Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dávala jsem od doby, kdy vydržel večer bez kojení a šli jsme si s chlapem někam sednout. A neřešila jsem, co babička v té době s dítětem dělá, jaký má režim atd.
@Anonymní píše:
Mám dvou a půl letou. Máme 3 babičky v okruhu 10 km. Jedna hlídala 1× přes noc v necelých dvou letech. Druhá hlídala 1× asi 2 hodiny (ale to je moje 83 letá babička) a třetí ještě nehlídali. To je tchýně, která bydlí vedle v baráku. Asi 3× si ji vzala na procházku se psem. Ale já do 20 měsíců kojila i 1× přes noc, takže na nějaký delší hlídání by to stejně nebylo.
Tak nad dělí přes 200km, takže hlídání přes noc není reálné.
@Anonymní píše:
@Jana206 ne, chce ho třeba na týden a víc…
Tak s nima třeba dva dny buď u ní, a pak ho tam pár dnů nech. Stačí třeba víkend. A uvidíš.
@Talitha jedná věc je, být že staré školy, druha věc být psychicky ok, což ona není… Navíc syn má určité problémy, takže potřebuje hlavně pevné zázemí a ne lehkovážnost bytost, která nad vším mávne rukou.
Ex tchyni ne, nejlepe nikdy. Je to magorska zapalena jehovistka takze nejake kecy o tom jak je to babicka a ma svaty pravo hlidat mi vazne nikdo nenastrci. Ona je vazne osoba nebezpecna, jednou jsem to zkusila (dat dceru hlidat) a hned ji bez meho vedomi odtahla na ty jejich kazani/setkani…myslela jsem ze ji ublizim. Dikybohu jsem rozvedena a ten jeji synacek aspon trochu cti moje nastaveni a to ze deti u ni smi byt jen s jeho dohledem.
Soucasna tchyne je skvela zenska ktera dostava na hlidani i 8mesicni. A diky covid me moc mrzi ze se tak dlouho nevideli.
Je otazka co je pro tve dite vazne nebezpecne a nemuze byt hlidani a co je tvoje potreba ze si myslis jak to ma byt. Abys neskodila decku. Mamanek prestane byt az bude mit moznost mit jine vjemy a situace-pokud neni s nikym jinym tak orece nemuze byt jiny nez jen a jen mamanek.
@P4ja jako asi roční tam byl 2-3× a nebylo to ok. Jinak měl tam být dva dny a tchýně dělala potíže, že je to málo, ať je tam měsíc. To, že ona odložila svého syna k otci už jako miminko, neznamená, že jsem stejná.
@Anonymní píše:
@Talitha jedná věc je, být že staré školy, druha věc být psychicky ok, což ona není… Navíc syn má určité problémy, takže potřebuje hlavně pevné zázemí a ne lehkovážnost bytost, která nad vším mávne rukou.
Tos ale meni situaci…a ona se leci nebo tos ji diagnostikovala sama?
@Anonymní píše:
@P4ja jako asi roční tam byl 2-3× a nebylo to ok. Jinak měl tam být dva dny a tchýně dělala potíže, že je to málo, ať je tam měsíc. To, že ona odložila svého syna k otci už jako miminko, neznamená, že jsem stejná.
Tak teď už je trochu větší, větší parťák. A nikam ho neodkládáš. Prostě se s ní dohodni na určitém počtu dnů a víc neřeš. A fakt nevím, jaké potíže ti dělala.
@Anonymní píše:
Tak to si v úvodu nezmínila, že je duševně nemocná. Jakou ma diagnózu?
@Khalesi ona je po nemoci, která hodně ovlivní psychiku. K dalším lékařům nepůjde, prý ví, jak ji je atd… Naposledy jsme tam byli v zimě a kluka si převlékla jako panenku do tak lehkých věci, že z toho kluk pak onemocněl. No a to je jenom jedna lahůdka.
@Anonymní píše:
@Khalesi ona je po nemoci, která hodně ovlivní psychiku. K dalším lékařům nepůjde, prý ví, jak ji je atd… Naposledy jsme tam byli v zimě a kluka si převlékla jako panenku do tak lehkých věci, že z toho kluk pak onemocněl. No a to je jenom jedna lahůdka.
Takze chudak mela rakovinu? Je mi lito, ale ty ji proste nesnasis. To ne ona, ale ty pletes diteti hlavu. Vetsinou se tohle pak promitne i v sirsi rodine…nemas rada brachu/segru, nebude mit strejdu/tetu atd. ![]()
@ivašot. Nejde o duševní nemoc, prodělala klíšťovou encefalitidu a to ani ne před rokem a málem umřela. Dodnes má hromadu problémů a jako člověk se změnila, čehož si všiml i její syn, můj partner, který řekl, že mámě hráblo.
@Anonymní píše:
Buď tam s nima a uvidíš. I když u tebe to asi nemá cenu. Přijdeš mně naprosto rozhodnutá o své pravdě, takže je to jedno.
Mám dvou a půl letou. Máme 3 babičky v okruhu 10 km. Jedna hlídala 1× přes noc v necelých dvou letech. Druhá hlídala 1× asi 2 hodiny (ale to je moje 83 letá babička) a třetí ještě nehlídali. To je tchýně, která bydlí vedle v baráku. Asi 3× si ji vzala na procházku se psem. Ale já do 20 měsíců kojila i 1× přes noc, takže na nějaký delší hlídání by to stejně nebylo.