Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Metamorphosis
13.8.12 13:14
@labell píše:
No trocha se nudím, tak vymyšlím co vyudím :lol:

A co vepřový koleno?

• Citovat
  • Upravit
9994
13.8.12 13:17
@labell píše:
@Paoloska super! Díky!! Já na kotletu taky myslela, ale bála jsem se aby nebyla suchá.

Jestli bude suchá, nebo ne, docílíš správným uzeným. Pokud šťáva vykape, maso se nezatáhne, bude to jako dříví ;) Pokud je šťavnatá, měkkoučká, tak je luxusní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
13.8.12 13:18
@Amber_1977 píše:
A co vepřový koleno?

Koleno udíme taky, ale ještě lepší je ho normálně naložit s ostatním masem, v době uzení vyndat a zrovna upéct, to je úplná pohádka. Takhle v zimě, když je naložené třeba měsíc, mňáááám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.8.12 13:24
@Paoloska píše:
Koleno udíme taky, ale ještě lepší je ho normálně naložit s ostatním masem, v době uzení vyndat a zrovna upéct, to je úplná pohádka. Takhle v zimě, když je naložené třeba měsíc, mňáááám

:mrgreen:Jenže to už pak není uzený, ale pečený :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: My ho dělali v neděli na pivu a ne recepty jsem zkopírovala jeden recept na koleno pečený se zelím

• Citovat
  • Upravit
9994
13.8.12 13:25
@Amber_1977 píše: :mrgreen:Jenže to už pak není uzený, ale pečený :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: My ho dělali v neděli na pivu a ne recepty jsem zkopírovala jeden recept na koleno pečený se zelím

No jasně, ale normálně, když ho peču tak ho nenakládám měsíc a to dělá sakra velký rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
13.8.12 13:25
@Amber_1977 píše:
Tak prvních sto stránek z zkopírovaných do receptů :zed:

si dobrá, já bych to teď nedala, kdy máš vůbec termín?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
13.8.12 13:27
@Paoloska píše:
Hele, budou vedra. My maso za tohoto počasí nakládáme nejdéle na týden a je výborný :palec: S chutí do toho.

jak budou vedra, mi ani neřikej, ja asi chcipnu :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.8.12 13:37

@veveruskaa 3.1.2013

• Citovat
  • Upravit
629
13.8.12 13:46
@Paoloska píše:
Jestli bude suchá, nebo ne, docílíš správným uzeným. Pokud šťáva vykape, maso se nezatáhne, bude to jako dříví ;) Pokud je šťavnatá, měkkoučká, tak je luxusní.
šmankote to je složitý :lol:

Jinak holky když už opruzuju, co děláte když má přijít návštěva? Něco jiného než jednohubky, chlebíčky a šneky z listového těsta. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
13.8.12 13:48
@labell píše: šmankote to je složitý :lol:Jinak holky když už opruzuju, co děláte když má přijít návštěva? Něco jiného než jednohubky, chlebíčky a šneky z listového těsta. :lol:

Studené talíře s klobáskou, šunkou, sýrem, olivami nebo kuřecí miniřízečky, grilovanou zeleninu, tyčky z listového těsta. No, naštěstí moc návštěv nechodí, já ty přípravy nesnáším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.8.12 13:52

@labell Na to pozor - technika uzení je důležitější než samotná úprava masa :! Jak nedocílíš správné teploty a nepohlídáš si čas, většinou místo šťavnatého masa vyndáš brikety :zed:

Právě těm návštěvám buď grilujeme či udíme a k tomu šopský salát a ovocný salát.

• Citovat
  • Upravit
1452
13.8.12 13:53

@labell cibulový koláč, nebo jiný toho typu, sýrovou roládku..obložené mísy..to je asi tak nejoblíbenější..jinak my návštevy máme spojený s nějakým gurmánským jídlem..prostě oběd či večeře a vždy si s tím vyhrajeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
13.8.12 13:54
@Amber_1977 píše:
@veveruskaa 3.1.2013

aha tak to máš času :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.8.12 13:56

Ale teď mě napadá, že bych jim klidně udělala domácí zrmzlinu (máš-li zmrzlinovač), nebo lívance/palačinky - nasladko či naslano, případně (ještě jednodušší) koupit tortilly, doma ogrilovat/orestovat kousky masa a zeleniny - dát do jednotlivých mističek, připravit nějaké dipy (česnekový, sýrový, chilli), do další misky nakrájet ledový či jiný salát - a pak jim to dát, ať si sami připraví plněnou tortillu, čím chtějí..

• Citovat
  • Upravit
629
13.8.12 14:00

@Amber_1977 no on to asi bude dělat tchán kterej s tím zkušenosti má ;) Jen jsem se divila :) A děkuju za tip.
@hubička děkuju!! manžel slaví narozky a to je vždy tak na 5 návštěv, tak už nevím.
@KPKristy no tak to já mám smolanec, bo napřed samá kolaudačka te´d zas narozky na X krát :lol: A děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny