Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Čikii určitě bych neřešila manželství, jak tady občas zaznívá, vadí Ti konkrétní slovní spojení, tak bych se soustředila na to, ani náhodou bych nenaznačovala manželovi, že děti nejsou jeho, jak tady také zaznělo, Ty nechceš Váš vztah měnit, jenom nechceš, aby Ti říkal tu svou mantru. Já bych ho asi udeptala jeho vlastní zbraní a říkala bych to tak často, jak by to jen šlo, snad by mu doteklo, jak je to směšné - např. dal´s mi dvě děti a dům, dám Ti večeři, dal´s mi dvě děti a dům, dám Ti ponožky do šuplíku, dám Ti cukr do kafe..
Prostě za mě, řeš opravdu, co Tě štve a nehledej problémy tam, kde nejsou.
@Čikii hlavne at nema to posledni slovo, na tom taky neco je.
@Peprminta píše:
@Čikii určitě bych neřešila manželství, jak tady občas zaznívá, vadí Ti konkrétní slovní spojení, tak bych se soustředila na to, ani náhodou bych nenaznačovala manželovi, že děti nejsou jeho, jak tady také zaznělo, Ty nechceš Váš vztah měnit, jenom nechceš, aby Ti říkal tu svou mantru. Já bych ho asi udeptala jeho vlastní zbraní a říkala bych to tak často, jak by to jen šlo, snad by mu doteklo, jak je to směšné - např. dal´s mi dvě děti a dům, dám Ti večeři, dal´s mi dvě děti a dům, dám Ti ponožky do šuplíku, dám Ti cukr do kafe..Prostě za mě, řeš opravdu, co Tě štve a nehledej problémy tam, kde nejsou.
Jo! Tohle je dobrá taktika. Bych si z toho sama sobě udělala zábavu a jak píšeš, říkala mu to při každý ptákovině. A kdyby mu to lezlo na nervy a ohradil se, ať to neříkám, tak bych odpověděla - no co, vždyť je to přece pravda. ![]()
@Čikii píše:
Musím na to chytře, taky mám svou inteligenci, doteď jsem to neviděla, musím to promyslet.
Musím říct, že já taky dlouho neviděla a neslyšela
. Ale pak během jednoho měsíce, co jsem se setkala s několika ženami, které na tom byly stejně jako já, nebo vyloženě se snažily odejít ze vztahu, kdy chlap manipuluje a psychicky týrá a vydíra, tak mě to „docvaklo“ a od té doby se snažím manželovy manipulace odvracet a je jich stále méně. Zatím ho nechci opustit, ale taky nechci, aby se mnou jednal tak jak jednal.
@LolitkaP proč rychlý závěr? Jen čtu a skládám si indicie
V podstatě jsem to jen nastínila do jiného úhlu, než tu už zaznělo. Že to není možné? Nebo že by bylo?
To nevím určitě, to by se prokázalao v podstatě až při lámání chleba.
Zakladatelka píše, že on by se NEbál, že ho opustí.
A to je možná právě to!
Co by dělal, kdyby došlo k ohrožení?
Dal by jí ty dvě děti, co jí dal, nechal by jí dům, co jí dal a šel pryč?
Nemyslím si ![]()
Heled´ne, že takoví lidé neexistují. Existují. Před třema lety jsem řešila doslova útěk jedné ženy od takového muže.
Jak on byl pozorný, jak on je opečovával, ale na druhou stranu jí dával ostentativně najevo, že ON jí dal, On zařídil, ON to, on ono…
A když toho měla plné zuby, plné zuby téhle zlaté klece a věčného vyzdvihování se, tak se z chlapa stal magor. Zamykal ji, bil ji, směla ven jen bez syna, aby měl záruku, že se vrátí.
Nakonec utekla bez ničeho, jen se synem a pár věcmi.
Já nevím, jak je to jinak ve vztahu @Čikii a jejího muže v běžných věcech-třeba jestli smí chodit sama na večírky, za zábavou, jestli může mít i volnou ruku ve finančních záležitostech, nebo fin. agendu vede jen on sám, nevím toho hodně. Jen opravdu čtu a skládám.
Ono hodně věcí se vším souvisí, to si musí přebrat sama.
Každopádně já nejsem diplomat, preferuji rovnocenný vztah, není moje-tvoje, ale NAŠE. ![]()
@Peprminta píše:
@Čikii určitě bych neřešila manželství, jak tady občas zaznívá, vadí Ti konkrétní slovní spojení, tak bych se soustředila na to, ani náhodou bych nenaznačovala manželovi, že děti nejsou jeho, jak tady také zaznělo, Ty nechceš Váš vztah měnit, jenom nechceš, aby Ti říkal tu svou mantru. Já bych ho asi udeptala jeho vlastní zbraní a říkala bych to tak často, jak by to jen šlo, snad by mu doteklo, jak je to směšné - např. dal´s mi dvě děti a dům, dám Ti večeři, dal´s mi dvě děti a dům, dám Ti ponožky do šuplíku, dám Ti cukr do kafe..Prostě za mě, řeš opravdu, co Tě štve a nehledej problémy tam, kde nejsou.
Na tohle já bych neměla. Jak u blbých na dvorečku a hlavně si myslím, že tímhle zrovna u něho nic nevyřeší…dám ti ponožky do šuplíku - vždyť podle jeho logiky to je přesně takhle správně…
@berry4 píše:
Tak. Tohleto všechno vysvětluje.
Má tě ve své moci, jsi jeho majetek, služka. TY HO PROSÍŠ A SLIBUJEŠ, ŽE MU DÁŠ VŠE NA SVĚTĚ KDYŽ…?
Ty bereš jako ocenění, když pochválí někdo vzhled vaší dcerky a on dodá, že je po mamince-svém majetku, který si vybral do inventáře a chlubí se jím? Chlubí se kusy? Teda jestli chápeš, co tím chci říct?
On komentuje faktický stav věcí?
Vlastně ano.
Ty bud´ráda, že máš mně, děti, barák, protože JÁ jsem ti to dal.
Tvoje zásluhy jsou NIC. Že byjsi to stejné mohla mít klidně s někým jiným, kdo ti tohle nebude dennodenně předhazovat je nemyslitelné, protože JÁ tě budu deptat a týrat psychicky, aby jsi pochopila, že BEZ MNE jsi NULA, s nikým jiným by jsi být nemohla, neměla by jsi to atd.
Co na tom, že ty jsi vlastně úžasná osobnost, verlice schopná -děti, práce, finance, spoluúčast na rodinném rozpočtu a jánevimco, tohle ti holka totiž v té jeho hlavě nesmí dojít. Že jsi v podstatě schopnější, než on.
Tak tě deptá, shazuje, udržuje v jakémsi stavu závislosti na něm, dennodeně ti to předhazuje, aby jsi měla čas zaměstnávat svoji hlavu jen tímto, ne realitou.
Jo, ano, taky jsem kdysi s takovým chlapem žila.
Také mě tak neustále deptal.
Jak mě je ale fajn, že s ním už 14 let nejsem.
Tak nějak. Ale jinak začínám mít pocit, že zakladatelka je s ním vlastně spokojená a ráda se od něho nechá hýčkat a přestávám tudíž chápat, proč to tady vůbec řeší… ![]()
Tak nevím, ale vůbec mi nejde do hlavy, jak může chlap vypustit z pusy takovou kravinu, že „dal 2 děti“. Od kdy je spermie dítě?
![]()
Je mi z něj špatně. Rozhodně, jak píšeš, není jeho jedinou chybou to, že pořád opakuje, že ti dal děti a dům, které jsou ale vás obou. To, že výchovu dětí přenechává jen na tobě a babičce dětí a pak nadává na chování dětí a nechá je si ubližovat, to je s prominutím chování blba a on to nemá v hlavě v pořádku. Zařídila bych se po svém, pokud pořád opakuje, že ti děti a dům dal, tak bych mu jednoho dne sbalila a řekla, že děkuji za to, že mi dal děti a dům a teď už ho k ničemu nepotřebuji a může jít o dům dál a darovat to samé zas někomu jinému
.
@Čikii píše:
to už jsi druhá, co mluví o psychoterorumusím o tom popřemýšlet.
Klidně popřemýšlej, ale taky si uvědom, co za ženské to tu píše. Bery se „přiznala“, že s takovým chlapem žila… takže je dost pravděpodobný, že teď „psychické týrání“ vidí všude. Stejně jako když tu napíšeš, jestli je normální, že Tvuj chlap pije denně pivo a sesype se horda přispěvatelek, co měli otce nebo manžela alkoholika a začnou ti vykládat, že kdo vypije víc jak jedno pivo měsíčně je alkoholik…
@wanillca píše:![]()
Tak nějak. Ale jinak začínám mít pocit, že zakladatelka je s ním vlastně spokojená a ráda se od něho nechá hýčkat a přestávám tudíž chápat, proč to tady vůbec řeší…
krom tohohle není špatný, on mě nemusí hýčkat, zvládnu hýčkat sama sebe. Řeším to proto, protože je to věc, co mi děsně leze na nervy, fakt děsně a nevím si s tím rady.
@WontTell Já si taky myslím, že Bery není úplně vedle a nikdy jsem s takovým chlapem nežila a nežiju, ani jsem takové chování neviděla doma. V našem rodě je to samá semetrika ![]()
Určitě je to problém s jeho sebevědomím. Normální člověk tohle říkat zapotřebí nemá, ani když druhému opravdu něco dá (což tady není-děti si udělali spolu, barák je banky a splácí ho oba).
Pokud ho nechceš opuštět, tak mne tu zaujal jeden příspěvek, který ti radil mu říct, že ti ta věta už nepřipadá vtipná, ale trapná a že si ho kvůli tomu pomalu, ale jistě přestáváš vážit. A zda by to nepřestal dělat, aby sis ho nemusela přestat vážit úplně.