Dítě bez manželství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21703
30.7.20 20:46
@ontarova.stara píše:
No a zmenilo by neco, kdyby s tou prvni byl oddan? Deti maji stejna prava. Pokud je nekdo promiskuitni cunce, je uplne jedno, je-li zenaty ci ne. Zadne paky na to udrzet ho u rodiny nemas. Jen ten rozchod bude tezsi.

Ale ja se na toto vubec neptam. A ani nerikam, ze by svatba nekoho promenila z promiskuitniho cuncte a udrzela „u rodiny“ - vsak on si milenkou jenom rozsiril stavajici rodinu, ne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
30.7.20 20:47
@ontarova.stara píše:
Tak snad od zacatku bylo jasne (i @Baba ), ze snad muj spolecensky status je zde nedotknutelny. Sice me ted lamal Hamacek a nevahal si oblect svuj viteznej cervenej svetr i v tricitkach, ale ja jsem zena pevnych moralnich zasad.
Šmarja, ten by smrděl. Ještěže Ti ho klofla ta bloncka.
@ontarova.stara píše:
Sedmercat, ale taji se to. Oni bydleli rodice B. (necitovat) blizko Dukovan.
Proto si tak dovoluje, mura jedna pelesiva :mrgreen: :mrgreen:.
:mrgreen: Hele a víš že možná jo? To jsou ty pevné sňatky dokud smrt nerozdělí a pak spousta nevlastních sourozenců a neplacené alimenty.
@robínek píše:
A je Bambulín z trojčat?
:mrgreen: To nechceš.

Mám Ti připomenout ukotvení vánočního stromečku? :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
30.7.20 20:49
@Mango_Lassi píše:
Představ si, když na pohovor přijde gay nebo lesba! Co budeme dělat???

Zapálíme firmu a utečeme!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
30.7.20 20:54
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, jaký máte názor na dítě bez manželství? Když si dva udělají dítě, ale nejsou vzatí popřípadě to ani neplánují…

A kdepak jsi, zvídavá zakladatelko? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
30.7.20 20:57
@robínek píše:
A kdepak jsi, zvídavá zakladatelko? ;)

Ukecává přítele, aby si ji vzal, aby konečně měla hodnotu jako žena? :nevim:

Sem houby drbna, sem s teď tak promítla v duchu kolegy a u velké části fakt nemám páru, jestli mají na někoho papíry nebo ne. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
30.7.20 21:10

Jak to mají ostatní mě nezajímá. S manželem jsme ale chtěli oba vstoupit do manželství, brali jsme se po několika letech chození, děti jsme přivedli až do manželství. Prijmeni mám stejne jako za svobodná a manžel si přidal ke svému i moje. Děti mají obě, ale primárně používáme jen to moje rodné, které je na prvním místě.
Bez manželství by se mnou nemohl odjet můj manžel do Japonska, kde jsem nějakou dobu pracovala. To samé bylo v případě mých rodičů, bez sňatku by mamka s taťkou jen tak odjet do zahraničí nemohla.
Pracuji v konzervativní asijské firmě, ale na po hovorech osobní životy neřešíme (jde nám o kvalitu uchazeče a jeste k tomu jsou dotazy na stav a setí nelegální). Je pravda, že naši asijsti kolegové nechápou nesezdane páry s dětmi, ale to je dané jinou kulturou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
30.7.20 21:13
@Wani píše:
Jak to mají ostatní mě nezajímá. S manželem jsme ale chtěli oba vstoupit do manželství, brali jsme se po několika letech chození, děti jsme přivedli až do manželství. Prijmeni mám stejne jako za svobodná a manžel si přidal ke svému i moje. Děti mají obě, ale primárně používáme jen to moje rodné, které je na prvním místě.
Bez manželství by se mnou nemohl odjet můj manžel do Japonska, kde jsem nějakou dobu pracovala. To samé bylo v případě mých rodičů, bez sňatku by mamka s taťkou jen tak odjet do zahraničí nemohla.
Pracuji v konzervativní asijské firmě, ale na po hovorech osobní životy neřešíme (jde nám o kvalitu uchazeče a jeste k tomu jsou dotazy na stav a setí nelegální). Je pravda, že naši asijsti kolegové nechápou nesezdane páry s dětmi, ale to je dané jinou kulturou.

Mohu se te pro zajimavost zeptat? :) Jak jsou na tom teda samozivitelky v Japonsku/Asii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
30.7.20 21:20
@PaníBovaryová píše:
Mohu se te pro zajimavost zeptat? :) Jak jsou na tom teda samozivitelky v Japonsku/Asii?

V Japonsku ještě hůře než u nás. Japonska společnost je více sovinisticka než ta naše. ž
Zeny samozivitelky jsou většinou v existenční nouzi, protože v Japonsku je ještě méně školek a jeslí než u nás, navic vzhledem k tomu, že většina žen po svatbě a porodu děti nepracuje (většinou je vyhodí z práce) a hlavním zivitelem je muž, maji i na trhu práce problém. Navic se tam nejede na rodné listy ale na tzv. rodinné registry, a pokud není rodina sezdana, nemůže být zapsaný otec. Ani matky/otcové cizinci se do tohoto registru zapsat nemůžou, oficiálně nejsou z japonskeho pohledu rodičem daného dítěte. Navíc dodneška v Japonsku neexistuje něco jako střídavě nebo společná péče, většina otcu po rozvodu se úplně přestanou se svými dětmi stýkat (alimenty ale třeba platí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
30.7.20 21:31

@Wani dekuju! Jo, ja jsem o tomto uz slysela, ze samozivitelky jsou na tom v Japonsku spatne. Videla jsem i nejaky dokument o Japonce, ktera byla v nejakem zarizeni prp tyrane matky, takove nadherne batole mela, a vykladala tam, jak ji manzel tahal za vlasy po zemi… :?
Ale ze je tam malo jesli a skolek, to by me nenapadlo, pritom tak pracechtivy narod..jsem cekala, ze dite co nejdriv odeslou do zarizeni a naklusou do zamestnani, ze je k tomu bude spolecnost tlacit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
30.7.20 21:36
@PaníBovaryová píše:
@Wani dekuju! Jo, ja jsem o tomto uz slysela, ze samozivitelky jsou na tom v Japonsku spatne. Videla jsem i nejaky dokument o Japonce, ktera byla v nejakem zarizeni prp tyrane matky, takove nadherne batole mela, a vykladala tam, jak ji manzel tahal za vlasy po zemi… :?
Ale ze je tam malo jesli a skolek, to by me nenapadlo, pritom tak pracechtivy narod..jsem cekala, ze dite co nejdriv odeslou do zarizeni a naklusou do zamestnani, ze je k tomu bude spolecnost tlacit.

V Japonsku je domácí násilí bohužel časté a ženy nemaji v podstate žádné místo, na které by se mohly obrátit, podpora státu taky minimální. A s tou pracovitosti je to takovy pěkný mytsu, pracovití jsou akorát lidé ve službách (obchody, restaurace apod.), kanclech moc pracovití nejsou, v Japonsku se pracovitost měří podle počtu hodin strávených v práci a ne podle výsledků. Společnost právě tlačí ženy, aby zůstaly doma s deckem až do doby než odejde dítě na vysokou (nebo do práce). Japonsko je velmi odlišné od toho, jak se nám tady v Evropě prezentuje.
Korea je na tom ještě hůře, před několika lety nemohly samozivitelky ani registrovat dítě, podpora státu taky minimilni, otcové nedostizitelni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
30.7.20 21:40

@Wani registrovat dite? Jako u zdravotni pojistovny? Nebo ze se vubec narodilo? 8o
A jak to teda Koreky resi? To aby se baly mit vubec pred svatbou sex…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
30.7.20 21:42
@PaníBovaryová píše:
@Wani registrovat dite? Jako u zdravotni pojistovny? Nebo ze se vubec narodilo? 8o
A jak to teda Koreky resi? To aby se baly mit vubec pred svatbou sex…

Ne, registrovat dítě na matrice. Teď uz to lze, ale kolikrat matriky odmitaji děti samozivitelek registrovat, většinou s nimi musí na matriku zajít někdo, kdo má zkušenosti. A dítě, které není na matrice zapsané, nemůže mít zdravotní pojištění, jit do školky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.7.20 21:47

@Wani
Zajimave cteni. My tady mame vse na zlatem podnose. Cim vic vseho mame, tak uplne nicime a znevazujeme vse a vsechny hodnoty. A mezi to bohuzel patri i manzelstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
30.7.20 21:53
@Kelsey píše:
@Wani
Zajimave cteni. My tady mame vse na zlatem podnose. Cim vic vseho mame, tak uplne nicime a znevazujeme vse a vsechny hodnoty. A mezi to bohuzel patri i manzelstvi.

No to si tedy nemyslím, v ČR to ženy lehké nemaji (v evropském hlediska).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
30.7.20 21:58
@Wani píše:
Ne, registrovat dítě na matrice. Teď uz to lze, ale kolikrat matriky odmitaji děti samozivitelek registrovat, většinou s nimi musí na matriku zajít někdo, kdo má zkušenosti. A dítě, které není na matrice zapsané, nemůže mít zdravotní pojištění, jit do školky apod.

Tak to je 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria