Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No souhlasila bych s @berry4, bych řekla, že na to kápla, jsi evidentně schopná žena, což on „pán tvorstva“ nemůže potřebovat.
Třeba se bojí, že by jsi ho mohla opustit? Nemá třeba nějakou špatnou zkušenost?
@jahuhudka píše:
Kdykoliv děto zazlobí, neuklidí, atd… tak běž za ním a vytrvale mu opakuj, že to teda ti měl co dát, že ti dě+ti ničí nervy
No jo, a on poví, že to je výsledek její výchovy a výchovy její matky, co?
Já myslím, že v tom, co psala @Berry je velký kus pravdy.
Mi muž opakovat, ať mu hlídám JEHO dítě, uklízím JEHO dům, který mi dal, abych se měla jako v bavlnce, tak ho asi zabiju. Nesnesla bych, aby mi dával najevo, že on je pán tvorstva, který blahosklonně hází kaviár tomu plebsu v podzámčí.
@Denisa56 píše:
Zeptala ses ho, jestli se sám před sebou necítí trapně, že ze sebe vypouští takový krávoviny, jako že ti DAL děti? Že, při vší úctě k němu, jak ho máš ráda a vážíš si ho, tohleto jeho omílání a zdůrazňování jeho „zásluh“ začíná být důvodem, proč si ho přestáváš vážit. A zda by s tím nemohl ve svém vlastním zájmu ubrat a přestat, že to snad nemá zapotřebí.
Anebo bych mu, pokaždé, když s tím začne nebo něco takového vypustí z úst, vrazila jednu pěstí. "Je, promiň, ale to víš, ty máš neodolatelné puzení tohle pořád říkat a já jsem začala mít neodolatelné puzení to za to pokaždé jednu pořádnou natáhnout.
hele, to je přesně. Já už přesně vím, že to přijde a mám takovou chuť mu jí natáhnout, dřív, než to řekne ![]()
@Čikii píše:
No on chce pořád zásluhy. Po porodu, a nebyl procházka růžovou zahradou, přišla švagrová, podívat se na malýho a chváila, že jsem dobrá, jak jsem to zvládla a že jsem porodila krásný miminko. No a on se už v den porodu nafoukl, že jako jemu upíráme zásluhy, že on na tom všem má velkou zásluhu, myslel to smrtelně vážně, a od té doby se to táhne už 5 let.
no tak to bych si to asi uz hodila poslouchat to porad
To samozrejme myslim ironicky, ale hodne by mi to vadilo.
@Čikii píše:
ty bláhotakhle jsem to nikdy neviděla. To nemám pocit, že by se mnou jako manipuloval
a to on mě pochválí a ocení. Snad
Tos mi teď nasadila brouka do hlavy.
To si ho tam zase nasadit nenechej…to by mohlo dopadnout stylem: @berry4 vlastně říkala, že mě psychicky týrá a manipuluje se mnou, tak to asi bude pravda. Berry k vám domů nevidí. Všude je něco, a Ty si zrovna stěžuješ na jednu věc - v podstatě vytrženou z kontextu celého manželství a berry z toho udělá rychlý závěr. To se mě nelíbí ![]()
@Virginia píše:
No jo, a on poví, že to je výsledek její výchovy a výchovy její matky, co?Já myslím, že v tom, co psala @Berry je velký kus pravdy.
Mi muž opakovat, ať mu hlídám JEHO dítě, uklízím JEHO dům, který mi dal, abych se měla jako v bavlnce, tak ho asi zabiju. Nesnesla bych, aby mi dával najevo, že on je pán tvorstva, který blahosklonně hází kaviár tomu plebsu v podzámčí.
Bych mu řekla že to není možné, že si mě vybral jako matku, tak musím být pro ty jeho spermijky přece dokonalá (nevybral by si přece něco vadného) ![]()
TAkže jediná možnost je vada na jeho spermiích ![]()
@jahuhudka píše:
Osobně si, myslím, že i když to ostatní nepíší, myslíme si totéž, tohle prostě není normální a považuji to za psychický terorPokud by to nechápal, vracela bych mu to stejnou mincí, dokud by nepochopil, jak je to otravné
Jo, je divnej ![]()
@Mirka Dušínová píše:
No souhlasila bych s @berry4, bych řekla, že na to kápla, jsi evidentně schopná žena, což on „pán tvorstva“ nemůže potřebovat.Třeba se bojí, že by jsi ho mohla opustit? Nemá třeba nějakou špatnou zkušenost?
jánad tím, co napsala Berry pořád přemýšlím. Nikdy mě nenapdalo na to takto koukat. Špatnou zkušenost nemá. No ano, děti bych zvládla v pohodě uživit bez něj, ale nemyslím, že by se bál, že ho jako opustím, až na ty kecy máme myslím normální vztah. Děti jsme dlouho neměli, do té doby to nikdy nepoužíval, takové to jeho jsem ti dal. Zvláštní je, že jsem potřebovala auto, můj veteránek už mi dosluhoval, a bez auta si to neumím představit, koukal jsem, které by se mi líbilo, hledala a tak, a fakt jsem k vánocům dostal nové auto, podle mých představ. To neřekne, dal jsem jí auto, při tom by to byla pravda. No há už nevím, se v tom plácám.
@LolitkaP píše:
To si ho tam zase nasadit nenechej…to by mohlo dopadnout stylem: @berry4 vlastně říkala, že mě psychicky týrá a manipuluje se mnou, tak to asi bude pravda. Berry k vám domů nevidí. Všude je něco, a Ty si zrovna stěžuješ na jednu věc - v podstatě vytrženou z kontextu celého manželství a berry z toho udělá rychlý závěr. To se mě nelíbí
To je určitě pravda, ale po tom co jsem si tady přečetla, mě napadá, že on je asi hodný člověk, takže „nemá na to“, ženu usadit tam kde by ji chtěl mít - tedy pod pantoflem, tím, že by jí třeba jednu fláknul nebo něco vyloženě zakázal - třeba chodit do práce. Ale prostě se bojí její nezávislosti a tak ji shazuje alespoň takovými pitomými řečmi.
@Čikii píše:
jánad tím, co napsala Berry pořád přemýšlím. Nikdy mě nenapdalo na to takto koukat. Špatnou zkušenost nemá. No ano, děti bych zvládla v pohodě uživit bez něj, ale nemyslím, že by se bál, že ho jako opustím, až na ty kecy máme myslím normální vztah. Děti jsme dlouho neměli, do té doby to nikdy nepoužíval, takové to jeho jsem ti dal. Zvláštní je, že jsem potřebovala auto, můj veteránek už mi dosluhoval, a bez auta si to neumím představit, koukal jsem, které by se mi líbilo, hledala a tak, a fakt jsem k vánocům dostal nové auto, podle mých představ. To neřekne, dal jsem jí auto, při tom by to byla pravda. No há už nevím, se v tom plácám.
To je od něj zase hezký.
Zařiď se podle svýho
.
@Čikii píše:
TAk tohle je možná ono, že jste nemohli mít děti dlouho a on si připadal jako chlap, že selhal
A teď si potřebuje tu chlapskou chloubu připomínat
@jahuhudka píše:
Nedělaají tohle araby? Že dítě je jejich,,majetek,, a ženská je jen prostředek, který se stará o JEHO dům, JEHO děti
Takhle mi to tedy nevyznělo… To mi přijde zcestné ![]()
@LolitkaP píše:
To si ho tam zase nasadit nenechej…to by mohlo dopadnout stylem: @berry4 vlastně říkala, že mě psychicky týrá a manipuluje se mnou, tak to asi bude pravda. Berry k vám domů nevidí. Všude je něco, a Ty si zrovna stěžuješ na jednu věc - v podstatě vytrženou z kontextu celého manželství a berry z toho udělá rychlý závěr. To se mě nelíbí
no my právě jinak máme spokojený vztah, nemáme nespory a on je hodný prorodinný typ
Nemám si jinak na co stěžovat a děti mám moc rád. Ale tohle je prostě šedá z=na, jsem si říkala, založím diskuzi, jse tu ž dlouho tři roky, jen čtu anepřispívám, dostanu sodu, že co bych chtěla, že mi ty děti fakt dal, že má pravdu a ať neřeším kraviny a já pak ty jeho řeči budu lépe snášet, protože přeci i ostatní vidí, že řeším kraviny
a ono ne
sakra ![]()
@Mirka Dušínová píše:
To je určitě pravda, ale po tom co jsem si tady přečetla, mě napadá, že on je asi hodný člověk, takže „nemá na to“, ženu usadit tam kde by ji chtěl mít - tedy pod pantoflem, tím, že by jí třeba jednu fláknul nebo něco vyloženě zakázal - třeba chodit do práce. Ale prostě se bojí její nezávislosti a tak ji shazuje alespoň takovými pitomými řečmi.
Asi tak. Je hodný, milý, žádný problém. Proč má teda potřebu neustále ženu shazovat? I když je mu řečeno, ať to nedělá?
Prý není hloupý, tak určitě porozumí mluvenému slovu. A pokud to ví, že jí to vadí, proč to stále opakuje? Potřebuje mít pocit moci a převahy? Asi jo.
Vždyť on na tebe normálně jenom zarli. Píšeš, ze to začlo po porodu. Asi si dobře uvědomuje, co to obnáší - těhotenství a porod, pak pece o decka, k tomu práce.. Najednou vidí, ze toho zvládneš víc jak on. A to si ve své chlapske ješitnosti nechce připustit.