Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná k tomu se chystám, samostatné hlídání na delší dobu ne. Postupně max víkend a to se budu klepat strachy ![]()
@Anonymní píše:
@warita ne, nebylo, ale jako máma jsem myslela, že budu mít pochopení, ale asi jsou tu většinou mámy, které děti běžné dávají na x dní pryč a nevadí jim to. Já jsem jiná, syna miluju a chci mu dát maximum. Prostě, každá jsme jiná.
Ale maximum pro dítě neznamená, ze mu 24/7 budes stat za zadkem. To znamená, ze mu, úměrně věku, doprejes svobodu a volnost. Ze bude moci mit vztahy i mimo vasi uzkou rodinu. Ze bude mit kontakty s babickou, dedou, tetami, stryci, bratranci atd.
@Anonymní píše:
@P4ja neřekla jsem, že je psychopat!
No z toho, co píšeš a přidáváš, to zatím tak vypadá.
@Anonymní píše:
@unuděná Nežije sama, má kolem sebe velkou rodinu. Pomoc jsme nabídli, ale odmítla. Chtěli jsme, aby jela i na nějaký pobyt atd… Aby si odpočinula, chtěla jsem ji zaplatit jógu atd… Vše odmítla. Chce jen mého syna a to hodně často a ten tlak začíná být nepříjemný.
Tak rekni ze NE a hotovo. Pokud manzel stoji za tebou, neni co resit.
Holky, zase neblbnete. Jestli si to zakladatelka nevymyslela, ze tchyne ma psychicke problemy, tak davat k ni dite na delsi dobu nez 2h je fakt riskantni.
To za A a za B, hlidani na mesic, co to je za ulet. Kdyby klukovi bylo 6 let a zchyne byla normalni, tak se potesim, ze mam vyresene prazdniny, ale toto asi neeee.
@vodolejka myslela jsem si, že to bude jiné s příchodem dítěte, ale bohužel. Obě máme jiný styl života a celkově je ten pohled rozdílný. Když onemocněla, měli jsme o ní strach, ale jak se oklepala, začala být zvláštní a ke mě zlá. Tím myslím slovně a já už nemám sílu a ani nechci se snažit.
@Anonymní píše:
@unuděná k tomu se chystám, samostatné hlídání na delší dobu ne. Postupně max víkend a to se budu klepat strachy
Diskuze se jmenuje „dávali jste před 2rokem dítě tchýni?“ - tak počkej, až oslaví 2.narozeniny a je to ![]()
Ne sranda, ale pochop, že z tvých příspěvků to prostě vypadá, že jsi na synovi nezdravě závislá, tím nejspíš i on na tobě a tchýni nesnášíš a nevěříš jí.
Co se bojíš, že mu udělá? Že se nastydne kvůli oblečení?
Nauč ho říct, že je mu zina
Za rok půjde do školky, to bude na hromádce skoro pořád, tak ho tam radši nedáš? Že mu tchýně dá jíst něco, co ty bys nedala? No, pokud nemá potravinové alergie, není důvod, proč by v tomto věku nezvládl víkend na jiné stravě. Že třeba půjde později spát? No a? Jestli má kolem sebe rodinu, tak i ta může trochu dohlédnout na to, jak to babička dává.
@warita píše:
Holky, zase neblbnete. Jestli si to zakladatelka nevymyslela, ze tchyne ma psychicke problemy, tak davat k ni dite na delsi dobu nez 2h je fakt riskantni.To za A a za B, hlidani na mesic, co to je za ulet. Kdyby klukovi bylo 6 let a zchyne byla normalni, tak se potesim, ze mam vyresene prazdniny, ale toto asi neeee.
Víš co, ono jde o něco jiného. Já jí taky nejdřív psala, že k psychicky nemocnému člověku bych nedala ani 10ti leté dítě bez dozoru. Jenže pročti si tu diskuzi celou. Najednou je z týdne měsíc, ze zdravé tchýně pomalu psychopat (ale měla encefalitidu, není retardovaná!), dítě jí pomalu nechá umřít zimou… ![]()
@P4ja není vyrovnaná, prostě není… Chtěla jsem ji pomoc. Cvičení, psycholog atd… Aby to byl člověk, u kterého prostě budete mít tu jistotu, ale vše odmítla, že je prý ok.
@Anonymní píše:
@P4ja není vyrovnaná, prostě není… Chtěla jsem ji pomoc. Cvičení, psycholog atd… Aby to byl člověk, u kterého prostě budete mít tu jistotu, ale vše odmítla, že je prý ok.
No tak máš pádný argument pro to, proč jí syna nepůjčovat. Prostě maminko, dokud se nedáte psychicky dohromady, tak k vám syn nepůjde bez mého dozoru
Není co řešit.
@unuděná píše:
Víš co, ono jde o něco jiného. Já jí taky nejdřív psala, že k psychicky nemocnému člověku bych nedala ani 10ti leté dítě bez dozoru. Jenže pročti si tu diskuzi celou. Najednou je z týdne měsíc, ze zdravé tchýně pomalu psychopat (ale měla encefalitidu, není retardovaná!), dítě jí pomalu nechá umřít zimou…
Přesně. Zakladatelka nedostala dostatek souhlasných odpovědí, tak začala svůj příběh upravovat. Takový běžný fenomén zdejších anonymů
Za všechny názory děkuji. Končím a jsem rozhodnutá v dalších krocích. Byla chyba diskuzi zakládat, stejně to musím nakonec rozhodnout sama.
@Anonymní píše:
Tak mě někdo tlačit do jógy, tak mu taky řeknu, že o to nestojím. Ona musí dělat to, co jí ty naplánuješ? ![]()
@Anonymní píše:
Za všechny názory děkuji. Končím a jsem rozhodnutá v dalších krocích. Byla chyba diskuzi zakládat, stejně to musím nakonec rozhodnout sama.
Nechci ti brát iluze, ale může o tom rozhodnout i otec dítěte ![]()