Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@DankaF píše:
Je fakt že od té doby jsem musela přejít na silnější antnicméně znám další dvě ženy, kterým se to stalo
nemůžeš se pak divit, že ti selhala anitokoncepce, když si měla tzv.jen lentiky
Pokud žena dítě nechce a bere silnější HA tak neotěhotní. U nízkohornonálních lentilek je to možné. Proto je taky dobré říct, nechci mít ještě dítě, potřebuji účinou antikoncepci ne lentilky.
Účinější znamená silnější.
@Bezejmený píše:
Asi jo, jinak si totiž neumím vysvětlit, že některé páry stráví moře času a vyhodí hory peněz za to aby mohli mít dítě a třeba se jim to stejně nedaří, a nám se stane tohle.
tady na emiminu věšinou antikoncepce selhává. ![]()
@Bezejmený píše:
To už mě taky napadlo, ale nechci aby to třeba bral jako ultimátum, kdyby do vztahu jít nechtěla.
Ale tovížejo, chtěla, jinak by s tebou přeci nekamarádila a ani by s tebou v opilosti nespala. Jenom prostě opadly zábrany a potom jí to bylo trapný. (komu ne, že? )
Teď už si na nic hrát nemusíte.
TWL, to je story, já dobře vím, proč na mezipohlavní kamarádství nevěřím.
Muzu dotaz mimo tema? Ono uz neni 5 prispevku na den u novacku? ![]()
@Janiiska píše:
nemůžeš se pak divit, že ti selhala anitokoncepce, když si měla tzv.jen lentikyPokud žena dítě nechce a bere silnější HA tak neotěhotní. U nízkohornonálních lentilek je to možné. Proto je taky dobré říct, nechci mít ještě dítě, potřebuji účinou antikoncepci ne lentilky.
Účinější znamená silnější.
Já se nedivila
nicméně od toho mám lékařku, která mi má doporučit ant
Nebrala jsem žádné lentilky, ta ant. nebyla tak slabá, ale já se tě o rad ani komentář neprosila ![]()
@misi11 píše:
Muzu dotaz mimo tema? Ono uz neni 5 prispevku na den u novacku?
Ne, je jich 10
@Bezejmený gratuluju, seš samec, na jeden pich udělat dvojčata nedokáže každý
. Všechno bude dobrý, cesty osudu jsou propletené a na naše plány se nás často nikdo neptá. Třeba vám osud chtěl dát najevo, že máte ubrat plyn a začít koukat na svět jinýma očima
Držím palce, ať vše klapne.
@andelka83 píše:
@Bezejmený nestyď se, čekáte spolu potomstvomáte spolu blízký vztah, určitě přijdeš na to kdy a jak..
No vzdyt tak to ma byt. Zadne lzi a tajnosti. Znam spoustu tech, u kterych se z kamaradu stali zamilovani… a myslim, ze je to daleko lepsi nez se zamilovat a pak kdyz opadnou bryle zjistit, ze cekas dote s nekym jinym nez za kohos ho mel. Drzim palce at to dopadne co nejlip pro oba a deti.
@Bezejmený píše:
Zdravím, vím že je asi divné, že sem píše muž, ale nějak nevím kam se obrátit.Stalo se toto: Po vydařené akci jsme v opilosti skončili s kamarádkou v posteli. Následujícího rána mě vyhodila z postele, a vyjasnila mi, že to byla obrovská chyba, nebude se to opakovat a nikdy o tom nebudeme mluvit. No, co čert nechtěl po pár týdnech přišla, že je těhotná a rovnou s dvojčaty, načež jsem ji odpálkoval, že mi to nemusí říkat, protože snad nedovolí aby ta obrovská chyba měla následky. Ano bylo to hnusný, ale prostě ve mně pořád vřelo jak se zachovala ona ke mně.
Dva týdny na to, (počkala si až se mi to v hlavě rozleží, a mezitím jsme se usmířili, i když jsme se bavili jen o neutrálních věcech, a jenom mailem) přišla znova, že je jí už 33 a nechce teda jít na potrat, ale že je jí jasné, že sama 2 děti nezvládne, a příjme teda cokoli co jí já budu ochotný nabídnout. Doktor jí ještě nabídnul redukci těhotenství (tj. že jedno z dvojčat usmrtí, aby se pak narodilo jenom jedno), což jí přijde ještě horší než úplný potrat. A upřímně, mně taky.
Vím, že je to rozumná ženská, a její argumenty chápu. Ona je provozní restaurace a já manažer podniku, ale i tak mám pocit, že se to nedá zvládnout. Ona určitě nebude moct nějakou dobu pracovat, a jak jsem zjistil, tak s dvojčaty ji doktor nejspíš pošle na rizikové a možná bude muset jenom ležet. A když se dívám na ceny potřeb pro děti, nechápu jak to můžou zvládnou lidé s průměrným platem, nedejbože svobodné matky, když já mám pocit, že se to zvládnout nedá a to jsem teda o pár platových tříd výš.
Přátelíme se už hodně dlouho, navzájem jsme si radili ve vztazích, a není moc věcí, které o sobě navzájem nevíme. Děsí mě samotný fakt, že je těhotná, prostě se to stalo, a ani nevím co k tomu dodat. Zakládal jsem si na tom, jak jsem zodpovědný a najednou udělám takovou hovadinu. Vím, že nám není 16 ( jí 33, mně 35) jsme oba svobodní a dokážeme se oba postarat, máme oba stálou práci, ale i tak to bude finančně a psychicky obrovský zápřah.
Finanční podpora z mé strany je pro mě samozřejmost, ale raději bych se angažoval víc. Nejde čistě jen o finanční stránku věci, ale i o to, že nechci aby musela být na 2 děti sama. To bych se nemohl podívat do očí ani sám sobě, a navíc je to prostě kamarádka, kterou znám roky. Babičky a dědečkové bohužel nejsou, z mé strany vůbec a ona je s rodiči na nože. Takže nepřipadá v úvahu ani budoucí hlídání.
Bojím se toho proto, že do teď jsem se nemusel starat o nikoho jiného než sebe a popřípadě svoje auto. A to se rozhodně s dítětem nedá srovnávat. Jsem sice zvyklý dělat ve stresu ale tohle je tak neznámé území, že prostě nevím co čekat.
Můžete mi prosím poradit na co se mám asi připravit, popřípadě jak jí nabídnout vztah, nebo co jí mám nabídnout pokud by do vztahu se mnou jít nechtěla?
Precti si diskuzi co vkladam v odkazu a nech si udelat test otcovstvi. Tim bych zacal byt tebou. ![]()
https://www.emimino.cz/…teti-249666/
Jinak se asi nevyhnes konfrontaci s tvoji kamaradkou, aby jste si ujasnili co bude. Zkusite tvorit par po vsech strankach? Nebo budes tatka co bydli na druhe strane mesta, kam obcas deti chodi, kdyz maminka chce byt s hodnym strejdou? Stavis se k tomu zopovedne, to jsou plusove body, ale zeny maji rady trouby co dokazou vysolit. Bude treba si ujasnit jaky vztah mezi Vami bude nasledovat. Jinak drzim palec at Vam to vyjde. Treba i ta laska tam nakonec nekde dole zahrabana bude. ![]()
Nechci utíkat od problému, to rozhodně ne, ale po přečtení některých diskuzí zde začínám být asi paranoidní.
Ona je ženská co ví co chce a dokáže si za tím jít. Co když ji opravdu neznám tak dobře jak si myslím? Ona si třeba chtěla pořídit dítě bůh ví s kým, a pak se podnapilá rozhodla, že by na mě zato hodila odpovědnost.
Nechci otravovat s testem otcovství, protože nechci aby si myslela, že jí nevěřím nebo, že chci vycouvat. Ale co když mě vážně chce jen využít?
Na jednu stranu se mi nechce věřit, že by něčeho takového byla vůbec schopná, přece jen se známe už tak dlouho, a v této sféře jsme si navzájem nikdy moc netajili. Na stranu druhou ale nechci být ten hodnej blb, co se stará o cizí děti.
Musím tedy přiznat, že pročítání diskuzí na tomto portálu mě spíš nahlodalo než mi pomohlo.
Mám to teda vůbec nějak řešit? Nebo mm držet hubu a krok a snažit se ji pomoct jak to půjde? Už je mi těch 35, takže na děti je asi vážně čas, a nechci aby o mně začala pochybovat. Dneska se spolu máme sejít abychom probrali co bude dál, já si připadám čím dál tím víc v háji. ![]()
@Bezejmený hele je to dost vážná věc (stát se tatínkem 2 dětí najednou).Asi bych jí na tvém místě řekla o testu otcovství. Možná jí to naštve, nicméně když už teď jsi na pochybách, tak s přibývajícím časem budeš čím dál víc…a červíček bude hlodat…tato skutečnost ti změní/změnila život o 180° (citově, pocitově, finančně…)Já bych tu jistotu chtěla mít.
@Bezejmený No v dnešní době si může dovolit neudělat test otcovství snad jen Vídeňský sklepmistr Fritzel ![]()
Udělej to v klidu, po porodu, nikomu to neříkej, stojí to pár kaček ![]()
@Malaga píše:
@zoidberg ale to už asi nejspíš bude v rodném listě ne?
No to je právě ten háček ![]()
Buď se nechat zapsat až posléze, nebo to risknout, nechat se napsat a pak se trápit v soudním procesu ![]()
@zoidberg nevím, jestli háček, přijde mi to jako velmi důležitá informace, takže před…