Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56
22.7.12 10:40

U nas bude kureci curry s jasminovou ryzi.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
22.7.12 11:15

Dnes dělám pikantní masové kuličky, dala jsem do nich kukuřici, papriku a cuketu, prostě do jsem doma našla za zeleninu. K tomu vařím brambory a asi k nim ještě udělám trošku nějaké omáčky na polití. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
22.7.12 12:27
@janina29 píše:
U nas bude kureci curry s jasminovou ryzi.. :mavam:

jak děláš curry prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
22.7.12 12:28
@NikysekR píše:
Dnes dělám pikantní masové kuličky, dala jsem do nich kukuřici, papriku a cuketu, prostě do jsem doma našla za zeleninu. K tomu vařím brambory a asi k nim ještě udělám trošku nějaké omáčky na polití. :mavam:

ha to zní taky dobře :lol: a recept by nebyl? alespoń přibližnej :mrgreen: a omajdu děláš jakou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
22.7.12 12:38

@eshta No já mleté maso smíchala s nakrájenou cibulkou, čerstvou paprikou na kostičky, dala jsem tam kukuřici, nastrouhanou cuketu, pak dva stroužky česneku, mletou papriku a pak už klasiku - 2 vajíčka jako pojítko, housku namočenou v mléce, sůl, pepř a majoránku. Z toho jsem udělala kuličky a opekla je na oleji a dala na plech do trouby změknout.
A omajdu jsem dělala z čerstvé mrkvičky, brokolice a květáku, povařila jsem to, udělala bešamel z mouky, másla a mléka a zahustila tím tu zeleninu. Dala jsem tam trošku česneku, soli a pepře na dochucení. Často takhle vymýšlím a musím říct, že to bylo docela dobré, teda aspoň doma chutnalo :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
22.7.12 13:19

Zdravím zpět z dovolené - vařilo se pro 11 lidí, ve vaření jsme se střídali, tak se sešlo spousta různých receptů:
pečený kuřata na citrónech s peč. brambory, guláš s BK/HK, houbová smaženice v palačinkách nebo s chlebem, vepřová krkovice na grilu s kuskusovým salátem, špekáčky, husté zeleninové polévky, vývar, meruňkové knedlíky, k tomu různé saláty, meloun, kozí sýr s olivama, nebo maliny z lesa atd. mňam
Na váhu radši nelezu :lol:

dneska hovězí vývar, vepřové s UHO a bramborem a okurkový salát
asi krupicová kaše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
22.7.12 13:50

Včera dojídali segedýnský guláš s knedlíkem já byla v práci, dnes šťavnaté kuřecí plátky s bramborem a okurkový salát a ke svačině bude americká buchta. K večeři vepřový vývar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
22.7.12 13:54

Manzel varil fajitas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
22.7.12 14:02

U nás dnes byl květákový mozeček s bramborem a na zítra mám připravené plněné papriky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
22.7.12 14:06

Sunkofleky z uzenych zeber :)
a cockovo fazolova polevka :)

• Citovat
  • Upravit
15054
22.7.12 17:11

Špagety se zelím, osmaženou cibulkou a anglickou slaninou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
22.7.12 17:21

Varim cockovku a francouzskou cibulacku, pecu perniky a k veceri budou palacinky mam na nich strasnou chut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
22.7.12 17:25

Dnes zeleninová polévka, koblížky, zapečené kuřecí kousky s bramborem

• Citovat
  • Upravit
23033
22.7.12 17:29
@sophinka píše:
Dnes zeleninová polévka, koblížky, zapečené kuřecí kousky s bramborem