Dítě bez manželství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2917
30.7.20 19:46
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, jaký máte názor na dítě bez manželství? Když si dva udělají dítě, ale nejsou vzatí popřípadě to ani neplánují…

Dobrovolně do dítěte bez svatby nepůjdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
30.7.20 19:46

Rodinu nedela svatba… Tak co dela rodinu? :think: Dite? Spolecne jmeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
30.7.20 19:47
@PaníBovaryová píše:
Rodinu nedela svatba… Tak co dela rodinu? :think: Dite? Spolecne jmeni?

Ze by vztah? City? Deti? Chut byt spolu?

• Citovat
  • Upravit
30.7.20 19:49
@Mango_Lassi píše:
Další debata, kde můžu slavnostně informovat, že svatbu jsme si naplánovali na 14.3.2039.

Budete mít svatbu v pondělí?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
30.7.20 19:50
@PaníBovaryová píše:

Rodinu dělají rodiče a děti, to jestli jsou rodiče manželé nebo registrovaní nebo spolu žijí bez papíru není důležité ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
30.7.20 19:50
@neila píše:
tak vztahy s rodinou, viz třeba případ té mé známé, také ne :nevim: to jsou situace, kdy je ta formalita rozhodující a člověku ani nenapadne, že by k tomu mohlo dojít…
Edit: tím jsem vlastně chtěla říct, že tuto nešťastnou situaci lze vztáhnout na cokoliv, kde přijde k úhoně jeden z partnerů a vztahy s rodiči nefungují. Omezí podávání informací, možnost návštěv, prakticky cokoliv :nevim: Proto říkám, že dokud je všechno v normálu, tak je stav „na psí knížku“ v pohodě. Když se něco pos.ere tak může být status manžela/manželky nenahraditelný…Příspěvek upraven 30.07.20 v 19:20

Tak zrovna tohle lze resit jednim papirem, kdy ten nemocny odstrihne od informací ty rodice a urci partnerku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.7.20 19:52
@PaníBovaryová píše:

Vzdyt uz nasi praprapra vyznavali spojeni paru. Takovy predchudce nasich svateb bylo treba tetovani atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
30.7.20 19:53
@ontarova.stara píše:
Ze by vztah? City? Deti? Chut byt spolu?

Aha, no v dnesni dobe jedno dite s jednou pritelkyni, jedno dite s druhou pritelkyni, to je teda rodina s obema.
A pritelkyne od milenky se pozna jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
30.7.20 19:54
@PaníBovaryová píše:

Ja bych rekla, ze chovani tech dvou. Pokud se chovaji jako idioti, tak to rodina nebude ani po 10 svatbach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
30.7.20 19:56
@PaníBovaryová píše:
Aha, no v dnesni dobe jedno dite s jednou pritelkyni, jedno dite s druhou pritelkyni, to je teda rodina s obema.
A pritelkyne od milenky se pozna jak?

To ti nevim, protoze ja mam deti s jednim muzem a shodou nahod je to muj manzel. Ale neprijdu si diky tomu vyjimecnejsi nez treba Mango, ktera ty dve deti ma s partnerem.
V rodine se o sebe navzajem staraji, souciti spolu, maji se radi. Je tohle vysada jen tech sezdanych?

Nicmene porovnavat pritelkyni a milenku a nevidet rozdil…fakt?

• Citovat
  • Upravit
74217
30.7.20 19:58
@PaníBovaryová píše:
A pritelkyne od milenky se pozna jak?

Je pravda, ze mi se pri tretim porodu v porodnici PA ptala na prijmu, jestli je tatinek stejny :zed:. Asi to dneska neni moc zvykem. Ani stejne prijmeni vsech ji nenapovedelo :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
30.7.20 19:59

@ontarova.stara
Kdyz ma dite s milenkou, je s ni rodina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
30.7.20 20:03
@PaníBovaryová píše:
@ontarova.stara
Kdyz ma dite s milenkou, je s ni rodina?

Tak to dite do jeho rodiny, ci k nemu, proste patri. A je to vyhra mit tedy takoveho manzela? Kdyz je to manzelstvi neco vic? To je nazornou ukazkou, ze pokud si vezmes debila, ani status ti nepomuze. Naopak, vyzivne se bude odvijet i od platu manzelky, vyhra, vid :lol:? Nakonec vsechny deti, bez ohledu na to, v jakem vztahu byly pocaty, maji stejna prava.

• Citovat
  • Upravit
30.7.20 20:08
@Venetia píše:
A manžel se nemůže přes noc sbalit?

Má to mnohem složitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.20 20:08

Ve vztahu ke sňatkům mám rozporuplné pocity. Líbí se mi ta romantická představa, že mne někdo miluje natolik, že by si mne chtěl vzít a veřejně tak (alespoň pro teď) prohlásit, že se mnou počítá po zbytek života. A taky vnímám docela intenzivní tlak okolí na to, abychom se vzali a je hrozně těžký tomu odolávat.

No, a tady asi tak má “pro” svatbu končí. Zato proti:

• děsí mne představa té šaškárny okolo. Moje ideální představa svatby je “my dva jdem kolem radnice a řekneme si, že dneska by to šlo.” Ale protože něco takového by k smrti urazilo obě maminky i mého bratra, je mi jasný, že šaškárně bych se nevyhnula.
  • mám šílený vítr z toho, že bych svého partnera zatáhla do svého profesního neúspěchu (ručím za kvalitu své práce celým svým majetkem, a to včetně SJM) a že by trpěl za mé chyby
  • jsem advokátka. Specializuji se na rozvody. To asi mluví za vše.
  • stejně bych si ponechala své příjmení, začíná to být docela cenný brand.
  • mám obrovský problém se druhému odevzdat se vším všudy a to zejména finančně. Jsem docela zámožná, finančně nezávislá, mám své záležitosti ráda pod kontrolu a představa, že mi do veškerého rodinného plánování manžel hodí vidle půjčkou na novou motorku či zuby pro maminku bez konzultace se mnou (a jak často se tohle děje, to byste koukali), je pro mne obtížně přijatelná.
  • vím, že majetkové záležitosti i to příjmení je možné ošetřit, ale pak mi manželství přestává dávat smysl. Něco jako “slibuji, že budu s tebou, v dobrém i zlém, dokud nás smrt nerozdělí, ale ekonomicky jedem každý sám za sebe, jménem se k tobě taky hlásit nebudu a jak se mi znelíbíš rozvedu se s tebou.” Co pak z manželství zbyde? Vyprázdněný institut, slovo bez obsahu.
  • pokud bychom se měli rozejít, věřím, že udělám vše proto, abych to oběma usnadnila, ať již já budu tou opuštěnou nebo tou opouštějící

V konečném součtu mám občas drobný záchvat smutku z toho, že nejsem vdaná, ale když si sáhnu hluboko do svědomí, jsem ráda, že mne můj partner do sňatku nenutí. Nechci prostě svatbu řešit. Nevylučuji, že si to třeba časem nerozmyslím, ale pro zatím mi tyhle úvahy nepřináší vůbec žádnou radost. Svatba tak není na pořadu dne a kdo ví, jestli někdy bude.

Naše děti ponesou příjmení mého partnera. Nehodlám rozjíždět žádné vydíračky, aby si mne vzal. On je jedinou naději svého rodu pro jeho pokračování. Já mám k pokračování MÉHO rodu ještě bratra.

S partnerem o sobě mluvíme jako o “mém muži” a “mé ženě.” Nikomu do toho, jestli na sebe máme lejstro, nic není.

Anonym prosím, hodně intimní zpověď.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí