Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Maty0155 píše:
To néé mé přítelkyni je 17
a zpíše hledáme dobrovolníkyco takle normálně darujou třeba na stránce drbna. cz
Prosím spíše ne zpíše. Rve to oči. Nebylo by lepší ještě počkat, když přítelkyni je teprve 17 let?
Dobrý večer všem,
předem omluva za anonymitu. Je mi 33 let, mám za sebou pár nevydařených vztahů (skončily nevěrami partnerů a rozchodem, který je čerstvý, nacházela jsem tmavé dlouhé vlasy v naší společné posteli - přičemž jsem blonďatá), rozhodla jsem se po dlouhém zvážení i se svými rodiči, že nechci zůstat bezdětná (miluji děti a s každým partnerem jsem je chtěla, ale osud rozhodnul jinak…), ale také už nemám sílu hledat zase někoho jiného po svých zkušenostech, a tudíž přistupuji asi ke krajnímu řešení - mimi od dárce spermatu. S materiálním zabezpečením na mé straně není problém. Chci se zeptat, zda má některá z vás s tímto zkušenosti a jak to probíhá, popř. co se píše do rodného listu?
Děkuji za odpovědi ![]()
Dobrý večer všem,
předem omluva za anonymitu. Je mi 33 let, mám za sebou pár nevydařených vztahů (skončily nevěrami partnerů a rozchodem, který je čerstvý, nacházela jsem tmavé dlouhé vlasy v naší společné posteli - přičemž jsem blonďatá), rozhodla jsem se po dlouhém zvážení i se svými rodiči, že nechci zůstat bezdětná (miluji děti a s každým partnerem jsem je chtěla, ale osud rozhodnul jinak…), ale také už nemám sílu hledat zase někoho jiného po svých zkušenostech, a tudíž přistupuji asi ke krajnímu řešení - mimi od dárce spermatu. S materiálním zabezpečením na mé straně není problém. Chci se zeptat, zda má některá z vás s tímto zkušenosti a jak to probíhá, popř. co se píše do rodného listu?
Děkuji za odpovědi ![]()
Co by se psalo do RL? No nic - otec není - moje kámoška má takhle dítě, bez otce v RL - jinak by dárce nesehnala.
@Anonymní píše:
Dobrý večer všem,předem omluva za anonymitu. Je mi 33 let, mám za sebou pár nevydařených vztahů (skončily nevěrami partnerů a rozchodem, který je čerstvý, nacházela jsem tmavé dlouhé vlasy v naší společné posteli - přičemž jsem blonďatá), rozhodla jsem se po dlouhém zvážení i se svými rodiči, že nechci zůstat bezdětná (miluji děti a s každým partnerem jsem je chtěla, ale osud rozhodnul jinak…), ale také už nemám sílu hledat zase někoho jiného po svých zkušenostech, a tudíž přistupuji asi ke krajnímu řešení - mimi od dárce spermatu. S materiálním zabezpečením na mé straně není problém. Chci se zeptat, zda má některá z vás s tímto zkušenosti a jak to probíhá, popř. co se píše do rodného listu?
Děkuji za odpovědi
Oficiálně to u nás nejde - do CAR musíš přivést nějakého partnera, který všechno podepíše. Ty samozřejmě mu můžeš slíbit, že po něm nebudeš nic chtít, ale kdybys chtěla, tak na základě těchto papírů po něm alimenty vymůžeš. a to i v případě, že kamaráda bys jenom přivedla, ale sperma by bylo od anonymního dárce přes CAR. V tomhle případě je zájem dítěte na prvním místě, jak už tady někdo psal. ![]()
Koukala jsem na stránky, je tam dost komentářů v tom smyslu, nakolik jsou nabídky dárců spermatu opravdu seriózní?? Je tam několik příspěvků s tím, že dotyčný je podvodník…
Prosím poraďte.
A nemůžeš jít s někým do CAR, říct jim, že chceš dárce a tomu kamarádovi slíbit, že po něm nic chtít nebudeš? A kamarád nebude trpět pocitem, že někde běhá jeho dítě. A HLAVNĚ TEN DÁRCE Z CAR BUDE ALESPOŇ ČÁSTEČNĚ PROVĚŘENÝ. U jakéhokoliv z internetu - jenom co všechno můžeš chytit. Za kolik je ta nabídka na internetu? To by mohl být také důležitý ukazatel.
@Anonymní píše:
A nemůžeš jít s někým do CAR, říct jim, že chceš dárce a tomu kamarádovi slíbit, že po něm nic chtít nebudeš? A kamarád nebude trpět pocitem, že někde běhá jeho dítě. A HLAVNĚ TEN DÁRCE Z CAR BUDE ALESPOŇ ČÁSTEČNĚ PROVĚŘENÝ. U jakéhokoliv z internetu - jenom co všechno můžeš chytit. Za kolik je ta nabídka na internetu? To by mohl být také důležitý ukazatel.
slíbit může, ale ten dotyčný nemá žádnou záruku, že si to ona nerozmyslí ![]()
@martina.se píše:
slíbit může, ale ten dotyčný nemá žádnou záruku, že si to ona nerozmyslí
No jasně, to je ten prvotní problém. Ale to nijak neobejde - jedině tak, že sbalí někoho úplně cizího a je jedno jak to sperma do těla dopraví - sexem nebo ze zkumavky.
Mě se ta nabídka z internetu nerozbalí - PC hlásí, že je tam vir.
@julie74 píše:
No jasně, to je ten prvotní problém. Ale to nijak neobejde - jedině tak, že sbalí někoho úplně cizího a je jedno jak to sperma do těla dopraví - sexem nebo ze zkumavky.Mě se ta nabídka z internetu nerozbalí - PC hlásí, že je tam vir.
jj, přesně tak. Kámoška sehnala maníka, nechali si udělat testy na nemoci, on jí dal za úplatu zkumavku, ta si to doma zavedla sama a bylo
jako je to risk, ale zas menší, než s někym spát na blind a někoho oblbovat v caru ![]()
@martina.se píše:
jj, přesně tak. Kámoška sehnala maníka, nechali si udělat testy na nemoci, on jí dal za úplatu zkumavku, ta si to doma zavedla sama a bylo![]()
jako je to risk, ale zas menší, než s někym spát na blind a někoho oblbovat v caru
jojo, za daných okolností je to asi ta nejjednodušší možnost. My taky nechceme anonymního dárce - a přítel nemá spermie moc dobré - tak jsme se dohodli s jeho bratrem.
Není to úplná romantika, ale při určité míře dospělosti a racionality všech zúčastněných to jde. Ale my půjdeme na IVF ![]()
Nevěřím nabídkám na internetu, takže budu muset popřemýšlet o nějakém kamarádovi, který do toho se mnou půjde a nabídnout mu asi nějakou fin. odměnu…? Dárci v CAR se přece prověřují, zda nemají infekční nemoci atd…je to tak? A jak to proběhne v centru, když tam půjdu s tím kamarádem? Je možnost si vybrat z dárců (tzn. jaké má vzdělání, výška atd…?). Jsem v tomto tématu nezkušená…
Fakt omluva, jestli nepíšu mimo, ale ještě před týdnem jsem toto téma neřešila, myslela jsem si, jakýho nemám doma úžasnýho chlapa… ![]()
To néé mé přítelkyni je 17
co takle normálně darujou třeba na stránce drbna. cz
a zpíše hledáme dobrovolníky