Jak na výchovu? Děti přítel a jídlo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
26.5.22 08:42
@inkakřivák píše:
@unuděná A pro mě je to zbytečná komplikace a práce navíc. Jednou za čas pekáč buchet k večeři nikomu neublíží. Však to není každý den. Já si práci šetřím.

No tak ale když ty buchty peču s tím, že budou k snídani nebo pro děti do školy, tak naopak by pro mě byla značná komplikace, kdyby to děti snědly před večeří. Tu bych stejně musela udělat, pro sebe a manžela, my sladká hlavní jídla nejíme, plus by děti neměly co snídat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
26.5.22 08:43

@unuděná myslíš, že děti nepoznají, že mají dost? Poznají. Ony fungují úplně stejně jako dospělí. S jedinou výjimkou, lépe rozliší, kdy mají hlad a je žízeň. To se u dospělých hodně stírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
26.5.22 08:44
@unuděná píše:
No tak ale když ty buchty peču s tím, že budou k snídani nebo pro děti do školy, tak naopak by pro mě byla značná komplikace, kdyby to děti snědly před večeří. Tu bych stejně musela udělat, pro sebe a manžela, my sladká hlavní jídla nejíme, plus by děti neměly co snídat :nevim:

No jo, plánovač a neplánovač mají jiný pohled. Tak dám k snídani chleba nebo vločky a je vymalováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.5.22 08:45
@inkakřivák píše:
@unuděná myslíš, že děti nepoznají, že mají dost? Poznají. Ony fungují úplně stejně jako dospělí. S jedinou výjimkou, lépe rozliší, kdy mají hlad a je žízeň. To se u dospělých hodně stírá.

Takže se ti nikdy nestalo, že se ti dítě něčím přejedlo? Jestli ne, tak tedy smekám. Syn si zrovna včera tak pochutnával na řeckém salátu, že pak deset minut jen ležel a hekal, že ten poslední kousek feta sýra už byl moc :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.5.22 08:46
@inkakřivák píše:
No jo, plánovač a neplánovač mají jiný pohled. Tak dám k snídani chleba nebo vločky a je vymalováno.

Určitě, souhlas. Jsem plánovač a nehodlám na tom nic měnit :mavam: Šetří mi to spoustu času a nervů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
26.5.22 08:46
@unuděná píše:
A od jakého věku tedy dítě může bez ptaní jíst doma, co samo chce? A vážně se tu pořád bavíme o jídle mimo těch 5-6 jídel denně? Protože fakt, že si pětileté dítě vezme samo k svačině rohlík se šunkou nepovažuji za nic zvláštního, bavily jsme se tu o jídlech mezi těmito hlavními.

ty to manipulativně posouváš, kamse ti to hodí :lol: Původní diskuze o 11, pak to posuneš na tři a najednou je z něj pětileté.
Nevim, už si to nepamatuji, já mám děti samostatné dost. Jako kdybych to měla odhadnout, tak ano, v těch pěti si ten chleba se šunkou brali. Ovoce máme v míse na stole, tam chodili od té doby, co se k tomu zvládli dostat. Největší zlom mi ale přijde ten první stupen- druhá třetí třída, když už byly doma samy a tím pádem se samy stravují- a fakt mi nebudou volat do práce, jestli smí sníst pomeranč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
26.5.22 08:48
@unuděná píše:
@Lama Lama Ok, možná máš pravdu, že si to neumím úplně představit. Pamatuju si kdysi na návštěvě kamarádky, která to takhle má, jak její děti brouzdaly v průběhu odpoledne do špajzu na dobroty a při večeři ona pak nadávala, že nejedí :nevim: Hlavní je, když to funguje. A je celkem jedno, jak toho rodina docílí :kytka:

No, to řikam pořád, hlavní je, když to vyhovuje. Jestli něco dělá a zároven pak nadává, tak je to problém mnohem větší, než když má nastavená pravidla, která jí fungují, byt mě nevyhovují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
26.5.22 08:50

@unuděná Nevzpomínám si. Rozhodně ne tak, že by mělo nějaký problém. Jo, poplácal si po pupíku, že to bylo dobré, že je najedene a jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
@unuděná píše:
No tak ale když ty buchty peču s tím, že budou k snídani nebo pro děti do školy, tak naopak by pro mě byla značná komplikace, kdyby to děti snědly před večeří. Tu bych stejně musela udělat, pro sebe a manžela, my sladká hlavní jídla nejíme, plus by děti neměly co snídat :nevim:

Jako že by se doma nenašlo nic k snídani? Jako vůbec? Žádný jogurt, vejce, ovesné vločky, mlíko, kukuřičné lupínky, chleba… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

@Lama Lama Nene, už jsem několikrát psala, že jsme se odchýlili od původního tématu, takže teď jsem se jen ptala, odkdy tedy děti mají ten volný přístup k jídlu ;) U nás to třeba funguje tak, že když jsou děti po škole samy doma, tak hlásím „vemte si tam co chcete“ nebo naopak „máte tam upečenou buchtu a ovoce, obslužte se samy“. Ale pokud jsem doma a ve tři jim namažu chleby a nakrájím zeleninu a povolím zmrzlinu, tak prostě nevím, proč by za hodinu měly jít hledat něco dalšího „na chuť“. Takže pokud přijdou, nasměruji je k dojezení svačiny nebo něčemu zdravému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.5.22 08:53
@Lama Lama píše:
Jako že by se doma nenašlo nic k snídani? Jako vůbec? Žádný jogurt, vejce, ovesné vločky, mlíko, kukuřičné lupínky, chleba… :think:

Ale jistěže našlo, však jsme si to vyjasnily. Pokud plánuju buchtu ke snídani, tak nevidím důvod, proč bych v tom ranním zmatku, kdy vypravuju dvě děti do školy a sebe do práce měla vymýšlet, co jim namažu na ten chleba jen proto, že se večer neudržely a místo dvou kousků snědly každý 6 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
26.5.22 08:55
@unuděná píše:
Vážně třeba tříleté dítě domýšlí důsledky toho, že když si před večeří vezme jogurt, tak pak nebude mít hlad na tu večeři? :P To máš asi geniální děti. Samozřejmě, že ty starší dojdou oběma metodama do stejného bodu: vědí přibližně kdy a co si mohou vzít. Taky netepu školáky jako nějaká hlídačka, co ano a co ne. Není to už dávno potřeba :nevim:

Pokud vim, tak dizkuze vznikla na zaklade toho, ze chlap peskuje deti 8 a 11 let, tak nevim co sem cpes triletaka, ten si logicky vezme z lednice kulovy, neb ji sam ani neotevre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.5.22 08:55
@j.a.n.i1 píše:
Pokud vim, tak dizkuze vznikla na zaklade toho, ze chlap peskuje deti 8 a 11 let, tak nevim co sem cpes triletaka, ten si logicky vezme z lednice kulovy, neb ji sam ani neotevre.

Už jsem několikrát psala, že diskuze se posunula naprosto jinam. Pokud to nestíháš sledovat, tak nereaguj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
26.5.22 09:00
@unuděná píše:
Takže se ti nikdy nestalo, že se ti dítě něčím přejedlo? Jestli ne, tak tedy smekám. Syn si zrovna včera tak pochutnával na řeckém salátu, že pak deset minut jen ležel a hekal, že ten poslední kousek feta sýra už byl moc :P

A to, ze se musi ptat tuhle situaci ovlivni jak? To jako ty od oka poznas, ze mu mas dat do misky o 2 lzice min :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
26.5.22 09:00
@unuděná píše:
Už jsem několikrát psala, že diskuze se posunula naprosto jinam. Pokud to nestíháš sledovat, tak nereaguj ;)

Ne, ty to pouzivas, jak se ti hodi, triletaky jsme tu fakt neresili, resili jsme obecne deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí