Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz, přítel má 4letou dceru jeho bývala přítelkyně mu zakazuje ji navštěvovat už ji rok neviděl. Ale teď jsme se dozvěděli že ona si našla přítele a ten tu holčičku mlátí a je na ni zlej.. dcera má ve 4 letech plíny (myslíme si že je to stresového původu) nevíme nějak jak to řešit aby ji dostal do péče. Má s tím někdo zkušenost??
A pro rejpali že rok neviděl svoji dceru zakazuje mu to od doby co jsem já otěhotněla..ano na socialce jsme s tím byli ale bohužel můžou ji brát exekučně (přijedou polocajti socialka seberou dítě a odvezou otci) ale to by bylo docela na psychiku pro ni..
Necetla jsem úplně všechny příspěvky co ti tu lidi psali tak snad se nebudu opakovat po ostatních. Našla jsem tady tu stránku http://www.pravonadetstvi.cz/…a/ombudsman/
Píšou tam i veřejném ochranci mají tam na to i odkaz, ten by vám měl pomoct se s stížností na sociální v místě bydliště dcery. Jinak se podává stížnost na zřizovatele což je myslím kraj. A s vaší situaci co se dcery týče by Vám mohl pomoct Fond ohrožených dětí, minimálně Vám tam poradí kam s tím jít a kde co řešit, ale myslím, že zrovna tímto se zabývají i oni a mohli by Vám pomoct ![]()
@Anonymní píše:
Věřím tomu, že je takto odbydou, protože se jim to nechce řešit. A většina lidí se tím nechá odbýt. Bývá to těžký boj.
A já tomu zas nevěřím. A jestli se to opravdu tak stalo, tak to je od otce trestuhodná nedbalost. Já i kdyby to bylo cizí dítě, tak bych šel z OSPODU rovnou na policii a tam to nadiktoval do protokolu. Tady nejde o udání souseda, že mi krade slepice, tady jde o týrání dětí.
@Keyllah píše:
a ty té praxe máš v tomto kolik cca? nejjednodušší je nedělat nic, když něco chce až po roce, tak tu odvahu prostě najít bude muset najít a máknout víc než před rokem, samo mu to do klína nespadne.....
Určitě víc než Terien, proto radím právníka. Mám povědomí o právu, praxi na OSPOD (opravdu jen praxi, věnuji se jiné oblasti sociální práce), ale stejně bych do toho bez právníka nešla.
@Anonymní píše:
A ještě k tomu, je vidět, že jsi s tím v praxi neměla co do činění. Není to tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. On s tím totiž potom ve výsledku nikdo nechce nic mít, tady tedy mají sousedy, kteří ty policajty zavolaly, ale potom jít k soudu svědčit není nic jednoduchého a chce to značnou dávku odvahy.
Hlavně že ty jsi protřelá soudní bojovnice. Já bych se svého dítěte nevzdala ani kdybych za to měla dát život. Co to jako je, že mu holku bývalá nedá a on ji rok nevidí
tak asi nechce, protože kdyby chtěl tak za ní bojuje. Nebo ty bys jako odešla domů a nechala to tak, kdybys byla v jeho kůži? Kdyby mu teď sousedi nezavolali tak co? Nebude mít ani páru co se s jeho dítětem děje a neviděl by ji dalších 10 let. To je tatínek jako ze žurnálu, fakt že jo.
@Anonymní píše:
Určitě víc než Terien, proto radím právníka. Mám povědomí o právu, praxi na OSPOD (opravdu jen praxi, věnuji se jiné oblasti sociální práce), ale stejně bych do toho bez právníka nešla.
Troufám si tvrdit, že povědomí o právu mám větší než ty, ale o tom se dohadovat nebudu. Však ať si toho právníka vezmou, brání jim v tom něco? Bránilo jim v tom něco před rokem?
@terien píše:
Hlavně že ty jsi protřelá soudní bojovnice. Já bych se svého dítěte nevzdala ani kdybych za to měla dát život. Co to jako je, že mu holku bývalá nedá a on ji rok nevidítak asi nechce, protože kdyby chtěl tak za ní bojuje. Nebo ty bys jako odešla domů a nechala to tak, kdybys byla v jeho kůži? Kdyby mu teď sousedi nezavolali tak co? Nebude mít ani páru co se s jeho dítětem děje a neviděl by ji dalších 10 let. To je tatínek jako ze žurnálu, fakt že jo.
Nechci hodnotit tatínka, to dítěti nepomůže. Teď je potřeba, aby pomohli dítěti, které je ohrožené týráním a nenechali se odbýt. A pokud to dobře nepodají, tak to budou brát tak, že je to jeho smyšlený boj proti matce, jen kvůli tomu, aby dostal dítě do péče a nebudou se tím nijak zásadněji zabývat.
@terien k právníkovi jsme docházelo ale snažíme se to resit i bez pardon nemám takových penez na to abych platila právníka všechny peníze co jsme měli na straně šlo do právníka ![]()
@Anonymní píše:no jo, ale to by asi museli chtít víc bojovat… jak píše zakladatelka na začátku:
@Anonymní píše:
Bohužel si ho nepamatuje už.. kdykoliv jsme tam přijeli ona řekla že není doma pak ji vadilo že jezdil semnou tak jezdil sám a stejně to nepomohlo.. přítel řekl že by to nějak přešel to je ji nevidí že by ji kontaktoval pak později.. ale má strach o její zdraví.. ten její přítel ji mlátí, ale hodně.. ji taky a její starší dceru taky.. tak právě nevíme moc co s tím :/
@terien píše:
Ne asi, obchodnímáte na tom úplně stejný podíl viny. Na holku jste se vykašlali a teď si budete hrát na spasitele a rodiče roku. Kdyby otec chtěl, tak by holku vídal.
Snad on se vykašlal.. Její dítě to není
@Anonymní píše:
@terien k právníkovi jsme docházelo ale snažíme se to resit i bez pardon nemám takových penez na to abych platila právníka všechny peníze co jsme měli na straně šlo do právníka
Jo? A kolik vás ten advokát stál? Co jste pro to bez něj udělali?
@Anonymní píše:
Nechci hodnotit tatínka, to dítěti nepomůže. Teď je potřeba, aby pomohli dítěti, které je ohrožené týráním a nenechali se odbýt. A pokud to dobře nepodají, tak to budou brát tak, že je to jeho smyšlený boj proti matce, jen kvůli tomu, aby dostal dítě do péče a nebudou se tím nijak zásadněji zabývat.
Nepomůže, maminka je za 18 a on bez dvou za 20. Chudák dítě.
@Venetia píše:
Snad on se vykašlal.. Její dítě to není
Tak proč tu za něj tak oroduje
@terien píše:
Tak proč tu za něj tak oroduje
Protože je to její přítel a otec jejího budoucího dítěte. Také by si asi hájila svého manžela nebo přítele.
@Anonymní píše:
Protože je to její přítel a otec jejího budoucího dítěte. Také by si asi hájila svého manžela nebo přítele.
V tom případě platí že vykašlali.