Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Metamorphosis
13.8.12 12:29
@labell píše:
Ahoj holky,
prosím je tu někdo kdo doma udí? Potřebovala bych poradit.
Děkuju!

My tak nějak udíme, postavili jsme si na chalupě udírnu a střídavě z toho vylezou úžasný mňamky, střídavě přeuzený brikety :mrgreen:
Co potřebuješ zjistit?

• Citovat
  • Upravit
25007
13.8.12 12:29
@Amber_1977 píše:
Tak prvních sto stránek z zkopírovaných do receptů :zed:
:mrgreen: tak ty jsi hustá :mrgreen: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
13.8.12 12:31

Byl tu extchán a donesl uzená žebra, tak jsem uvařila polévku a maso jsme si vzali k hrášku na smetaně a bramborám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
13.8.12 12:33
@Amber_1977 píše:
My tak nějak udíme, postavili jsme si na chalupě udírnu a střídavě z toho vylezou úžasný mňamky, střídavě přeuzený brikety :mrgreen:
Co potřebuješ zjistit?

Jaké je na to nej maso a jak dlouho musí být naložený. Kdybych ho naložila zítra to je asi pozdě na neděli co? Sem četla že by to mělo být až 14 dní, ale tam zas psali snad o 20 kg kusu masa 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
13.8.12 12:35
@Amber_1977 píše:
Co potřebuješ zjistit?
:jazyk: :jazyk: :jazyk: :jazyk: :jazyk: :jazyk: :jazyk: mnam
  • Citovat
  • Upravit
9994
13.8.12 12:45
@labell píše:
Jaké je na to nej maso a jak dlouho musí být naložený. Kdybych ho naložila zítra to je asi pozdě na neděli co? Sem četla že by to mělo být až 14 dní, ale tam zas psali snad o 20 kg kusu masa 8o :lol:

Hele, budou vedra. My maso za tohoto počasí nakládáme nejdéle na týden a je výborný :palec: S chutí do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
13.8.12 12:46
@Paoloska píše:
Hele, budou vedra. My maso za tohoto počasí nakládáme nejdéle na týden a je výborný :palec: S chutí do toho.

Děkuju!! A co za maso doporučíš? Jo a dáváš co? Sůl a česnek jen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
13.8.12 12:48
@labell píše:
Děkuju!! A co za maso doporučíš?

No my udíme hlavně vepřový bůček a nějakou kotletku i s kostí, tak kilové kousky. A udíme toho móóóóc a často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
13.8.12 12:49

Česnek nedáváme, ale je to prý dobré. Pouze solíme. Posledně jsme taky udili králíka a nebylo to špatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
13.8.12 12:56

Kde se dá koupit dobrý králík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.8.12 13:03

@labell No.. My koupíme v Německu uzené a klobásy a pak je na pár hodin frkneme do udírny :mrgreen: :oops: Ryby dáváme normoš tak, jak jsme koupili :oops:
V každém případě.. Když maso marinuješ, tak někdo se s tím taky s.re dva dny a někdo to naloží jen na pár hodin.. Čtrnácti dny bych to teda fakt nehrotila a jestli se chceš fláknout - kup už taky hotový uzený :jazyk: ;)

• Citovat
  • Upravit
46669
13.8.12 13:04
@labell píše:
Ahoj holky,
prosím je tu někdo kdo doma udí? Potřebovala bych poradit.
Děkuju!

No tak já jsem kolík! Čtu „kdo se doma nudí? Potřebuju poradit“. Tak si říkám, s čím sakra chce ta holka poradit, to bude na dlouho, když je to pro ty, co se nudí :mrgreen: :oops: :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.8.12 13:04
@saracenka píše: :jazyk: :jazyk: :jazyk: :jazyk: :jazyk: :jazyk: :jazyk: mnam

No jo.. Přečti si, před asi třema stránkama, co jsme měli v neděli k jídlu :mrgreen: Ti asi vypadnou oči :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
13.8.12 13:06
@hubička píše:
Kde se dá koupit dobrý králík?

Ty kráso, asi jen „mimoobchodně“ od malochovatelů přes známé :nevim: Jinak králíci údajně nesnesou pajcovanou stravu, tudíž i ty z krámu by měli být vpodstatě „bio“..

• Citovat
  • Upravit
629
13.8.12 13:11

@Amber_1977 jj to mě taky napadlo koupit to už uzené, pak sem to zavrhla že je to asi blbost :). Děkuju!!!
@Paoloska super! Díky!! Já na kotletu taky myslela, ale bála jsem se aby nebyla suchá.
@KPKristy :lol: :lol: No trocha se nudím, tak vymyšlím co vyudím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny