Děti samy doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
21.1.17 20:52

Já opravdu nechci nikoho soudit, protože člověk občas míní a dítě mění, někdy od něj skutečně musíme odejít, vadí mi ale, když to tu někdo prezentuje jako normální. Ve smyslu „mám psa, tak se asi pochčije doma? Dítě spí, co by se mu asi mohlo stát, však budu venku JEN 20minut. A jestli vám to přijde risk, tak jste prostě přehnaně úzkostné“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
21.1.17 20:53

@unuděná

Prosím tě, už to přestaň hrotit a řešit, každá víme co si můžeme dovolit a co nám svědomí dovolí. Nemá smysl se tady patlat v tom, že náhodou bude zvracet po 2 hodinách a ne po 1,5 co je obvyklé. Pro @Šmoulice je taky živé dítě důležitější, ale on i ten pes má svoje potřeby a nejde to řešit tím, že teď bude doma a ven půjde až za x hodin. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
21.1.17 21:00
@Šmoulice píše:
Ne, fakt mě to nevzbudilo a věř, že jsem z toho byla vyděšená. Ale stalo se, tak oběsit se nepůjdu no. A se psem skutečně chodím. To vždy počkám min 1,5 hod po krmení. To mi nezvrací nikdy. A nejdýl jsem byla slutečně30 minut. Mám psa po operaci, nemůžu si dovolit nechst ho bez venčení. Až bude konečně lepší počasí, budu chodit i s kočárem vždy.

Tak nikdy… mne dcera taky bezne nezvraci a presto uz ji dvakrat v zivote vzbudilo nahle zvraceni… prvni byly rotaviry, to jsme jeli do spitalu na kapacky a druhe ani nevim co :nevim: A se psem se da jit i s miminem, zaridit si to jinak, v nejhorsim bych ho nechala vykonat potrebu napr. na prebalovaci podlozku, proste cokoliv, ale nikdy bych od mimina neodesla ani na pet minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
21.1.17 21:04
@Natálka26 píše:
@unuděná

Prosím tě, kde jsi vzala, že dřepí v hospodě? 8o 8o Ke zbytku se nebudu vyjadřovat, protože evidentně neumíš skládat příspěvky a uživatele dohromady.

@Lenca27

Fajn, budu ti věřit. Já tomu nevěřím. Opravdu nevěřím, že nikdo nikdy nenechal dítě o samotě a je jedno jestli spící samo v pokoji, vyběhnutí ven co já vim k pošťákovi nebo seděl v jiný místnosti než dítě odešlo.

Spici nebo hrajici dite v pokoji mam uplne bezne, to nepovazuju za to, ze je samo. Kdyz se cokoliv deje, tak to slysim. Nemyslim si, ze si nekde v tichosti neco udela a nepipne. Byt jsem nikdy neopustila, aniz by byl doma nekdo jiny, ani k postakovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.1.17 22:17

Jenze vy uz se poustite do takovych spekulaci…Obnovitelka psala, ze jeji kamaradka ma 4letou dceru a novorozena dvojcata a nechava je vecer doma spici i hodinu, aby probehla psa! To snad nemuze prijit nikomu normalni, ne? Odejit od dvou novorozenat na takhle dlouho??Toho psa muze poradne vyvencit odpoledne s detmi a vecer mu staci 5minut pred barakem na vykonani potreby.
Takze ty vykriky do tmy jako „nechavam sve sestilete dite doma i hodinu!“ nebo „rocni dcerka klidne pocka u pohadky, nez skocim pro balicek“ jsou srovnavani uplne absurdni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
22.1.17 21:29

@Shaari90 však i dvojčata se dají navázat do šátku, mám jednu takovou maminu v okolí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
15.3.17 10:46

Tak jsem se dívala dle věku na své dvě děti a teda většinou ok, akorát 4letý syn asi nebude desinfikovat kliky a dcera v 11 letech nepokosí trávu :-). Ale jinak jo, vše dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
15.3.17 11:01

U nás to taky odpovídá ale v rodině jsem za macechu že dítě musí pomáhat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
15.3.17 11:02

Tak se sekačkou bych dceru asi taky nenechala, přece jen je to buď na elektřinu nebo na motor a nedej bože dá někde ruku, nohu. To vidím tak od 14 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
15.3.17 11:03
@ka2ka píše:
U nás to taky odpovídá ale v rodině jsem za macechu že dítě musí pomáhat :think:

Já je to nechávám dělat, i kdyzž to není 100%, ale přece musí mít nějaké návyky, potom ve 13 už s nima nehnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
15.3.17 11:19

Já si teda neumím představit, že pětiletého pustím k nádobí.. zaprvé nahoru do linky, kde máme talíře, hrnky a skleničky, ani nedosáhne, zadruhé by toho plno rozbil a tak bohatá fakt nejsem.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
15.3.17 11:24
@Tamtama píše:
Já si teda neumím představit, že pětiletého pustím k nádobí.. zaprvé nahoru do linky, kde máme talíře, hrnky a skleničky, ani nedosáhne, zadruhé by toho plno rozbil a tak bohatá fakt nejsem.. :lol:

Naše děti k tomu mají stupínek:-), ono je to fakt i o povaze dítěte, každý rodič zná své dítě nejlépe a ví co může a nemůže, kamarádka má myčku, tak zase jenom nandají do myčky a vyndají z myčky, kde nedošáhnou, nechají věci na lice a ona douklízí. Sousedi mají stejně starou dceru a ta nedělá nic, protože je 4tá v pořadí a navíc je tak vedená, takže ani nic dělat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
15.3.17 11:32

@aledud u nás právě nedosáhne ani z jídelní židle, mám přes metr osmdesát a talíře, které máme nahoře nejníž, mám v úrovni očí.. a já jako jedináček doma nikdy nic nedělala a doteď mám s uklízením problém, takže děti bych ráda zapojovala (a mladšího i zapojuju, starší se nenechá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
15.3.17 11:36

Syn (skoro čtyři) a dcera (skoro tři) jsou spolu schopni nádobí z myčky uklidit. Jeden vyndává a druhý uklízí. Dělat to chtějí, trvá to podstatně déle než kdybych si to vyskládala sama a musí se na ně dohlížet, aby u toho nezačali blbnout. Ale musí se využít toho, že o to mají sami zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150074
15.3.17 11:40
@zoy píše:
Syn (skoro čtyři) a dcera (skoro tři) jsou spolu schopni nádobí z myčky uklidit. Jeden vyndává a druhý uklízí. Dělat to chtějí, trvá to podstatně déle než kdybych si to vyskládala sama a musí se na ně dohlížet, aby u toho nezačali blbnout. Ale musí se využít toho, že o to mají sami zájem.

Kluk 14 let, vyndaváni myčky je jeho práce, a čtyřletá mu skvěle sekunduje. Malá vyskládá příbory, on uklidí talíře a hrnky nahoru…jsou skvělý tým. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí