Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj!
Tak já mám čtyři děti a jsem moc spokojená.
Je to hukot, nebudu zastírat, že to má co dočinění s plavbou na růžovém obláčku a odrážení se pampeliškama, ale my jsme chtěli s manželem vždycky kupu dětí a jsme za to rádi
.
Jak tu někdo psal, muselo se pořídit větší auto, ale jinak si nevzpomínám na nějakou jinou komplikaci
!
Finančně je to náročné, ale neřekla bych, že nějak extrémně.Manžel je ze 7 sourozenců a taky to zvládli s grácií. ![]()
Naše děti se neustále vyhledávají a jakmile někdo není i stolu je to znát
.
Občas dělám smírčího soudce, ale toho člověk dělá i u dvou sourozenců
.
Ahoj
!
Radkamysacek píše:
Ahoj ja nevím jak ty ale já mam tři kluky a ted čekam dvojčata,myslím si že to je každého věc a uvážení kolik chce mít nebo má dětí.
Díky a gratuluji
merett píše:
já vidím jediné mínus že se nevlezete do běžnýho auta, tam dáte jen max 3 děti…
na auto sem úplně zapoměla..Nějak jsem ho vypustila ![]()
Alice19761 píše:
Ahoj!Tak já mám čtyři děti a jsem moc spokojená.
Je to hukot, nebudu zastírat, že to má co dočinění s plavbou na růžovém obláčku a odrážení se pampeliškama, ale my jsme chtěli s manželem vždycky kupu dětí a jsme za to rádi
.
Jak tu někdo psal, muselo se pořídit větší auto, ale jinak si nevzpomínám na nějakou jinou komplikaci
!
Finančně je to náročné, ale neřekla bych, že nějak extrémně.Manžel je ze 7 sourozenců a taky to zvládli s grácií.
Ahoj.
Občas dělám smírčího soudce, ale toho člověk dělá i u dvou sourozenců.
![]()
!
Nádherný optimistický příspěvek
díky
![]()
mám dvě velké holky… a dvouletého synka.. jsem na mateřské a je mi doma dobře…
představa že půjdu do práce mě moc nevoní..
ale do dalšího dítěte ne! finančně bychom to nezvládli! už teď je potíž!
ale kdybych se nemusela ohlížet na finance a vše s tím spojené tak po citové stránce bych do toho šla! ![]()
Alice19761 píše:
Ahoj!Tak já mám čtyři děti a jsem moc spokojená.
.
!
Finančně je to náročné, ale neřekla bych, že nějak extrémně.Manžel je ze 7 sourozenců a taky to zvládli s grácií.
Ahoj.
Občas dělám smírčího soudce, ale toho člověk dělá i u dvou sourozenců.
![]()
!
stejné jako u nás ![]()
mila2113 pokud se na to citis, jak po strance financni, tak i dalsi, tak proc do toho nejit
Osobne te uz predem obdivuji
, vlastne obdivuju vsechny rodice, kteri maji vice nez tri deti ![]()
Ja bych uz do 4 nesla, ale to je taky mozna tim, ze moje deti jsou si vekove stejne a nemam uz potrebu jim do toho zasahovat dalsim sourozencem, a ani finance na to nemame, uz ty tri deti jsou pro nas financne narocne, a me uz jaksi biologicke hodiny prozatim dotikaly
, takze smele do toho, pokud tomu nic nebrani
![]()
Příspěvek upraven 10.01.11 v 10:22
Je fakt že nejsme žádní Onassisové ale já bych moc chtěla.Nejsem už nejmladší tak pokud né ted už nikdy ![]()
ahoj tak já mám 4 děti přítel 4 děti dohromady 6
…každý jsme šel do vztahu s 2ma,příroda si s námi pohrála a nadělila dvojčátka
…
Tak 4 dítě řeším taky, mám kluka 16, holku 11, a teď miminko 9 měsíců,a pořád si říkám že by malej měl mít parťáka. Je spousta důvodů proč nemít další dítě, peníze- vidím kolik stojí ty dvě starší, můj věk, poslední těhotenství nebylo pohodové, manžel hodně pracuje tudíž nepomáhá, babičky nejsou.
Kolikrát je to u nás na palici, ty dva starší se neustále hádaj, řvou po sobě, mlátěj se…ale když se něco děje, když někdo třeba ubližuje holce tak to jde velkej brácha řešit
nebo když si vezmou malýho a hrajou si s ním
to jsou takový chvilky že bych to nevyměnila za nic na světě.I když kolikrát padám na hubu a říkám si že už fakt nemůžu, že to nezvládnu tak se pak stane něco co mě nabije neuvěřitelnou energií a jedu dál.
Takže jediný co mě teď jakoby brzdí je strach abych nemusela ležet třeba v nemocnici, protože by se neměl kdo starat o prcka.
já bych upřímně čtvrté taky chtěla, kdybych si byla jistá že to bude kluk, aby měl náš jediný syn parťáka, tak do toho jdu i podle (-:
ale protože tu jistotu nemám, a manžel čtvrté dítě dobrovolně už nechce (já ho chápu), děcka jsou mrňata a dají zabíračku na nervy, tak zůstáváme u těch třech. Ale za mě, čtvrté bych chtěla, myslím, že by jsme pak byli úplní.
Hodaka píše:
Tak 4 dítě řeším taky, mám kluka 16, holku 11, a teď miminko 9 měsíců,a pořád si říkám že by malej měl mít parťáka. Je spousta důvodů proč nemít další dítě, peníze- vidím kolik stojí ty dvě starší, můj věk, poslední těhotenství nebylo pohodové, manžel hodně pracuje tudíž nepomáhá, babičky nejsou.
Kolikrát je to u nás na palici, ty dva starší se neustále hádaj, řvou po sobě, mlátěj se…ale když se něco děje, když někdo třeba ubližuje holce tak to jde velkej brácha řešitnebo když si vezmou malýho a hrajou si s ním
to jsou takový chvilky že bych to nevyměnila za nic na světě.I když kolikrát padám na hubu a říkám si že už fakt nemůžu, že to nezvládnu tak se pak stane něco co mě nabije neuvěřitelnou energií a jedu dál.
Takže jediný co mě teď jakoby brzdí je strach abych nemusela ležet třeba v nemocnici, protože by se neměl kdo starat o prcka.
U nás je to stejné ![]()
marketm píše:
ahoj tak já mám 4 děti přítel 4 děti dohromady 6…každý jsme šel do vztahu s 2ma,příroda si s námi pohrála a nadělila dvojčátka
…
Aty píše:
já bych upřímně čtvrté taky chtěla, kdybych si byla jistá že to bude kluk, aby měl náš jediný syn parťáka, tak do toho jdu i podle (-:ale protože tu jistotu nemám, a manžel čtvrté dítě dobrovolně už nechce (já ho chápu), děcka jsou mrňata a dají zabíračku na nervy, tak zůstáváme u těch třech. Ale za mě, čtvrté bych chtěla, myslím, že by jsme pak byli úplní.
Jé, to je krásně napsané!
![]()
mila2113 píše:marketm píše:
ahoj tak já mám 4 děti přítel 4 děti dohromady 6…každý jsme šel do vztahu s 2ma,příroda si s námi pohrála a nadělila dvojčátka
…
![]()
pěkný počty
a gratuluji k dvojčátkům
![]()
Taky se mi líbilo počítání! ![]()