Tripple test - Downův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1421
5.5.11 15:15

oggyaozzy- tak to moc gratuluji :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
5.5.11 15:15

Huráááá, gratuluju. I k tomu chlapečkovi, ale hlavně tomu zdravému. Ty ti teda dali, ale hlavně, že to mělo dobrý konec. U Eliáše už to bude super, vždyť už zkušnosti máš že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
5.5.11 15:19

Juju, k Eliášovi se těšíme! Pojedem všichni.
Už pokukuju po klučičích oblečkách, po Adélce toho moc neutrálního nebude… To se vyřádím nanovo :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
5.5.11 15:22

No tak to je dobře, konečně si můžeš začít těhotenství pěkně užívat. Tak jen do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7999
6.5.11 20:47

holky tak my mame taky vysledky ok! :potlesk: cekame holcicku… a riziko na DS bylo 1:15… tak se drzte, ty, co vas to dlouhe cekani - 3 tydny - ceka! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
6.5.11 21:51

Moc gratuluju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
7.5.11 09:35

Ahoj holky, promiňte, že se tu mezi vás cpu.....ale jsem stejně „postižená“ těhule.....tak hledám, zkušenosti jiných stejně postižených. Asi nemusím popisovat šok, který jsem zažila, když mi volali, že mám pozitivní triple a půjdu do Hradce na genetiu a amnio.
Amnio jsem podstoupila ted ve středu 4.5.2011 a ted čekáme. Máme riziko na DS 1:490!! Takže každá jiná laboratoř, která by hodnotila mou krev, by mě zřejmě na genetiku nehnala. Na prvotrimestrálním skríningu jsem nebyla, ptala jsem se lékaře po něm, ale prohlásil, že je zbytečný.....no tak ted už vím, co dělat, pokud tohle všechno dopadne dobře. Začít pomalu a jistě hledat jiného lékaře.
Ale chtěla jsem se vás zeptat, nám paní Dr. z genetiky řekla, že pokud by výsledky byly špatné, že zavolá přímo ona mně dřív jak za 14 dnů.....co myslíte, kdy dřív to tak může být?Doufám, že volat nikdo nebude, ale přeci jen si tak říkám, že kdybysme přežili do úterka 17.5., že by to mohlo být OK.
Plus jak jste se po odběru šetřili? Já poctivě ležím celý zbytek středy, celý čtvrtek a pátek. Ale když jsem se Dr. při odběru zeptala, zda můžu v pondělí do práce (5. den po odběru), tak se ptal, co dělám. Když jsem odpověděla, že sedím za stolem u PC, tak to se mu vůbec nelíbilo a říkal, že klidně ažý 3 týdny na neschopence. 8-o Zatím si myslím, že vydržím teda příští celý týden…ale pak snad. Jak jste to měli vy?Díky moc za rady.

Ani nemusím popisovat, jak se bojím, že se mim přestane hlásit, že :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7999
7.5.11 11:06
Miriska ahoj… ono to je v kazdem meste jinak… u nas a jak jsem cetla i v hodne jinych mestech je to tak, ze do 3 dnu jsou predbezne vysledky tech nejcastejsich vad jako je DS, trizomie 18 a 13… ty ostatni musi kultivovat cca 14 dni… tak asi mysleli, ze kdyz bude spatne tohle, tak ti zavolaji… ale ja bych nemela strach ;) ja mela riziko na DS 1:15!!! to je sakra rozdil o proti tomu tvemu… ale u me to taky hodne zkreslil vek, je mi 39… a jeste neco, jeste jsem nikde zatim necetla, ze by to nejake nevyslo, tak pevne nervy… jinak ja na konecne vysledky cekala 3 tydny :zed: hruuuuza, ale mame taky vse ok :) tak drzim palce… jinak ja poctive lezele, fakt jen lezela 3 dny a pak jsem mela tyden dovolenou, to jsem taky z velke casti lezela a pak jsem mela jeste tyden volno, ale to uz jsem tak nejak delala vse, hlavne nic netahej, to nedelam ani ted…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
7.5.11 11:30

Markettka - mooooooc blahopřeju!!!! Já bohužel znám holčinu, který se potvrdilo 1:99 na DS.. :-( :-( Takže jsem nervovala dost…

Miriska Ano, přesně jak psala Markéttka- záleží na věku… Ve vyšším věku při riziku 1:490 by tě opravdu nikdo na genetiku nehnal, ale pokud ti je míň, tak se to hodnotí vzhledem k populačnímu riziku, kdy dobré výsledky jsou třeba 1: 15000, pak tam může být ta tvá hodnota brána jako pozitivní… Ono se to nedá paušalizovat na každého. Já měla DS v 32 letech 1:48 a taky po amniu dobrý… Ale byla jsem na tom screeningu. U těch triplů to vychází častěji blbě… Ale pozor, holčina od nás ze skupiny měla NT screening dobrej, ale triply blbé a stejně šla na amnio…
Jinak já doslova ležela jeden den, druhý den jsem seděla už s malou u pískoviště, ale tak těch šest dnů jsem dost polehávala. Mně to břicho i pobolívalo, tak jsem se bála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
7.5.11 12:50

Holky, moc díky.....ten příští týden prostě vydržím a budu poléhavat než něco dělat. Naštěstí tu mám mamku, která vaří, takže opravdu jsem 3 dny za lenocha.

Jinak je mi 28, ale v termínu porodu bude 29. I tam mám, že riziko vzhledem k věku matky je 1:1400 nebo jak. No věřím, že to bude dobré. Podstoupila jsem to, protože jsme se s přítelem shodli, že postižené miminko, bychom si nenechali, pokud bysme to věděli dřív, než se mimi narodí.Dnešní společnost postižené děti neumí přijmout, a i po zkušenostech z okolí vím, že to je řehole pro rodiče do konce života a co až rodiče odejdou, kdo se potom postará? Takže když nám dali možnost jít na amnio, tak jsme šli. I když riziko komplikací po odběru mám mnohonásobně vyšší.

A s tím vyhodnocením výsledků. V Hradci mi teda neříkali, že by třeba do 3 dnů byli výsledky toho našeho DS a dalších nejzávažnějších vad, ale předpokládám, že když u vás to tak bylo, že kdyby nedej bože, něco našli, že by teda v příštím týdnu volali.TAk se modlím, že nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
7.5.11 16:50

Miriska- je mi lito, ja mela vysledek 1:370 na DS. je mi 23 v tu dobu 22let tam hraje roly fakt vse, stari plodu,vek matky, vaha a tak. taky jsme s pritelem nechteli postizene dite takze jsem odber podstoupila, museli jsme do Hradce na genetiku na pohovor s pani doktorkou, ale vodu mi odebrali tu ve vedlejsim meste a tam kde me odebrali tak oni mi volali vysledky. ale rika se, ze spatne vysledky volaji s genetiky. jinak u me si dali na cas, bez vikendu to trvalo presne Tri tydny, takze ja byla celou dobu v klidu a nervy sem dostala az osledni tyden a v patek 1.dubna sem to nevydrzela a zavolala jsem si sama, vysledky meli ale nestihli otevrit postu, ale nastesti vysledky byli dobre a cekame zdravou holcicku!! dr rikala,ze to u me klidne mohlo ovlivnit i to, ze si obcas zapalim cigaro, spatny zlozvyk ale ne a ne s tim prestat vlastne to nemam ani doporuceny!!! takze budu drzet palecky at vam vse dobre dopadne, hlavne se nenrvuj (vim, je to tezky) a jinak lepsi je fakt lezet a nic nezanedbat, me pobolivalo bricho a poctive sem se valela. na neschopence jsem od zacatku tehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
7.5.11 19:09

Ivet, pro nás to byl docela šok. Oba nekuřáci, žádní alkoholici, přítel sportovec a pak mi jako voaljí, že můžeme mít postižené miminko. No nezbývá, než čekat. Zatím jsem docela i klidná, ten nejhorší nápor nervů jsem si prožila v pátek odpoledne a víkend, od doby, kdy mi to sestra zavolala. Ale spíš to bylo tím, že mi řekla, jen že jsem pozitivní a nic víc…až v pondelí jsem vedela výši riziko a docela měi pan Dr. uklidnil…tu sestru bych nejradši hodila oknem, jestli takhle vystraší všechny pozitivní.

My jeli do Hradce až z Boleslavi, protože můj Dr. spadá pod Hradec a říkala jsem, že jestli se tam jedeme jen projet s dotazníky a zas nás pošlou domů a že odběr je jiný den, že už tam na něj nepojedu. Ale naštěstí jsem to měla zařízené, že ráno v 8h jsem byla objednaná na genetiku a hned od tamtud na 11h na odběr. A to mě vzali ještě o hodinu dřív. Musím teda říct, že všichni tam na nás byli milí a snažili se uklidnit a vysvětlit. Pořád si říkám, že to riziko není nějaké katastrofální, ale je no

Od začátku těhu se cítím dobře, ani jsem nezvracela, fakt zlaté těhotenství, až ted poslední týden mám ty nervy. Taky jsme zhubli, o 1,5 kg, takže všechno, co jsme nabrali už máme pryč…snad to mimi zvládne. Chodila jsem až do úterka do práce, uvidím, zda se ještě vrátím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
7.5.11 19:21

Ahoj Mirisku, to mě moc mrzí. Já vím, že je těžké myslet pozitivně, musíš to tak brát už kvůli miminečku. A to bude zdravé, uvidíš! Mně taky vyšly pozitivní triple testy, nakonec zjistili, že se sekli v datumu, takže vyšly negativní ale s nepatrně sníženou hodnotou afp. Ale vzhledem k velkému riziku potratu než že mimískovi něco bude, jsme na amnio nešli, ale genetička- taktéž jsme byli v HK- mudr.Frydrychová nás poslala na genetický utz, kde nám řekli, že je vše v pořádku. Ale ty nervy a probrečené noci :zed: A teď? Zase mám nepatrně zkrácený děl.krček, tak mám klidový režim a cpu do sebe magnézium :cry: A zase se bojím o miminko. Takže je pořád něco a plně chápu tvůj strach. Ale bude to v pořádku a všechny budeme mít zdravé mimi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
7.5.11 19:48

Flooa, MUDr Fridrichovou jsme meli i my. Uz ráno, kdyz jsem tam koukala v čekárně na osazenstvo oddělení, tak mi přišla sympatická a milá......ony tam jsou asi vsechny. No loučili jsme se se slovy, ze doufám, že volat nebude. U nás se v datu nesekli, bohuzel. Ale vysvetlila nám, že jiné laboratoře mají tu hranici třeba až 1:300, takže bych tam nesedela. Ale zase když si vezmu, že treba se stává, ze triple vyjde negativní a nakonec se narodí postižené miminko, tak jsem na jednu stranu ráda. Ale ty nervy, ty jsou hrozné. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
7.5.11 19:57

Miriska- tak pro nas to taky byl sok samozrejme :cry: mimco jsme moc chteli a alkoholici fakt nejsme!!! jen svatecni kuraci. ja se hrozne bala ale kdyz sem o tom zacala cist hlavne, ze tripple testy jsou dost alesny byla jsem klidna, Tchyne chodi ke kartarce a i tam rikala, ze to bude zdrave hodne ji duveruji a zatim se v jejich pripade nemilila. ale rozhodne jsem na to nedala!! ja musela na genetiku jen s papirama a na pohovor odber sem mela blize. no budu ti drzet palce, urcite to dopadne dobre :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí