Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Většina tady bohužel nechápe, že i když teď budu sama po večerech, tak to takhle bude i s dětmi. A to už je něco jiného. Být sama na děti a nemít z toho ani vlastně užitek. Chápu, když jsou chlapi od rána do večera v práci, aby kvalitně zajistili rodinu a nestrádala. Ale já bych byla doma sama na mimčo a ty peníze ani neměla. Nebo bych musela do práce a na RD nechat jeho.
@Anonymní píše:
Většina tady bohužel nechápe, že i když teď budu sama po večerech, tak to takhle bude i s dětmi. A to už je něco jiného. Být sama na děti a nemít z toho ani vlastně užitek. Chápu, když jsou chlapi od rána do večera v práci, aby kvalitně zajistili rodinu a nestrádala. Ale já bych byla doma sama na mimčo a ty peníze ani neměla. Nebo bych musela do práce a na RD nechat jeho.
Zase mi prijde, že koukáš trochu moc daleko, ty máš půl úvazek a chceš si dělat vysokou, on má dluhy, takže evidentně děti nejsou teď v plánu. Nevím kolik vám je
u vás je problém úplně někde jinde, než jen že chodí hodně do práce.
@pikola píše:
Zase mi prijde, že koukáš trochu moc daleko, ty máš půl úvazek a chceš si dělat vysokou, on má dluhy, takže evidentně děti nejsou teď v plánu. Nevím kolik vám jeu vás je problém úplně někde jinde, než jen že chodí hodně do práce.
Tak on má dluhy na 10 let, to vážně čekat s dětmi nebudu. Mam nejvyšší čas.
A VŠ nemám na dlouho. Rozdělala jsem i v mládí. Teď už jen dotahuju.
@Anonymní píše:
Takže je ti kolik, kolem 30?
@pikola píše:
Takže je ti kolik, kolem 30?
Věk sdělovat nechci, aby mě tu nikdo nepoznal, a myslím si, že to nijak nesouvisí s tím, kolik já si dokážu vydělat, jestli dokážu dostudovat VŠ a jaké má partner dluhy.
Zakladatelko, ty jedes ciste individualisticky a prisne racionalne.
Ale vztah neni ja+ja, ale „my“.
Etapy, kdy to tahne jeden a pak zas obracene, jsou dost bezne.
Znam par rodin, kdy chlap mel holy zadek, ale ve dvou a pri vzajemne podpore se vypracoval, vybudoval firmu atd.
Proste pokud tvuj chlap za to stoji, maknete oba, tahnete to spolu.
Pokud ne, nebo to „my“ nechces a neumis, tak holt rozchod.
@Anonymní píše:
tento pritel nevypada perspektivne. Slibotechna a dluhy resi na 10let. Pro tebe bude lepsi s nim rodinu nezakladat a asi se rozhlednout jinde. Nejste kompatibilni v zasadni veci ohledne reseni financi a z toho pak budou vznikat dalsi konflikty.
@Lucie_Sx píše:
Zakladatelko, ty jedes ciste individualisticky a prisne racionalne.Ale vztah neni ja+ja, ale „my“.
Proste pokud tvuj chlap za to stoji, maknete oba, tahnete to spolu.
Etapy, kdy to tahne jeden a pak zas obracene, jsou dost bezne.
Znam par rodin, kdy chlap mel holy zadek, ale ve dvou a pri vzajemne podpore se vypracoval, vybudoval firmu atd.
Pokud ne, nebo to „my“ nechces a neumis, tak holt rozchod.
Racionálně jedu, protože „my“ s dlužníkem opravdu být nechci. Dokud má dluhy, bude to, minimálně ve finanich, já a ty. My to bude, až to splatí.
@Anonymní píše:
No ale tak se s nim rozejdi a najdi si nekoho, kdo bude lepe vyhovovat Tvym nekdy nerealnym pozadavkum ![]()
A co myslis, ze potrebuje mimino? Navic kdyz je zenska na RD, tak naopak chlap musi maknout, aby dorovnal vypadek prijmu, pak kdyz se zenska vrati do prace, tak muze chlap zase zvolnit..
A jeste me zaujalo to Tvoje „byt sama na deti a nemit z toho uzitek“ to myslis prosim jak? ![]()
@Vesnickaholka píše:
No ale tak se s nim rozejdi a najdi si nekoho, kdo bude lepe vyhovovat Tvym nekdy nerealnym pozadavkum
A co myslis, ze potrebuje mimino? Navic kdyz je zenska na RD, tak naopak chlap musi maknout, aby dorovnal vypadek prijmu, pak kdyz se zenska vrati do prace, tak muze chlap zase zvolnit..
A jeste me zaujalo to Tvoje „byt sama na deti a nemit z toho uzitek“ to myslis prosim jak?
Myslím to tak, že většina žen je doma na děti sama a chlap vydelava.
Jenže já budu doma s miminkem sama a on bude vydělávat na dluhy, ne na miminko a chod rodiny.
Rozejdi se s ním. Stejně si ho nevážíš. Společnou budoucnost s ním plánuješ jen pod podmínkou, že se nějak výrazně změní. Čekat deset let stejně nebudeš. Ani spolu nebydlíte a už řešíte imaginární děti. S tím časem mě to pobavilo, protože zvládáte se vídat takto i s jeho dvěmi pracemi, když se člověk sestěhuje tak je to naopak s tím společným časem lepší.
Tak ono je to těžký. On je zadlužený až na půdu, to z něho ale nedělá hned špatného člověka a ty seš namyšlená a sebestředná zlatokopka který jde jen o zajištění no. To že ti ho nemůže nabídnout teď, nenznanea, že ho nedokáže nabídnout ani později, jenže je to o vzájemné spolupráci a ne o natahování pracky a očkování hned pečených holubi do huby.
Já s manželem jsme měli oba holy zadek, doslova jsme začínali tak, že já jsem si na školy vydělávala při práci a spala v garáži na zemi a on za mnou přišel s igelitkou, nebudu rozebírat z jakého důvodu to uz je moc soukromé, ale dokonce jsem z první výplaty za něj zaplatila sociální a zdravotní které dlužil, pak jsem platila veškerý nájem domu, co nám pronajal kamarád, výbavu i postel jsme si museli koupit a já do toho Vysokou školu, on si hledal jinou práci a našel mizernou..pak jsme se postupně z toho hrabali, pak jsem zase skončila bez práce já a tahal že srač*k on mě.
Postupem let jsme se dostali na jinou úroveň, ale byla to oboustranná spolupráce!!!
A víš co? Ty kecy že má každý někoho doma od 6 večer jsou tupé nesmysly zamrzlé a rozmazlené puberťačky, takhle realita fakt nefunguje. My jsme spolu 11 let a domu na 18:00 rozhodne nejezdí, to tak možná v létě, někdy dojede i v 21:00…, Většinou kolem 20:00h. postarám se o děti, o domácnost, on vyflusnusty a unaveny a jeste mu pomáham s podnikáním. Hlídání od někoho dalsiho neexistuje již 6 let. A to tu uvádím jen základy, víc uvádět nebudu. Fakt bych tě chtěla vidět našem místě.
Ten tvůj je sice zadlužený, ale ty nepůsobila jako opora a holka do nepohody. Protože ještě by byla varianta to s ním zkusit a pomoci mu aby se těch dluhu co nejdříve zbavil, možností je spousty i třeba jen vyvíjení chytrého tlaku, aby hledal lepší práci, ale ty už na začátku chces překročit nepohodlný schod. Tak ho přejdi a jdi raději o dům dál.
Můj názor, ber nebo nech, že mě mluví dost ostré zkušenosti děvče.
@Anonymní píše:
Racionálně jedu, protože „my“ s dlužníkem opravdu být nechci. Dokud má dluhy, bude to, minimálně ve finanich, já a ty. My to bude, až to splatí.
Takhle. Jsou dluhy a dluhy. Hypoteka - ok. Nejaky spotrebitelsky uver treba na auto ci na vybaveni bytu, kdyz se treba dva rozestehuji, za me taky prijatelny. Ok ale uz neni mit dluhy za mobil, za dovolene apod. spotrebni veci. Asi by me zajimalo, co to za dluhy je a jak je presne hodla co nejdrive zaplatit. 10 let mi prijde celkem dost, zase otazka, zda nema schvalne dane hodne male splatky, aby to utahl. Kazdopadne, pokud je linej najit lepe placenou praci, na kterou ma i vzdelani ci zkusenosti, to by mi dost vadilo, protoze je proste pravdou, ze te chte nechte bude stahovat dolu. Na spolecny byt 10-15 let zapomeb, protoze proste nebude mit na to vlastni zdroje ani bonitu. Drazsi dovolene taky asi nebudou kazdy rok, vylety, vecere, zabava, atd. Take hrozi, ze bude mit sklony si zase pujcit, jen aby treba mel na darky ci na tu dovcu, aby se ti vyrovnal. Ten vztah to strasne ovlivni a na ty deti nakonec taky zustanes sama jak finanance, tak i asi casove, jen aby treba pribesl vic penez. Asi je na case prehodnotit vztah a zacit se na nej koukat taky trochu racionalne nejen citove. Pokud bude “plan”, ktery se bude plus minus plnit, proc to nezkusit. Ale pokud by se k tomu stavel dost pasivne, jak jsi i sama psala, to by mi vadilo, ze vubec neresi lepsi budoucnost. Za 10 let je to na me az moc dlouha doba, takze by sel asi do obehu.
@Anonymní píše:
Věk sdělovat nechci, aby mě tu nikdo nepoznal, a myslím si, že to nijak nesouvisí s tím, kolik já si dokážu vydělat, jestli dokážu dostudovat VŠ a jaké má partner dluhy.
No, protože je rozdíl, jestli je ti 20 nebo 30 a máš čas čekat
nevím za co má dluhy na 10 let, ale nepomohla by insolvence?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Krásné ráno…zkusím odpovědět na všechny otázky.
Na ½ úvazek pracuji, protože jsem se rozhodla dodělat si vysokou skolu.
Jak tady někdo psal, proč nepomůžu partnerovi s dluhy, tak tohle opravdu dělat nebudu. Nebudu vydělávat na cizí dluhy už jen z principu. To by se člověk nepinaucil a sekal jen další.
Dluhy má na dobu zhruba něco přes 10 let. Ale kdyby máknul a neutracel přehnaně jinde, tak to dokáže splatit za rok.
A k tomu bydlení s bývalým… měl vlastní byt, takže nájem jsem neplatila. Ale podílela jsem se na energiích, platila jídlo a tenkrát vybavila byt (po koupi se celý rekonstruoval).