Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Šmoulice píše:
Představ si, že se nám v noci pozvracela a ležela metr od nás!!! A ne, neslyšeli jsme to. Přišli jsme na to až když se dožadovala jídla a brečela. Nevíme jak dlouho tak byla, ale určitě to bylo sakra dýl, než 10minut…
Chudak dite ![]()
Ja teda svoje zvracejici dite slysela do druhe mistnosti pres zapnutou televizi.
@unuděná píše:
Já osobně odsuzuju jedinou věc - upřednostnění vlastního zájmu (zábavy) před bezpečím dětí. A můžete mi tu vykládat, jak jsou na chůvičce a v noci spí a nebudí se a kdeže cože, ale pokud jdu do hospody, ke kámošce na víno nebo si zaběhat a děti nechám samotné doma, je to podle mě nezodpovědné a krajně sobecké a ano, hraničí to se zanedbáním povinné péče. Pes se může jednou za den vyčůrat před barákem, kámoška může přijít k nám nebo se hold počká na hlídacího tatínka/babičku, o hospodě ani nemluvím.
![]()
S dovolením se podepisuji pod Tvůj příspěvek.
@Lenca27 píše:
Chudak dite
to je fakt. Pokud mu nevyžehlíš košile, bude chudák v čtyřiceti chodit zmuchlanej jako strašák. ![]()
@renap píše:
@Šmoulice Ty nemáš moc vyvimutý mateřský instinkt, co? Podle toho, jak se tu prezentuješ asi vůbec. A to nemáš ani monitor dechu? to je docela odvaha, nechat novorozence samotného doma a jít na půl hodiny pryč. Já jsem trošku ujetá, jelikož v tom pracuju, tak mám profesionální deformaci, dětí, které k nám dovezli záchrankou nedýchající po vdechnutí zvratků jsem už pár viděla a nic pěknýho.
Já jsem přesvědčená už dlouho, že to je nějaká zhrzená 50tka, bez chlapa, obklopená kočkama, která dítě nemohla mít, tak jí hráblo a vysírá na emiminu. ![]()
pak jsi o tom přesvědčena špatně. Dedukci prenech někomu kdo to umí, ok?
@Tamtama píše:
@jdukolem hele, když mému mladšímu (2,5) zapnu youtube s písničkama, vydrží u toho sedět nehnutě fakt dlouho, na nic nesahá…ale z bytu bych teda neodešla, to ne..
hele věřím protože jsem toto zažila - dítě se nehlo od pohádek (Matýsek vedl).. ale můžeš se na to na milion tisíc procent spolehnout?
já myslím, že na tyhle bezmozky prostě člověk spolehnout nemůže.. náhoda je blbec
proto je dobře že neodcházíš
@Natálka26 píše:
@Lychee13![]()
![]()
pak jsi o tom přesvědčena špatně. Dedukci prenech někomu kdo to umí, ok?
Já si budu s dovolením dedukovat, jak sama uznám za vhodné. Takhle se bav s manželem, pokud Ti to žere. ![]()
@Šmoulice píše:
Představ si, že se nám v noci pozvracela a ležela metr od nás!!! A ne, neslyšeli jsme to. Přišli jsme na to až když se dožadovala jídla a brečela. Nevíme jak dlouho tak byla, ale určitě to bylo sakra dýl, než 10minut…
a to považuješ za v pořádku? za zcela normální?
@strýček sally píše:
to je fakt. Pokud mu nevyžehlíš košile, bude chudák v čtyřiceti chodit zmuchlanej jako strašák.
ty seš dnes zcela mimo.. ![]()
@jdukolem to je možný, já jen žasnu. Mám na víkend šestiletou a asi hodinu si hraje v někde v útrobách domu. Podle zdejších skvělých matek, už by měla rozpoutat minimálně jadernou válku pokud samozřejmě před tím nevypadne z oken, nevyšroubuje odvzdušňovací šroub u radiátoru, nespadne z otevřenýho schodiště či nestrčí něco do zásuvek.
@strýček sally No tak šestiletá je snad úplně něco jinýho než batole nebo nedejbože kojenec sám doma, ne?. To se nedá srovnávat.
@strýček sally Tak jako šestiletá asi ne, ale záleží na konkrétním dítěti. U nejstaršího syna (3,5) jsem neměla obavu, že doma něco provede cca od 1,5 roku. U dcery (2,5) mám dojem, že když je minutu bez dozoru, tak sestrojí a odpálí atomovku (řečeno s nadsázkou). Ještě že jsou s prarodiči na lyžích ![]()
@jdukolem píše:
a to považuješ za v pořádku? za zcela normální?
Ne nepovažuji to za normální, ale prostě jsme to v noci neslyšeli. Nebrečela. Tak se kvůli tomu asi půjdeme s chlapem oběsit ![]()
@renap to by si člověk nesměl ani na pět minut pověsit na zahradu prádlo nebo si dojít na záchod. Tak je jasný, pokud batole nechám v pokojíčku tak s klidem pět, deset minut tam v poho vydrží, ten je udělaný tak, aby tam na něj nic nespadlo. Rozhodně v takový kuchyni bych ho nenechával, už jen proto, že ty řeznický nože si nesmějí brát větší děti.
A pak @zoy má pravdu, každej ví, co od svého dítěte může očekávat. To je to hlavní, co mělo v ty diskuzi zaznít.