Dilema - stěhování

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
LiduNe
16.9.23 05:34

Hele, jestli má dluhy, tím jsi měla začít. Chlapa s dluhama nebrat, to nemáš zapotřebí, dokud to nesplatí, bude vás to omezovat oba. Ještě zřejmě finanční negramot, nohy na ramena a pryč.

• Upravit
7692
16.9.23 05:36
@Anonymní píše:
A teď k jádru pudla… nejsem nadšená z toho, že bych ho denně viděla ani ne 2-4 hodiny a ještě by pak v noci přišel a budil mě, když ráno brzy vstávám do práce. Zkrátka takhle jsem si to bydlení vážně nepředstavovala.

Vítej ve skutečném světě dospělých lidí. Chodíme do práce, vstáváme brzy, občas něco sníme když se dá, z mála času jsme nasraní a tomu mezitím se říká život a když to jde, užijeme si ho.

:roll: :roll: :roll:
  • načítám...
1724
16.9.23 05:55

Zakladatelko, já tvůj přístup chápu. Jen nechápu jednu věc. Proč pracuješ jen 4 hodiny denně? Protože za ty 4 hodiny vyděláš dost a to ti stačí? Píšeš, že by sis ráda našetřila. Tak proč nemáš klasickou pracovní dobu a nevyděláváš taky víc? Z pohodlí? Pokud jo, pak to máš podobně jak tvůj přítel :wink:
Svého přítele pořádně neznáš. Teď opadávají růžové brýle.

• načítám...
11176
16.9.23 06:41
@Giovanna1 píše:
Zakladatelko, já tvůj přístup chápu. Jen nechápu jednu věc. Proč pracuješ jen 4 hodiny denně? Protože za ty 4 hodiny vyděláš dost a to ti stačí? Píšeš, že by sis ráda našetřila. Tak proč nemáš klasickou pracovní dobu a nevyděláváš taky víc? Z pohodlí? Pokud jo, pak to máš podobně jak tvůj přítel :wink:
Svého přítele pořádně neznáš. Teď opadávají růžové brýle.

Přesně tak, to mě hned zarazilo, proc nedělá na plný úvazek…

Nicméně přítel mě nijak neohromil, v tomto případě bych se dohromady nestěhovala.

• načítám...
2164
16.9.23 06:49

Upřímně, člověk s dluhy mě jako partner nezajímá již od prvopočátku.
Chápu, když má někdo hypotéku, ale pokud na ni nevydělá z jednoho úvazku, není pro mě zajímavý, protože pokud musí dlouhodobě časově dělat další práci, není pro mě zajímavý ani jako životní podpora a potenciální otec dětí.
A ne, nepovažuji člověka, který má douhodobě více prací za pracovitého. Podle mě je buď nemocný(workoholismus) nebo neperspektivní(dluhy).

• načítám...
1987
16.9.23 06:53

Ahoj holky. pročetl jsem si opravdu zajímavou diskuzi plnou zajímavých názorů. Ale měl bych jednu otázku. Mám dvě práce a dluhy. Chcete mě některá? popřípadě proč. Zakladatelku chápu a rozumím jí. Být opatrný je moc fajn a je vidět že i nad problémem opravdu přemýšlí. Na druhou stranu netřeba odmítak vše jenom proto, že má někdo dluhy. Bez dluhů v dnešní době jen tak někoho nenajdete. Ale abych se vrátil k zakladatelce. Já osobně bych ho opustil, protože on se snažit zlepšit situaci nebude. a ty máš oprávněné obavy. Ale minimálně bych s ním promluvil jak to chce řešit. Většina vztahů bez vzájemné diskuze dneska končí při prvním problému. Počítej, že do budoucna se nepříjemným diskuzím nevyhneš. Je to o nastavení pravidel. držím pace. :kytka: :mavam:

• načítám...
44197
16.9.23 06:58

Proč všichni zakladatelku ženete do plného úvazku? To jí závidíte, ze i na půl úvazku vydělá slušné peníze? Píše, že ve vztahu žila, v samostatném bytě.
Nějaká regenerace a duševní pohoda je také potřeba a když si to může dovolit, proč ne.

Její přístup chápu. Taky bych nebyla zvědavá na to, aby mě někdo budil uprostřed noci k vůli netradiční pracovní době. Chtěla bych oddělené spaní. Svoje dluhy ať si vyřeší sám.

• načítám...
1987
16.9.23 06:59
@Mariane.B píše:
Upřímně, člověk s dluhy mě jako partner nezajímá již od prvopočátku.
Chápu, když má někdo hypotéku, ale pokud na ni nevydělá z jednoho úvazku, není pro mě zajímavý, protože pokud musí dlouhodobě časově dělat další práci, není pro mě zajímavý ani jako životní podpora a potenciální otec dětí.
A ne, nepovažuji člověka, který má douhodobě více prací za pracovitého. Podle mě je buď nemocný(workoholismus) nebo neperspektivní(dluhy).

tak už chápu proč jsem a budu sám. :roll: jsem nemocný workoholik. nic jiného v tom nebude. :think: :nevim:

• načítám...
2164
16.9.23 07:04
@martasesek píše:
tak už chápu proč jsem a budu sám. :roll: jsem nemocný workoholik. nic jiného v tom nebude. :think: :nevim:

Nehaž flintu do žita, některým ženám záleží více na penězích než na kvalitě vztahu a spokojí se s tím, že workoholik jich přinese hodně a je to pro ně dostatečná náhrada. Takže hledej mezi určitým typem žen a najdeš.

• načítám...
1987
16.9.23 07:16
@Mariane.B píše:
Nehaž flintu do žita, některým ženám záleží více na penězích než na kvalitě vztahu a spokojí se s tím, že workoholik jich přinese hodně a je to pro ně dostatečná náhrada. Takže hledej mezi určitým typem žen a najdeš.
čekal jsem jinou reakci. ale neříkám že i s touto variantou jsem nepočítal. a upřímně, je to nahrávka na smeč. ony jsou takové všechny. tedy skoro všechny a ne jen některé. a o takové já opravdu nemám zájem. to není o vztahu dvou lidí, ale o vztahu k penězům. píši o osobní zkušenosti. flitnu do žita neházím, to ani zbrojní zákon nedovoluje. :lol: mám rád holky, ale nějak se vytratila soudnost, pokora a nahradil je hlad po financích. škoda… :kytka:
  • načítám...
35798
16.9.23 07:21
@1Pears1 píše:
Proč všichni zakladatelku ženete do plného úvazku? To jí závidíte, ze i na půl úvazku vydělá slušné peníze? Píše, že ve vztahu žila, v samostatném bytě.
Nějaká regenerace a duševní pohoda je také potřeba a když si to může dovolit, proč ne.Její přístup chápu. Taky bych nebyla zvědavá na to, aby mě někdo budil uprostřed noci k vůli netradiční pracovní době. Chtěla bych oddělené spaní. Svoje dluhy ať si vyřeší sám.

Protože ona jemu vyčítá to samý, že by mohl mít lepší práci, ale že je pohodlný, ale že ona dělá jen 4 h je ok? :nevim:

• načítám...
11176
16.9.23 07:46
@1Pears1 píše:
Nějaká regenerace a duševní pohoda je také potřeba a když si to může dovolit, proč ne.Její přístup chápu. Taky bych nebyla zvědavá na to, aby mě někdo budil uprostřed noci k vůli netradiční pracovní době. Chtěla bych oddělené spaní. Svoje dluhy ať si vyřeší sám.

Na jedné straně máš pravdu, na druhé, píše, že by si chtěla šetřit do budoucna, kdy jindy, než když je svobodná a bezdetna? Teď žije u rodičů a předtím se dělila s partnerem, nevíme, kolik platili, ale to je jedno, ano, měli dost na nájem.

Ten puluvazek se jí bude hodit, až bude mít třeba děti, teď je to divné. Samozřejmě je to ale její věc… :palec:

• načítám...
Vesnickaholka
16.9.23 07:49
@1Pears1 píše:

Taky si myslim, ze by zakladatelka mohla pracovat vice hodin :nevim: a zavist to u me rozhodne neni, protoze ja pracuji v prumeru jeste mene a penize mam jako kdybych chodila do prace na plny uvazek..
Zakladatelka sice pise, ze bydlela s pritelem predtim, ale uz nenapsala, zda to nahodou nebyl byt pritele a ona nebydlela de facto zadarmo.. jasny, ted bude tvrdit, ze ne, ze platila pulku najmu :lol:

• Upravit
2689
16.9.23 07:57

Zakladatelko, za jak dlouho by mohl mít přitel splacené všechny dluhy? Když má 2 práce, tak se přece snaží splácet. Furt lepší než kdyby si užíval volno s tebou a dluhy mu narůstaly.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová