Deprese a chování okolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17035
3.4.26 09:41

Tak nejbližší snad ví o tvém stavu, takže jim vysvětli situaci a co po nich ted potřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
3.4.26 09:41
@Neboj píše: Více

Chápu, ale každý to má jinak.

• Citovat
  • Upravit
10220
3.4.26 09:42
@mokkk píše: Více

Znám to opačně. Mluví furt oni a když si obouvám boty a chci jít, zeptají se na mě. Tak si vyber :roll: :mrgreen:.

Příspěvek upraven 03.04.26 v 09:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
3.4.26 09:42
@Vodnář-u-Topolu píše: Více
:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10220
3.4.26 09:54

Během posledních let, asi čtyřech se mi to stalo cca 2×, že tu někdo dolezl bez ohlášení. Ono je to asi spíš o výchově a o tom z jakého prostředí jsi. A když se pak potkají odlišné výchovy ( najdou se dva partneři, u jednoho to bylo „normál“, u druhého ne), některé věci mohou být peklo :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.26 10:00

Tak pokud někdo trpí depresemi, tak to není těžké jen pro něj, ale i pro jeho okolí, zejména nejbližší.
Pokud ti je to tak velmi nepříjemné, tak se proti návštěvám vymez, ale pak počítej i tím, že třeba nepřijdou až se ti zase bude chtít.

• Citovat
  • Upravit
11164
3.4.26 10:09

Vyhýbám se lidem s depresemi a psychicky nemocným lidem. Když jsi samotářka, nemáš nikoho pustit na návštěvu :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22080
3.4.26 10:17
@Dendy2017 píše: Více

Pokud si sama od sebe někoho pozveš na návštěvu a pak se mu nevěnuješ, nebavíš se s ním, otravuje tě a dáváš mu najevo, že ti leze na nervy, tak se chováš jako buran a hulvát….To se žádnou depresí omlouvat nedá. :roll:

Neohlášené návštěvy jsou samozřejmě něco jiného…. tam je potřeba se naučit prostě slušně odmítnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
3.4.26 10:21

Když je to neohlášená návštěva, tak si s tim samozřejmě takovou hlavu nedělám, ale když je to návštěva domluvená a já bych si pokecat chtěla a právě vetsinou je to ze začátku to probíhá dobře. chvili. ale pak se něco zlomí a jako kdybych dostala blok.. A taky… jsem přemýšlela.. může byt taky důvod, že mám problémy s komunikací to.. že kdyz jsem driv mluvila, tak jsem byla ignorována? Jelikoz kdyz jsem v minulosti byla teď už se svým ex… Tak jsem mluvila. snazila jsem se s nim komunikovat, ale on mě vzdy ignoroval a neposlouchal.. vzdy buď treba odesel nebo neodpovídal a ja si pamatuji, ze tenkrat se ve mě taky neco zlomilo. Pamatuji, jak jsem to pak vzdala a prestala jsem mluvit. Může to být jeden z důvodu proc mam ted treba problém s komunikaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10220
3.4.26 10:26
@Bytsamsebou píše: Více

Jo, taky to tak mám. A pak ještě melancholické typy, jako samý ach jó apod. Zrovna mám takovou kolegyni, 3× z pěti pracovních dnů řekne, že jí je zle. Dost se
s tím „peru“. Zle je nám občas všem
a nevotravuju s tím furt někoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34281
3.4.26 10:26

Jestli jsi radši sama, tak nikoho nezvi, a když přijde někdo neohlášeně, tak ho prostě pošli domů. Věř tomu, že těm lidem pak lezeš na nervy úplně stejně, jako oni tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11164
3.4.26 10:30
@1010 píše: Více

Hypochondry nesnáším. Když jim řekneš, že je to jen v jejich hlavě a mají si dojít k psychologovi, tak nee, oni nejsou blázni :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
3.4.26 10:33

Hele, upřímně… jestli vědí, že ti není dobře, a stejně ti vyčítají, že se s nima nebavíš jako dřív, tak mi přijde, že je problém spíš v tom, že to neumí pochopit.

Ty za to nemůžeš, že teď nemáš tolik energie na lidi. A kdo tě má rád, tak by to měl respektovat, ne ti to ještě vyčítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10220
3.4.26 10:33
@Bytsamsebou píše: Více

No, tam to budou spíš deprese. To jsem špatně napsala, promiň. Zmínila se, že má důchod na hlavu. A já nejsem dobrej posluchač pro tyhle lidi. Jak píšeš ty, vyhýbám se jim taky. Což s kolegyní je dost obtížný :nevim: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
3.4.26 10:44

Souhlasim. To bude slohový cvičení - asi polemika, trénuje si argumentaci. Což je v dnešní době asi k věci, takové mentální fitko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová