Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Čikii
To je teda peknej vul… Za muze bych ho nechtela, i kdyby mel domu 10.
Příspěvek upraven 19.01.15 v 08:42
Moje mamka mi hodně pomáhá, bez ní bych nemohla do práce. Takže malou hodně hlídá, kluka vezme ze školky a pak ho taky má, než dojdu z práce. Včera kluk fakz zlobil, ubližoval ségře, dělá jí takové ty promyšlené naschvály. On sedí s nimi v tom pokojíku, malá brečí, tak tam jdu a říkám mu, jestli by nemohl trochu zasáhnout a usměrnit ho a on mi na to řekl, že jak jsem si je s mámou vychovala, takové je mám. Snažím se mu pak v dobrém vysvětlit, že mi to vadí, a on mi na to vždycky řekne, že je to ale pravda a pravda bolí a nehezky se poslouchá.
@pikola píše:
Rekla bych mu, ze az si zadkem protlaci dva mice velikosti ditete, budem si rovni.
JO k narozeninám bych mu zaplatila simulátor porodních bolestí ![]()
@Čikii píše:
No on chce pořád zásluhy. Po porodu, a nebyl procházka růžovou zahradou, přišla švagrová, podívat se na malýho a chváila, že jsem dobrá, jak jsem to zvládla a že jsem porodila krásný miminko. No a on se už v den porodu nafoukl, že jako jemu upíráme zásluhy, že on na tom všem má velkou zásluhu, myslel to smrtelně vážně, a od té doby se to táhne už 5 let.
Ze by zarlil na to, ze ty jsi porodila?
A ma nejake opravdu jen svoje zasluhy? Jako ze by treba udelal zahradu, detem vyrobil nabytek, neco, co by se dalo uprimne obdivovat? Vis jak to maji chlapi s chvalou
@Bibi239 píše:
Tak to rikej taky, kdyz je hypoteka na vas oba a deti jsi porodila taky
To já mu říkám, že on si jen zasouložil a všechno jsem to odmakala já. Na to mi řekne, že tak to příroda zařídila, že rodí žena, ale muž je ten, bez koho by to nikdy nebylo. Nejhorší je, že to myslí vážně. On postavil dům, zplodil syna a zasadil strom.
@martina.se píše:a jakou zásluhu měl? tu jednu spermii
to je fakt mazec..
ta spermie by mu bez Tebe byla platná, jak mrtvýmu zimník
Zatímco jí by bez spermie byla její vajíčka i s dělohou platná zrovna tolik.
![]()
Je to stejně smysluplná diskuze jako ta o tom jestli bylo dřív vejce nebo slepice.
@Bibi239 píše:
Ze by zarlil na to, ze ty jsi porodila?A ma nejake opravdu jen svoje zasluhy? Jako ze by treba udelal zahradu, detem vyrobil nabytek, neco, co by se dalo uprimne obdivovat? Vis jak to maji chlapi s chvalou
No, jestli já ho nechválila moc. Právě vím, jak to mají. On je dobrý, postará se, obstará, zvládne všechno a miluje slova chvály, tak chválím jak blbá. Jenže tahle věta, ta mě drtí.
@Čikii Soucítím, třeba je jinak miliónovej, ale jak jsem si to přečetla, vehnala se mi krev do hlavy, já takovýhle kecy nemusím, 100× omílaný moudra, co nemají žádnou objektivní hodnotu, který slouží jenom k posílení ega jedince. To dělají senilní jedinci. Řekla bych mu, že inteligentní jedinec MYSLÍ když cokoliv vypustí z úst. A objektivní pravda se pozná podle toho, že jde použít nejen ve vzteku na manželku, ale i normálně všude venku mezi lidma - i u soudu. Tam by se mu vysmáli - je to jasně dům na hypotéku vás obou a děti vás obou. A jestli se chce počítat za inteligenta tobě rovného, tak že už nikdy nic takovýho z úst nevypustí.. A jestli si nadále bude myslet, že ti DAL dům, tak ať si zařídí všechny náležitosti a dá ti ho doopravdy
. Děti nemusí, z těch už se stejně nevykroutí ![]()
@jahuhudka píše:
JO k narozeninám bych mu zaplatila simulátor porodních bolestí
Skoda penez, to bych si za ne radsi udelala s detmi hezkej den, nez je investovat do takovyho… ![]()
@jahuhudka píše:
JO k narozeninám bych mu zaplatila simulátor porodních bolestí
na to usměje a řekne mi, že porod je nic, že on zažil vojnu a to bylo teprve něco. A myslí to vážně, kdyby legrace, ale ne, on to myslí vážně. Dneska ráno před odchodem do práce začal s tím domem, to mě dorazil.
@Virginia píše:
Zatímco jí by bez spermie byla její vajíčka i s dělohou platná zrovna tolik.![]()
![]()
Je to stejně smysluplná diskuze jako ta o tom jestli bylo dřív vejce nebo slepice.
pokud to chlap takhle prezentuje, nemá to v hlavě v pořádku.. Nezlob se na mě, ale myslíš, že on je ten borec, díky kterýmu se země točí? Proto to píšu, jak to píšu. Jasný, že jedno bez druhýho nejde, ovšem říkat pak tohle babě ![]()
@Čikii a chválí on tebe? Kdy ty jsi naposled slyšela-jsi dobrá, jak to zvládáš, děkuji ti za to, že jsi mi v bolestech porodila nádherné zdravé děti, děkuji za to, že jsi uvařila, vyprala, postarala se, že… doplń si sama.
Až ti zase řekne, že ti dál 2 děti, tak mu jen suše odpověz „Když myslíš…“
A dál bych ho ignorovala. A na dům mu řekla, že nevidíš, že bys byla v katastru jediným vlastníkem, tak ať ti to zopakuje, až budeš.
@wanillca píše:
Skoda penez, to bych si za ne radsi udelala s detmi hezkej den, nez je investovat do takovyho…
A mě by to za to stálo, jen ho tam dostat
I bych si to natáčela
Byl by to spíš dárek pro mě, škodolibě bych se na něj chodila koukat
Vlastěn bych si hezký den udělala ![]()
@Virginia píše:
Zatímco jí by bez spermie byla její vajíčka i s dělohou platná zrovna tolik.![]()
![]()
no právě, úplně o ničem. A den za dnem, měsíc za měsícem a rok za rokem mě ta věta drtí víc a víc. Už mu ani neříkám, že mám na dětech taky trochu podíl, protože tak to přeci příroda zařídila.