Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Narážím na to, že tu jsou všechny super matky, které nikdy nenechaly dítě bez dozoru, jak hlásají, ale přitom beztak chodí kouřit na balkón, tudíž jsou děti bez dozoru
No tak dítě může být v jiné místnosti a něco přece na něj spadnout a matka o tom nemusí vědět, protože je na balkóně a nemusí jen kouřit, může věšet prádlo..Nebo já nevím, prostě mi nepřijde nic divného na tom, že nechám dítě 5minut bez dozoru..
Já už nevím co víc říct, mě tohle nevadí. Už jsem tu psala, že já takhle drepela hodiny na terase a měla zaplou chuvu. To samý u sousedů taky jsem u nich byla, chůva zapla. A vážně nevidím rozdíl mezi kojenci a batolaty. Když zarvou přijdu. Případně znám svoje děti a vím co si " můžu dovolit". V nemocnici je to něco jinyho. Sama uznej, že tam si to ne troufnou a hlavně se podepisují papíry a dává poučení.
@Natálka26 píše:
Tak si dedukuj, ale aspoň u něčeho o čem něco víš. Jinak tyhle výkřiky do tmy zkoušej někde, kde jsou na to zvědavý.Jo dejte ji k adopci (klidně si ji vezmu) a pak se běžte obesit. Ne fakt, tady je zase jedna zodpovědnost vedle druhý. Tady by to 99% žen neudělalo, ale fakt nevěřím, že těch 99% nikdy nenechalo dítě bez dozoru.
Nápodobně, princezno. ![]()
@Lucy 21 píše:Narážím na to, že tu jsou všechny super matky, které nikdy nenechaly dítě bez dozoru, jak hlásají, ale přitom beztak chodí kouřit na balkón, tudíž jsou děti bez dozoru
@Natálka26
Proč hned suoermatky? Co je na zodpovědnosti, kterou každá matka a otec za svého potomka má, supermatkovského? Pro mě samozřejmá věc, ale jak tu čtu, ne pro každého rodiče je to samozřejmost.
@Natálka26 píše:
@Anna766 @renapJá už nevím co víc říct, mě tohle nevadí. Už jsem tu psala, že já takhle drepela hodiny na terase a měla zaplou chuvu. To samý u sousedů taky jsem u nich byla, chůva zapla. A vážně nevidím rozdíl mezi kojenci a batolaty. Když zarvou přijdu. Případně znám svoje děti a vím co si " můžu dovolit". V nemocnici je to něco jinyho. Sama uznej, že tam si to ne troufnou a hlavně se podepisují papíry a dává poučení.
No přesně, o to jde, jsi pryč, máš chůvu, když zařve, přijdeš. Ona se chlubila tím, že odchází od dvouměsíčního kojence z bytu pryč a chůvičku nemá. V tom vidim sakra rozdíl, kdyby začalo blít, dávit a kuckat, tak v chůvě to uslyšíš, ona se vrátí za půl hodiny a dítě je tuhoš, chápeš ten rozdíl?
@Natálka26 píše:
Jo dejte ji k adopci (klidně si ji vezmu) a pak se běžte obesit. Ne fakt, tady je zase jedna zodpovědnost vedle druhý. Tady by to 99% žen neudělalo, ale fakt nevěřím, že těch 99% nikdy nenechalo dítě bez dozoru.
Podle sebe soudím tebe?
Věř si čemu chceš, ale fakt existují zodpovědní lidé, kteří nenechávají dítě bez dozoru.
I já patřím k těm, kteří nenechali malé děti bez dozoru. Teď samozřejmě nemyslím takové odskočení si třeba na WC nebo do sprchy.
Ale venčit psa (byť se půlhodina mnohým zdá jako nic) bych si netroufla.
Zase netřeba srovnávat nesrovnatelné.
Ano, stát se něco může dítěti i v té malé chviličce, když je matka na WC. Ale srovnávat takovou situaci s tím, že jdu venčit psa nebo jdu s chůvičkou do hospody? Jsou situace a situace. A inteligentní tvor je dokáže rozlišit a nemusí kolem sebe plácat hlouposti.
Je to každého věc, ale příspěvky tvé a Šmoulice mi připadají celkem zesměšňující, protože máte pocit, že si svůj postoj potřebujete omluvit.
@Anna766 píše:
Proč hned suoermatky? Co je na zodpovědnosti, kterou každá matka a otec za svého potomka má, supermatkovského? Pro mě samozřejmá věc, ale jak tu čtu, ne pro každého rodiče je to samozřejmost.
Já zodpovědná jsem, své dítě hlídám, ale prostě minutka kdy vyběhnu před dům vyvenčit štěně, které potřebuje čůrat každé dvě hodiny, mi nepřijde nic nezodpovědného, jo pokud bych měla dítě o kterém vím, že je schopné provést něco šíleného, nebudu to dělat. Vždy to dcerce oznámím a odcházím jen v případě, že vidím, že je v pohodě a má nějakou činnost.
@Lucy 21 mě to vysvětlovat nemusíš. Dělej jak chces a jak myslíš. Ale nezesměšnujte ty které se chovají jinak a zodpovêdnêji.
@Lucy 21 píše:Narážím na to, že tu jsou všechny super matky, které nikdy nenechaly dítě bez dozoru, jak hlásají, ale přitom beztak chodí kouřit na balkón, tudíž jsou děti bez dozoru
A to jsou přesně ty situace a situace. Odskočit si na balkon zakouřit nebo se sebrat a odejít z bytu na půl hodiny nebo jít do hospody s chůvičkou. Ty fakt necítíš ten rozdíl? Fakt to nevnímáš, že takové zakouření si nebo jít na WC je asi časově stejná záležitost? Navíc jsi doma.
Tak proč hned super matky?
Ostatně - nehájím kouření, jsem nekuřák.
Ale jinak díky, začínám mít hned lepší pocit, když vím, že super matka jsem, asi na rozdíl od tebe
![]()
Asi se na to už nebudu dívat jako na urážku, ale jako na super pochvalu pro super matku
![]()
Prosím Vás a jak víte, že na půl hodinu odejde, nemusí to být pravda, já bych tomu až tak nevěřila..
@renap píše:
No přesně, o to jde, jsi pryč, máš chůvu, když zařve, přijdeš. Ona se chlubila tím, že odchází od dvouměsíčního kojence z bytu pryč a chůvičku nemá. V tom vidim sakra rozdíl, kdyby začalo blít, dávit a kuckat, tak v chůvě to uslyšíš, ona se vrátí za půl hodiny a dítě je tuhoš, chápeš ten rozdíl?
Stejně tak se to může stát v noci
![]()
@radúna píše:
Podle sebe soudím tebe?
Věř si čemu chceš, ale fakt existují zodpovědní lidé, kteří nenechávají dítě bez dozoru.
I já patřím k těm, kteří nenechali malé děti bez dozoru. Teď samozřejmě nemyslím takové odskočení si třeba na WC nebo do sprchy.
Ale venčit psa (byť se půlhodina mnohým zdá jako nic) bych si netroufla.
Zase netřeba srovnávat nesrovnatelné.
Ano, stát se něco může dítěti i v té malé chviličce, když je matka na WC. Ale srovnávat takovou situaci s tím, že jdu venčit psa nebo jdu s chůvičkou do hospody? Jsou situace a situace. A inteligentní tvor je dokáže rozlišit a nemusí kolem sebe plácat hlouposti.Je to každého věc, ale příspěvky tvé a Šmoulice mi připadají celkem zesměšňující, protože máte pocit, že si svůj postoj potřebujete omluvit.
Tady si nikdo nic nepotřebuje omluvit.
vy tu akorát klovete. ![]()