Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Moje leží taky v posteli.
Proč se ptáš, jestli je takový průměr normální?
Pro někoho jo, pro někoho ne. Vždycky bylo normální, že ve třídě jsou jedničkáři, dvojkaři, trojkaři apod. Asi má takové známky, na jaké stačí, ne?
Co ti pomůže, že se ti tady 150 uživatelek přijde pochválit, že jejich děti mají průměr 1? To je ti asi k prdu.
Ty sama víš, na co dcera má a na co ne, jestli to fláká, jestli má na víc, nebo jestli je ráda i za ty trojky.
Me by zajimalo, na jaky obor ucnaku by teda takova holka s prumerem pres 2 mela jit, kdyz chce na ekonomku. ![]()
Treba na kadernici, jo? Od takove bych se pak teda nechtela nechat ostrihat. ![]()
Jasne, muze to zkusit dalsi rok, ale porad se pocitaji jen znamky ze ZS. Krome pisemnych by se mely delat s detmi i pohovory, jako na vysce. Z toho se da taky leccos vycist. Znamky nejsou vsechno.
@zrnko píše:
Me by zajimalo, na jaky obor ucnaku by teda takova holka s prumerem pres 2 mela jit, kdyz chce na ekonomku.
Treba na kadernici, jo? Od takove bych se pak teda nechtela nechat ostrihat.
Jasne, muze to zkusit dalsi rok, ale porad se pocitaji jen znamky ze ZS. Krome pisemnych by se mely delat s detmi i pohovory, jako na vysce. Z toho se da taky leccos vycist. Znamky nejsou vsechno.
No, myslim, ze ted se nikdo na obory jako je kadernice, kuchař, číšník.. Hrnout nebude
možná tak nějaká kvetinarka, zahradnice..
A nedivila bych se, kdyby i o zdravky nebyl takovej zajem
@zrnko píše:
Me by zajimalo, na jaky obor ucnaku by teda takova holka s prumerem pres 2 mela jit, kdyz chce na ekonomku.
Treba na kadernici, jo? Od takove bych se pak teda nechtela nechat ostrihat.
No a k tomu pohovoru, to mě dostalo, když jsem nekde zaslechla, že se uvažuje kvůli korone o zrušení ústní zkoušky
no to mi přijde úplně na hlavu.. Z ústního jsem mela největší strach, nejsem moc vyrecna, jsem spíš stydliva, nerada mluvím pred cizíma.. Ale je to výzva a je super si zkusit že to jde.. A nee, že si to všechno jen napíšou ale až půjdou na pohovor do práce tak ze sebe nevydaj kloudnou větu..
@SAJ píše:
Ne, neberou.Státní přijímačky jsou povinné pro všechny SŠ, jen letos je kvůli covidu výjimka.
Fakt? To je novinka pro mě
ale nemám okolo sebe už dlouho tuto věkovou kategorii no jen ať si ty testy napíšou, ono jum to neublíží ![]()
@welovefashion píše:@SAJ píše:Fakt? To je novinka pro mě
Ne, neberou.Státní přijímačky jsou povinné pro všechny SŠ, jen letos je kvůli covidu výjimka.
ale nemám okolo sebe už dlouho tuto věkovou kategorii no jen ať si ty testy napíšou, ono jum to neublíží
Jj, už minimálně pět let. Možná spíš šest? Můj kvintán už dělal přijímačky povinně (tenkrát byl jen jeden termín), septimán na jedné škole taky, ale ještě v testovacím režimu, na druhé škole byly ještě přijímačky školní. Tercián už dělal přijímačky v zaběhlém režimu dvou termínů.
A je to podle mě dobře. Je to v podstatě jediné srovnávací hledisko kvality základních škol - což je šílený. I tak do toho šíleně vstupuje rodina - individuální přípravou.
@Lama Lama píše:Češtinu jsi se taky učila v posteli?
Jo, tak já bych to měla naopak. Průměr přes dva, včetně všech výtvarek, těláků, kde je jednička zadara, mi nepřijde žádnej zázrak. Naopak by mi bilo fuk, že utoho leží v posteli. Já se zásadně učím v posteli, pokud to nevyžaduje nějaké rýsování apod.
@Rachel_cz píše: Češtinu jsi se taky učila v posteli?
A proč ne?
Já se taky vždy učila v posteli. Občas jsem s učením spala. Doufala jsem, že mi samo naskáče do hlavy. ![]()
@Lama Lama píše:
A proč ne?
to byla asi narážka na to bilo fuk:-) od @Rachel_cz
@welovefashion píše:
to byla asi narážka na to bilo fuk:-) od @Rachel_cz
Jo tak, to už jsem považovala za vyřešené.
tak se kaju ještě jednou.
@Lama Lama píše:Jé tak za to se stydím i já.
A to já tu gramatiku mám dost na háku. Nevím jak to vzniklo.
Příspěvek upraven 27.01.21 v 09:11
Tohle je klávesnice, no. Na češtinu jsem byla vždycky dobrá, ale podobná šílenost se mi občas na pc podaří taky. Nechápu tu snahu na to hned poukazovat (při komplet blbém projevu jo, ale to je něco jiného).
@Lucie_Sx píše:
Tohle je klávesnice, no. Na češtinu jsem byla vždycky dobrá, ale podobná šílenost se mi občas na pc podaří taky. Nechápu tu snahu na to hned poukazovat (při komplet blbém projevu jo, ale to je něco jiného).
No, tak já jsem na češtinu bylavudycky blbá.
Ale tak bylo zrovna ovládám ![]()
@Lama Lama píše:
Jo tak, to už jsem považovala za vyřešené.tak se kaju ještě jednou.
mě se to tu taky občas stane, často na telefonu, kde mi to hází jiné varianty
já bych se nevyjadřovala, ale taky jsem se nad tím musela zamyslet, co je jako za problém s češtinou v posteli… ![]()
@Lucie_Sx píše:
mně to upozorňování na gramatiku vadi i u jiných.. jasně, někdy to je fakt šílenost, někdy to uz ani neni čeština a je těžký ten dotaz vůbec pochopit, tak tam to chápu..
ale když nekdo píše s chybama a má jinej názor a druhá strana uz nemá argumenty, tak se vytáhne gramatika ![]()