Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mirka Dušínová píše:
To je určitě pravda, ale po tom co jsem si tady přečetla, mě napadá, že on je asi hodný člověk, takže „nemá na to“, ženu usadit tam kde by ji chtěl mít - tedy pod pantoflem, tím, že by jí třeba jednu fláknul nebo něco vyloženě zakázal - třeba chodit do práce. Ale prostě se bojí její nezávislosti a tak ji shazuje alespoň takovými pitomými řečmi.
no to on zase nemá moc mi cokoliv zakázat a dostat mě pod pantofel. Já jsem takový nekonfliktní typ, ale mám se ráda, takže bych se nenechala dotlačit do kouta. Do práce chodím, na zkrácený úvazek, abych doma nezcvokla a můžu, protože mám rodiče v důchodu. A že by to používal jako formu „nátlaku“ to mě nikdy nenapdlo ![]()
@Čikii Jak říkám, všude je něco a každý člověk má svoje mouchy, kvůli kterým by s ním třeba nikdo jiný nebyl. Radit je těžko, protože on to fakt nevidí
a já bych ho jenom kvůli tomuhle neopouštěla. Toť za mě ![]()
@Čikii až zase bude pronášet tu svou kouzelnou větu
přirovnala bych ho k islamistům, jak tu už někdo psal
a sama jsi napsala, že je ze srdce nesnáší, třeba jen ta představa, že má stejně blbé myšlení jak oni by tu jeho větu mohla vymazat z jeho repertoáru ![]()
@jahuhudka píše:
TAk tohle je možná ono, že jste nemohli mít děti dlouho a on si připadal jako chlap, že selhalA teď si potřebuje tu chlapskou chloubu připomínat
Ne, my jsem nechtěli mít děti, tedy nechtěli, prostě jsme je měli, až jsme je chtěli a přišel na ně čas a to celkem bez problémů, obě.
Je to manipulátor, vědomě Tě psychicky týrá, normální to není. Při jeho inteligenci moc dobře ví, co dělá.
@Čikii
Já bych se i přes větu „Dal jsem ti dvě děti“ přenesla, začala bych to používat hodně zhusta taky, klidně bych někdy s úsměvem řekla „Lásko umyj prosím tě dnes nádobí, kromě toho, že jsem ti dala dvě děti a dům, jsem ti dala i večeři, tak to pro mě určitě uděláš…“, prostě bych se mu to snažila nadměrným používáním a děláním si z toho srandy znechutit (protože tvoje vytočení ho podle mě spíš podporuje, když si z toho budeš dělat srandu, vezmeš mu vítr z plachet, ale otcovství bych taky nikdy nezpochybňovala).
Co bych ale nekousla, je jeho věta o tom, že jak si děti vychováš, takové je máš. Výchova je záležitost obou rodičů, a jestli se od ní chlap distancuje, když se mu to hodí, je to srab, a důrazně bych si o tom s ním promluvila. Jestli totiž jako otec trpí „špatnou výchovu svých dětí jejich matkou a babičkou“, je to ignorant, přece když vidím ve výchově něco, co se li nelíbí, tak jako rodič zasáhnu, a ne že jen řeknu tomu druhému, že to dělám špatně a pravda bolí, ne?
@Čikii píše:
Ne, my jsem nechtěli mít děti, tedy nechtěli, prostě jsme je měli, až jsme je chtěli a přišel na ně čas a to celkem bez problémů, obě.
V tom případě už nevím jak bych ho omluvila. Pro mne by to byl psychický teror.
@LolitkaP píše:
@Čikii Jak říkám, všude je něco a každý člověk má svoje mouchy, kvůli kterým by s ním třeba nikdo jiný nebyl. Radit je těžko, protože on to fakt nevidía já bych ho jenom kvůli tomuhle neopouštěla. Toť za mě
no to já ho ani nechci opouštět, jen už jsem to potřebovala vyventilovat a třeba dostat nějakou radu. Muslima na něj použiju. Se mi vždycky vybaví v hlavě taková ta věta, že nejhorší je srážka s blbcem, ta nejde vyhrát. Až se za to stydím, nechci říct, že je blbec. Ale při tom hovoru, víš jak, říkám, ale ty jsi mi je nedal, my jsme se rozhodli, zasouložili si, já otěhotněla, já je složitě odnosila, já je porodila. já je dala tobě. a on mi na to nevěřícně řekne, že ale on musel dát tu spermii a ten oplodňovací sex. A není argument, který by mu to vyvrátil.
@jahuhudka píše:
V tom případě už nevím jak bych ho omluvila. Pro mne by to byl psychický teror.
no, ach jo. Taky to je teror, mě to hrozně deptá.
@Čikii píše:
no to on zase nemá moc mi cokoliv zakázat a dostat mě pod pantofel. Já jsem takový nekonfliktní typ, ale mám se ráda, takže bych se nenechala dotlačit do kouta. Do práce chodím, na zkrácený úvazek, abych doma nezcvokla a můžu, protože mám rodiče v důchodu. A že by to používal jako formu „nátlaku“ to mě nikdy nenapdlo
No jako fakt těžko soudit z pár informací, ale to co jsi popsala, třeba i ty kecy s tou výchovou, jsou fakt na přesdžku a není to standardní chování - možná bych mu tu diskuzi dala přečíst ![]()
@elvia2 píše:
Je to manipulátor, vědomě Tě psychicky týrá, normální to není. Při jeho inteligenci moc dobře ví, co dělá.
Musím na to chytře, taky mám svou inteligenci, doteď jsem to neviděla, musím to promyslet.
@Čikii tak jeho spermie nebyla snad jediná na světě, vlastně by on měl být rád, že sis vybrala zrovna tu jeho ![]()
@Čikii píše:
no, ach jo. Taky to je teror, mě to hrozně deptá.
JAko, rodinu bych kvůli tomu neničila, ale fakt bych mu dala sežrat jeho vlastní meducínu.
Trochu mi to připomíná mého manžela, jen s jinou „verzí“ a to „jsi trochu psychicky labilní“ v okamžiku, kdy začnu brečet u filmu, který mě dojme, nebo když se pohádáme, apod. Dříve jsem to přecházela, ale nevedlo to k ničemu. Pak jsem použila variantu ohrazení, tak to nevedlo k ničemu, jen to (nebo mi to alespoň tak přišlo) zvýšilo četnost. Pak jsem párkrát řekla „jo, fakt?“ nebo „že o tom ani nevím“ a přijde mi, že to zabralo. Pak taky zkoušel na mě „že nejsem praktická pro život“, ale na to jsem mu odpověděla „možná, že ne, ale na to, abych se dokázala postarat o sebe (a nyní i o děti), to stačí“, zkusil to ještě párkrát a pak přestal.
Zkus něco v tomto duchu. Nevím jestli u toho druhého výroku jsem ho znejistěla a ubral na obrátkách, ale zatím mám pokoj (ťuk, ťuk).
@zrcadlo no, to jsem vyletěla málem z kůže. Jsem mamče vděčná, že je s malpu doma a já můžu na pár dnů do práce. A malá je zvláštní stvořeníčko, nějaké soukromé jesle nejsou pro ní, je s milovanou babičkou a dědou a je spokojená, miluje je a je u nich šťastná. Malý by taky nejraději ne do školky, ale k babičce, takže si ho berou po obědě, i když by nemuseli. Je pravda, že nevychovávají, jsou rozmazlovači, ale po nich nikdo výchovu nechce, děti velmi dobře rozlišují, co mohou u babičky a co doma. Takže mě to nadzvedlo hodně, ty jeho řeči. A to jsme fakt vylítla. Proto to korunoval tím, že pravda bolí.