Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@biedronka105 nemyslim, ze je zakladatelka zlatokopka. Jen se ji nechce platit dluhy za nekoho, kdo nechce maknout rukama, aby mel pohodu. Tomu lze rozumet.
@Fazulina píše:
Na jedné straně máš pravdu, na druhé, píše, že by si chtěla šetřit do budoucna, kdy jindy, než když je svobodná a bezdetna? Teď žije u rodičů a předtím se dělila s partnerem, nevíme, kolik platili, ale to je jedno, ano, měli dost na nájem.Ten puluvazek se jí bude hodit, až bude mít třeba děti, teď je to divné. Samozřejmě je to ale její věc…
Můj příspěvek byl už mimo mísu, nečetla jsem nejnovější příspěvky zakladatelky
Příspěvek upraven 16.09.23 v 09:32
Ale je vidět, jak se cítí nadřazeně před svým přítelem aniž by měla být proč. V prvním odstavci hned zmínila, že samozřejmě se sestěhovat do nájmu, protože nemá vlastní. Bývalý měl, tak asi to musí být standart. Nicméně v dnešní době tak úplně každý nemá vlastní bydlení mezi 20-30. Navíc takové, aby v něm princezna nemusela vůbec nic platit.
@Fukitol píše:
@biedronka105 nemyslim, ze je zakladatelka zlatokopka. Jen se ji nechce platit dluhy za nekoho, kdo nechce maknout rukama, aby mel pohodu. Tomu lze rozumet.
Nevšimla jsem si, že by nechtěl maknout rukama, defakto má dvě práce…slečna pravděpodobně neví naopak ani co to je noční práce. Flinkace si představuji total bez práce, který je doma, což on není. To že má dle ní mizernou práci, může a nemusí být úplně objektivní, zase jento o úhlu pohledu co ona vidí..neuvedla nikde, kolik on vlastně vydělá? Nebo to tu někde píše?
Za mě to zlatokopka je, odskrtava chlapa jen protože hned kliknutím prstů neudělá vše, jak chce ona. Dost nevyrovnaný vztah s z její strany je o němu minimální úcta…to už je zabitý od začátku.
@Barbucha3 píše:
Ale je vidět, jak se cítí nadřazeně před svým přítelem aniž by měla být proč. V prvním odstavci hned zmínila, že samozřejmě se sestěhovat do nájmu, protože nemá vlastní. Bývalý měl, tak asi to musí být standart. Nicméně v dnešní době tak úplně každý nemá vlastní bydlení mezi 20-30. Navíc takové, aby v něm princezna nemusela vůbec nic platit.
Ano taky mi přijde nadřazená
@biedronka105 píše:
Nevšimla jsem si, že by nechtěl maknout rukama, defakto má dvě práce…slečna pravděpodobně neví naopak ani co to je noční práce. Flinkace si představuji total bez práce, který je doma, což on není. To že má dle ní mizernou práci, může a nemusí být úplně objektivní, zase jento o úhlu pohledu co ona vidí..neuvedla nikde, kolik on vlastně vydělá? Nebo to tu někde píše?
Za mě to zlatokopka je, odskrtava chlapa jen protože hned kliknutím prstů neudělá vše, jak chce ona. Dost nevyrovnaný vztah s z její strany je o němu minimální úcta…to už je zabitý od začátku.
vždyt psala, že sice má dvě práce, ale mizerně placené. A že odmítá jít pracovat rukama, kdy by to měl za rok splacené. Takže tam zřejmě taková možnost je, ale on nechce.
@vokishka píše:No ale práci má…nebo snad leží na podpoře z UP? To že má mizerné placenou už potom je o tom, jak ona si to s ním vykomunikuje, zřejmě prostě nejsou kompatibilní už v jádru vztahu, a ani jeden nechce ustoupit, což je do budoucna bude stejně čekat rozchod.
vždyt psala, že sice má dvě práce, ale mizerně placené. A že odmítá jít pracovat rukama, kdy by to měl za rok splacené. Takže tam zřejmě taková možnost je, ale on nechce.
Já osobně bych ti zakladatelkou spíše doporučila nevěšet se teď pár let na žádné chlapi a pronajmout si byt sama a postarat se o sebe taky sama, vřele doporučuji, hodně to člověku dá a naučí ho to.
@Anonymní píše:
Racionálně jedu, protože „my“ s dlužníkem opravdu být nechci. Dokud má dluhy, bude to, minimálně ve finanich, já a ty. My to bude, až to splatí.
nechtěj chlapa a bud sama. přijde mně, že ty chceš jenom jistotu. jenže ta v životě neexistuje. ale co hlavní, nikdo se tady nezeptal na dluhy. Jak vznikly. Pokud gemblerstvím, odejdi. pokud bydlením, opravdu jeho dluhy nesplácej, ale taky se nesnaž u něj bydlet. vše je o tom „my“. A přistěhovat se až bude bez dluhů? gratuluji a přeji hodně štěstí. já třeba po partnerce nikdy nechtěl finance na splácení dluhů, žádné nejsou. Ale na chod společné domácnosti jo. Je potřeba i ve financích být „my“ pokud spolu žijete. jeden platí to a druhý ono. a super by bylo, až si najdeš partnera svých snů, tedy bez dluhů a ty se dostaneš do dluhů, tak aby tě minimálně vyhodil se slovy, že s dlužníkem bydlet nebude.
@biedronka105 píše:
Já osobně bych ti zakladatelkou spíše doporučila nevěšet se teď pár let na žádné chlapi a pronajmout si byt sama a postarat se o sebe taky sama, vřele doporučuji, hodně to člověku dá a naučí ho to.
Presne tak, postavit se opravdu na vlastni nohy a ne profitovat z mama hotelu nebo z toho, ze pritel ma byt.. ono tahnout vse sama je totiz uplne neco jineho, mohla bych o tom dlouze vypravet ![]()
@Vesnickaholka píše:
Presne tak, postavit se opravdu na vlastni nohy a ne profitovat z mama hotelu nebo z toho, ze pritel ma byt.. ono tahnout vse sama je totiz uplne neco jineho, mohla bych o tom dlouze vypravet
Přesně tak, já taky. A o to víc si pak člověk váží každé vydřené kačky a dalších věcí i těch na pohled samozřejmých. Je to nejlepší facka života k probuzení.
Popravdě, já zakladatelku chápu a musím se jí zastat. Zní jako někdo, kdo nechce prožít život na nejlevnějším taveňáku a dovolené za barákem, a taky na tom ze své strany maká - studuje, přestože (nejspíš?) už nemá typicky studijní věk. K tomu má chlapa, u kterého vnímá, že pro zlepšení své (a posléze budoucí rodinné - taky by mě to jako ženskou v produktivním věku zajímalo) situace nedělá dost. Podle jejího názoru, možná on to vidí jinak. Jak to je doopravdy, nevíme, nemáme dostatek informací. Podle mě jsou se zakladatelkou povahově někde jinde.
@biedronka105 píše:
Tak ono je to těžký. On je zadlužený až na půdu, to z něho ale nedělá hned špatného člověka a ty seš namyšlená a sebestředná zlatokopka který jde jen o zajištění no. To že ti ho nemůže nabídnout teď, nenznanea, že ho nedokáže nabídnout ani později, jenže je to o vzájemné spolupráci a ne o natahování pracky a očkování hned pečených holubi do huby.Já s manželem jsme měli oba holy zadek, doslova jsme začínali tak, že já jsem si na školy vydělávala při práci a spala v garáži na zemi a on za mnou přišel s igelitkou, nebudu rozebírat z jakého důvodu to uz je moc soukromé, ale dokonce jsem z první výplaty za něj zaplatila sociální a zdravotní které dlužil, pak jsem platila veškerý nájem domu, co nám pronajal kamarád, výbavu i postel jsme si museli koupit a já do toho Vysokou školu, on si hledal jinou práci a našel mizernou..pak jsme se postupně z toho hrabali, pak jsem zase skončila bez práce já a tahal že srač*k on mě.
Postupem let jsme se dostali na jinou úroveň, ale byla to oboustranná spolupráce!!!
A víš co? Ty kecy že má každý někoho doma od 6 večer jsou tupé nesmysly zamrzlé a rozmazlené puberťačky, takhle realita fakt nefunguje. My jsme spolu 11 let a domu na 18:00 rozhodne nejezdí, to tak možná v létě, někdy dojede i v 21:00…, Většinou kolem 20:00h. postarám se o děti, o domácnost, on vyflusnusty a unaveny a jeste mu pomáham s podnikáním. Hlídání od někoho dalsiho neexistuje již 6 let. A to tu uvádím jen základy, víc uvádět nebudu. Fakt bych tě chtěla vidět našem místě.Ten tvůj je sice zadlužený, ale ty nepůsobila jako opora a holka do nepohody. Protože ještě by byla varianta to s ním zkusit a pomoci mu aby se těch dluhu co nejdříve zbavil, možností je spousty i třeba jen vyvíjení chytrého tlaku, aby hledal lepší práci, ale ty už na začátku chces překročit nepohodlný schod. Tak ho přejdi a jdi raději o dům dál.
Můj názor, ber nebo nech, že mě mluví dost ostré zkušenosti děvče.
tak to, že tobě vyhovuje být v manželství za otroka, neznamená ještě, že zakladatelka je špatná, když takhle žít nechce
@stinga píše:
tak to, že tobě vyhovuje být v manželství za otroka, neznamená ještě, že zakladatelka je špatná, když takhle žít nechce
Za otroka?
škoda že tu nemám válející se smajlík smíchy po zemi. Ne děvče, moje manželství opravdu radši nehodnoť
ať si s minimem informací jako anonym na
internetu neděláš ještě větší ostudu.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat