Uz pecete? Me napadlo zacit v polovine listopadu, neni to pozde? Chci si tady popovidat skymkoliv o vanocich :kytka:

zdravim :lol: na vanoce se jako tradicne tesime, mam nakoupeno akorat 2 darky, puzzle a dzoustick s volantem, nevim jak se to pise :mrgreen: cukrovi zacinam jako tradicne od prvniho prosince, ma to pry byt 2az3tydny ulezene a tou dobou zacinam i s vanocni vyzdobou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaM
241
6.11.16 23:06

Nakoupeno ještě nemáme, ale na ledničce už visí papírek se seznamem nápadů na dárky (dětičky zatím neumí číst). Základní výzdobu děláme na Mikuláše, pečeme jediné cukroví - a to perníčky tak až jeden dva týdny před Vánocemi (máme recept na ty, co jsou hned „jedlé“ - a jinak, já nejraději ty tvrdé, ty rozbředlé, které fasujeme na návštěvách u příbuzných mi moc nejednou a malé taky ne).
S manželem si moc dárků taky nedáváme, jen pokud má někdo opravdu nějaké přání, jinak to jistí spousta knížek a občas zajímavá čokoláda. A zbytek rodiny, přátel a známých poslední dobou dostává originální dárky z gastronomie. Když si někdo něco doopravdy přeje, rádi mu uděláme radost, ale většinou dospěláci už nemají tušení a trefovat se je často obtížné. Jedlými dárky se toho moc nezkazí, alespoň se jim rozšíří obzory, něco zajímavého ochutnají. Nesnáším „dar pro dar“ - kdy prostě něco být musí a pak z toho nakonec vypadnou lapače prachu, které se po pár měsících šupnou do skříně nebo dokonce do popelnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák