Dítě v 18 letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
16.10.16 10:18
@Snilek88 píše:
@j.a.n.i1 omlouvám se, špatně jsem přečetla, uznávám, že už mám trošku červeno před očima:-) a nebo taky existuje možnost editovat příspěvek, ale přiznávám, že si nejsem jistá a chyba může být na mé straně:-)

TO existuje, ale pak to je jeho konci napsané… Ale to je právě ten rozdíl mezi tebou a zakladatelkou, u tebe je reálná šance, že to dítko bez větších problémů uživíš, i když se vztah nepovede, pak je větší šance, že jsi s partnerem déle a tedy že ho i lépe znáš. Jasně, na obou stranách jsou vyjímky, ale tedy i když je někdo v 18 jak píšeš skvělá máma, tak co si budeme povídat, kolik je takových, které to opravdu zvládají sami a kde na tom nemají velký podíl jejich rodiče, případně kolik z nich řekne, že kdyby mohly vrátit čas, že by do toho šly znovu tak brzo :think: budou, ale nebude jich rozhodně moc. Můj názor je ten, dodělat alespoň střední školu, získat nějaké pracovní zkušenosti a teprve pak do dítěte, tedy tak v těch 22 nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35488
16.10.16 10:18

Mit dite v 18 s nedokoncenou skolou a zadnou praxi je nezodpovednost. At se to obali hezkymi slovy jakkoliv, na tom faktu to nezmeni nic. S budoucim otcem ditete se navic nejspis skoro nezna. V 18 rozhodne neni samostatnou rozumnou zenou, jen naivni netrpelivou divkou bez zkusenosti.
Jedine co lze poprat je hodne stesti, protoze toho bude potrebovat celou naruc. S ditetem bude muset hodne rychle dospet, neni to panenka na hrani, neda se vratit ani odlozit, je to velka zmena i pro dospelou, samostatnou zenu.
A ten duvod mit dite co nejdriv jiste nebude tak zavazny, aby se to nedalo o rok dva odlozit, po maturite ( neverim, ze takovy duvod je, tohle by zadny doktor nikdy takhle 18lete divce nerekl).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2209
16.10.16 10:20

@j.a.n.i1 v tom s Tebou plně souhlasím.. a hlavně to píšeš mile.. já tady fakt nemám problém s názory ostatních, ale s jejich podáním no:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
16.10.16 10:22

@mroe já tu toho v 18 měla taky ale o 6let starší partner i ja jsme měli dost rozumu a příště nám bylo kašně ze to nejde, ono totiž to honem honem a ono se to nějak udělá odnese ve finále nejvíc to dite treba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
16.10.16 11:17

Škola není zas tak důležitá, dá se dodělat kdykoliv i s dítětem/dětma… vzdělání stejně má jen dodat falešný pocit důležitosti dnešním novodobým otrokům, navíc při dnešní úrovni vzdělávacích ústavů není o co stát.
Vlastní dítě je mnohem důležitější, 18 let je věk akorát. Nějaký papír s nápisem maturita tě před smrtí za ruku držet nebude. Tři měsíce je krátká doba, zkus vynechat všechnu chemii - v jídle, drogerii…volný čas trav někde v přírodě. Hodně čerstvého ovoce, zeleniny (nejlépe ze zahrádky)i bylinky - např. meduňka, kontryhel a učitě se brzy zadaří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
16.10.16 11:24

@Barush by ke zajímalo jaké je tvé nejvyšší dosažené vzdělání, že máš k němu tak špatný vztah

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
16.10.16 11:32

@Barush jakékoli vzdělání? Opravdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
16.10.16 11:33

Popravdě studovala jsem na školách jen kvůli rodičům, kteří mě neustále vnucovali jak je to důležité… Naštěstí jsem natolik inteligentní, že jsem se na to vykašlala abych mohla dělat to co mě baví a naplňuje… mít rodinu, děti, a malou ekologickou farmu… :kytka: :kytka:
Moje práce neškodí životnímu prostředí, ani nepodporuje systém, ani nevyužívá levnou práci v číně…navíc jsem svým pánem, můžu trávit času s dětmi kolik jen chci takže si pískám… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35488
16.10.16 11:35
@Barush píše: Škola není zas tak důležitá, dá se dodělat kdykoliv i s dítětem/dětma… vzdělání stejně má jen dodat falešný pocit důležitosti dnešním novodobým otrokům, navíc při dnešní úrovni vzdělávacích ústavů není o co stát.
Vlastní dítě je mnohem důležitější, 18 let je věk akorát. Nějaký papír s nápisem maturita tě před smrtí za ruku držet nebude. Tři měsíce je krátká doba, zkus vynechat všechnu chemii - v jídle, drogerii…volný čas trav někde v přírodě. Hodně čerstvého ovoce, zeleniny (nejlépe ze zahrádky)i bylinky - např. meduňka, kontryhel a učitě se brzy zadaří :kytka:

Tak pokud chce byt soukromym zemedelcem v odlehle oblasti a biomatkou na plny uvazek, asi vzdelani opravu nepotrebuje… Jinak hned po RD krute narazi. Pokud neni schopna si dodelat maturitu ted, kdyz jeste tehotna neni, jiste si ji dodela s ditetem. :mrgreen:
Bajecna rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35488
16.10.16 11:36
@Barush píše:
Popravdě studovala jsem na školách jen kvůli rodičům, kteří mě neustále vnucovali jak je to důležité… Naštěstí jsem natolik inteligentní, že jsem se na to vykašlala abych mohla dělat to co mě baví a naplňuje… mít rodinu, děti, a malou ekologickou farmu… :kytka: :kytka:
Moje práce neškodí životnímu prostředí, ani nepodporuje systém, ani nevyužívá levnou práci v číně…navíc jsem svým pánem, můžu trávit času s dětmi kolik jen chci takže si pískám… :pankac:

Vida, jsem se nahodou trefila… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
16.10.16 11:39

@mroe trefila, až na tu odlehlou oblast :palec: :lol:
ale myslím že psala že nemá se školou problém, může dostat individuální studijní plán s mimčem a chodit jen na přezkoušení… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
16.10.16 11:42

@Barush peníze na farmu? Dědictví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35488
16.10.16 11:57
@Barush píše:
@mroe trefila, až na tu odlehlou oblast :palec: :lol:
ale myslím že psala že nemá se školou problém, může dostat individuální studijní plán s mimčem a chodit jen na přezkoušení… :think:

Tohle bych pochopila, pokud by otehotnela neplanovane. Ale pokud je to planovane, je to hloupost, to se na me nezlob. Pokud ted nema tolik zodpovendosti, aby si tu skolu dodelala ted, nebude ji mit ani potom, s ditetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
16.10.16 12:14

@truelly Bohužel dědictví ne, moje děti už to budou mít naštěstí jednodušší… zajímá tě financování farmy? Víc než co produkujem a v jaké kvalitě? Ok, začínám si zvykat že lidé přemýšlí jen „ekonomikou“ - výhodná koupě + našetřený nějaký základ + část půjčená… Postupné investice (např… namísto přiblbé voňavky si koupím líheň..objednala jsem krůtí násadové vejce, nechala si páreček, další rok dala všechna vejce od krůty do líhně a pěkně s láskou jsme se o ně s dětma starali, dnes 30 krůt o váze 4-8kg + rodičovský páreček…a to je jen jeden z mnoha příkladů) Prosím, proč tě zajímá tak to financování? Stačí ti můj popis, nebo máš ještě nějaký dotaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
16.10.16 12:17

@truelly Ještě teda přidám k těm postupným investicím obrovské množství naší práce, manžel je šikovný takže nemá problém postavit králíkárnu, kurník nebo ovčín. Které vypadají jak z katalogu, i když použije jinak nevyužitelný materiál (palety, zbytky plechů atd…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí